Keystone logo

Rome University of Fine Arts (RUFA)

A logo

Bevezetés

RUFA, valódi álmok és konkrét projektek

A RUFA, a Római Képzőművészeti Egyetem egy multidiszciplináris, nemzetközi oktatási központ – az Oktatási, Egyetemi és Kutatási Minisztérium (MIUR) által jogilag elismert –, amely mérvadó, innovatív kurzusokat kínál a művészet, a design és a kommunikáció területén. A RUFA neves szakemberekkel és tekintélyes vállalkozásokkal együttműködve garantálja hallgatóinak az elméleti felkészültséget, valamint a folyamatosan frissülő módszertani-működési útmutatót, miközben figyelemmel kíséri a munkahelyeket és az aktuális piaci trendeket. Az 1998-ban alapított RUFA-t 1998-ban alapították azzal a céllal, hogy egyetlen Akadémián belül teljesítse az olasz és tengerentúli hallgatók, valamint alapítója, Maestro Alfio Mongelli törekvéseit. , amely a legmagasabb színvonalú művészi képzést és erős, konkrét jövőbeli foglalkoztatási kilátásokat biztosít.

Naprakész és ösztönző képzési javaslatok

A RUFA képzési javaslatok széles skáláját kínálja, amelyek magukban foglalják a legizgalmasabb és legigényesebb tanulmányi területeket. A Vizuális Művészeti Tanszék és a Formatervezési és Iparművészeti Tanszék vezetőinek vezetésével és tanácsadással a RUFA hallgatói tíz különböző Bachelor of Arts képzési program közül választhatnak jövőbeli szakmai pályafutásukat:

Festészet / Szobrászat / Díszlettervezés / Grafikai tervezés / Képregények és illusztrációk / Design / Mozi / Fényképészet / Fenntartható divattervezés / Multimédia és játékművészet

Nyolc mesterképzési szak:

Multimédia Művészet és Design / Vizuális és Innovációs Design / Számítógépes animáció és vizuális effektek / Filmművészet / Tervezés / Szobrászat / Festészet / Grafika.

Az idősek és minden további speciális képzést igénylő hallgató számára a RUFA számos rövid tanfolyamot, mesterképzést és továbbképzést is kínál. 1°-os szintű akadémiai mesterképzés:

Művészet kurátora és menedzsment / Mozi és új formátumok gyártás / Design Management

A RUFA már sok éve intenzíven együttműködik a tekintélyes malajziai KDU Egyetemi Főiskolával, közösen létrehozva a vizuális és innovációs tervezés mesterképzését. A két egyetem között rendkívül dinamikus kulturális csere, ötletek és tervek megosztása alakult ki, melynek célja a mindkét intézménybe beiratkozott hallgatók oktatási gazdagítása. Az ókori és a kortárs hagyományok közötti áthatolás csak egy olyan kulturális öltöny, amelyet a római egyetem osztozik malajziai megfelelőjével. Az elmúlt években az ösztöndíjak révén tovább erősítették a kapcsolatokat a két intézet között. A RUFA és a KDU Egyetemi Főiskola teljes egyetértésben van azokkal a hatalmas növekedési lehetőségekkel kapcsolatban, amelyeket ez a szinergia nyújt, sőt Hon Wei Min, a malajziai egyetem alelnöke kijelentette: „Meggyőződésünk, hogy diákjaink sok értéket tanulhatnak a RUFA-tól. amelyet aztán haza lehet vinni. Mindkét országunk rendkívül ősi kulturális örökséggel rendelkezik, amely egyformán erős művészi kifejezési szellemmel párosul, s e kettő találkozása és fúziója sok új, pozitív gondolatot szülhet. Mi hiszünk benned, és te is hiszel bennünk."

A mögöttes cél mindig az, hogy a különböző nyelvek, transzverzitás, kutatás és kísérletezés között szennyeződéssel szembenézzünk.

Egyedi módszer

A RUFA képzési megközelítése egy megkülönböztetett és speciális tanítási módszeren alapul, amelynek célja az egyetemi tanterv és a szakmai képzés összekapcsolása.

A RUFA tanulmányi évei alatt a diákok laboratóriumokba, műhelyekbe, tapasztalati órákba, kiállításokhoz, előadásokhoz és vitákhoz vehetnek részt. Ezek mind modern és hatékony eszközök, amelyek közelebb hozzák a diákokat a szakmai munkaerő valóságához. Tanulmányaik kihasználása érdekében a RUFA arra ösztönzi a tanulókat, hogy kihasználják a rendelkezésre álló lehetőségeket, hogy szilárd elméleti és gyakorlati alapot teremtsenek. Ezután inspirált művészetet hozhatnak létre, amely ötvözi az interdiszciplináris szennyeződést, a transzverzális gazdagodást és az innovatív kísérletezést.

Mivel a RUFA kortárs, célja, hogy a hagyományokkal és elméjével a jövőbe tervezett szívét tanítsa és oktassa.

Bámulva az időben, a jövő felé

A kreatív művészetek tanulmányozása olyan légkörben, amely a legmagasabb jelentőséggel bíró ingerekkel és ösztönzőkkel szennyezett, óriási előnyökkel jár. Róma volt a reneszánsz bölcsője, és még ma is a város történelmi és művészeti öröksége világhírű jelkép. Ráadásul Róma állandóan változó város, ahol a dinamikus, izgalmas új nyelvek az új, izgalmas kortárs trendek színpadává teszik. Ez a legnyilvánvalóbb bizonyíték a város múzeumok és galériák nagy sokszínűsége. Sőt, Róma nem csak egy kitűnő klasszikus ajánlattétel, hanem egy olyan események és kezdeményezések ösztönző naptárja is, amelyek az új trendek zászlaja alatt állnak, és a művészettől a zenéig, sőt a rajzfilmekig terjednek.

Ne hagyja abba a lehetőséget arra, hogy tanulmányozza a Rómában található művészeti ingerek turbina motorját. Tanulás itt a belépés a jövő történelmébe!

Helyszínek

  • Sede Centrale Via Benaco, 2, , Rome

  • Via Taro, 14, , Rome

  • Via Degli Ausoni, 7, , Rome

  • Via Benaco, 12, , Rome

  • Via Benaco, 1b, , Rome

  • Via Lariana, 14, , Rome

  • Via Lariana, 8, , Rome

Kérdések