Keystone logo
Raindance Film School

Raindance Film School

Raindance Film School

Bevezetés

Nagy ötleteid vannak.

Megtanítjuk, hogyan lehet ezeket valósággá tenni – a saját módján.

Professzionális, független szellemű, akkreditált filmes iskola, a Raindance 1992 óta tanít kezdő és tapasztalt filmeseket egyaránt. Ethósunk a függetlenségre irányul, tanfolyamainkat pedig arra tervezték, hogy a saját stílusod szerint fejleszd képességeidet.

A Raindance Film School diákjai mentoralapú támogatást, pénzügyi segítséget, fantasztikus kapcsolatépítést és karrierépítési lehetőségeket élveznek a filmes karrier elindításához.

Ha véletlenül te leszel a következő nagy dolog, nagyszerű! (Ne feledkezz meg rólunk, ha híres vagy.) Ha egyszerűen csak a szerelem miatt szeretnél bekerülni a film világába, még jobb!

Még ha nem is az iparban keres karriert, a filmkészítési készségek más területekre is átvihetők, beleértve a költségvetés-tervezést, a projektmenedzsmentet, a művészeti fejlesztést és még sok mást.

Soha nem tudhatod, hová vezet a filmkészítési utad, vagy mit árul el rólad. Ezért vagyunk olyan büszkék arra, hogy olyan környezetet kínálunk, amely lehetővé teszi Önnek, hogy megtudja, és közben csodálatos munkát hozzon létre!

A Raindance szervezet

A szervezetet 1992-ben alapította Elliot Grove gondolatkísérletként: lehet-e filmet készíteni pénz, képzettség és tapasztalat nélkül? Az első Raindance esemény egy mesterkurzus volt Dov Simensszel Londonban, 1992 áprilisában.

A Raindance elkötelezett a független filmek támogatása és népszerűsítése iránt világszerte. A London szívében található Raindance egyesíti a Raindance Filmfesztivált, a képzéseket – amelyeket egész évben kínálunk 10 nemzetközi központunkban – és a British Independent Film Awards díját.

1993 októberében megszületett a Raindance Filmfesztivál, amelyet a londoni Prince Charles moziban és a Ciné Lumière-ben rendeztek meg. A fesztivált minden évben szeptemberben tartják a londoni West Enden.

1998-ban a Raindance megalapította a British Independent Film Awards díjátadót, amely az év legjobb brit független filmjeinek évenkénti decemberi ünnepe. A Legnagyobb kitüntetéseket a My Name is Joe, Billy Elliot, Vera Drake, This Is England, Slumdog Millionaire, Pride és American Honey kapta.

Az iskola

Tanfolyamaink, óráink és workshopjaink a legnépszerűbbek a világon, és olyan tudományágakat és mesterségeket ölelnek fel, mint a forgatókönyvírás, a rendezés, a gyártás, az operatőr, a speciális effektusok, a vágás, a világítás, a hang- és a rövidfilmkészítés, hogy csak néhányat említsünk.

Az elmúlt 29 év során abban a megtiszteltetésben volt részünk, hogy a világ különböző városaiban, köztük Londonban, Torontóban, Los Angelesben, Berlinben és Párizsban, valamint online taníthattunk filmművészetet.

Helyszínek

  • Jumeirah, Egyesült Arab Emírségek

  • Tormenta,580A, 44520, Guadalajara

  • 10a Craven St, WC2N 5PE, London

Kérdések