Keystone logo
Radboud University LLM az emberi jogok és a migráció területén
Radboud University

LLM az emberi jogok és a migráció területén

Nijmegen, Hollandia

1 Years

Angol

Részidő

01 Jul 2024*

Sep 2024

EUR 16 500 / per course

Az egyetemen

* végső határidő az uniós hallgatók számára | határidő a lakhatási támogatásra pályázó uniós hallgatók számára: május 1. 2024 | határidő a nem uniós diákok számára: április 1. 2024.

Bevezetés

A nemzetközi és európai jogi eszközök nagymértékben befolyásolják a polgárok helyzetét és mobilitását az EU-ban. Ezzel a programmal mélyreható ismereteket szerezhet a főbb nemzetközi bíróságokról és arról, hogyan védik az egyének jogait.

Miért tanulják meg ezt a programot?

A mesterszak Emberi jogok és migráció szakirány betekintést nyújt abba, hogy a nemzetközi és európai jogi eszközök hogyan befolyásolják a polgárok helyzetét és mobilitását az EU-ban, és hogyan védik a főbb nemzetközi dokumentumok és bíróságok az egyének jogait. Tanulmányozni fogja a migrációval és az emberi jogokkal kapcsolatos jogi kérdéseket annak elméleti, működési, társadalmi és politikai kontextusában. A program alapja az európai jogszabályok és a nemzetközi emberi jogi szerződések.

Ezzel a specializációval alaposan felkészült erre az élénk, folyamatosan fejlődő és változó jogterületre. A közvéleményben bekövetkezett változások egy európai tagállamban hatással lehetnek a nemzeti jogrendre, ami viszont hatással van az európai törvényekre és fordítva. Ez a specializáció ezért a nemzeti, az európai és a nemzetközi jog közötti dinamikus kölcsönhatásra, valamint az uniós jogalkotási folyamat csínjára-bínjára is összpontosít.

Valami neked?

  • Szerezzen LL.M. diploma nemzetközi és európai jogból egy magas rangú egyetemen;
  • Tanuljon egy olyan karon, amely Hollandiában első számú minősítést kapott a hallgatói elégedettség szempontjából;
  • Alapos ismereteket szerezhet a szabad mozgásról és a bevándorlásról az Európai Unión belül, valamint a nemzetközi emberi jogi jogszabályokról.
  • Tanuljon vezető és nemzetközileg elismert tudósoktól és gyakorló szakemberektől;
  • A nijmegeni jogi kar nemzetközi hírnevet szerzett az európai jog, a bevándorlási jog és a magánjog területén;
  • Hollandia nagy hagyományokkal rendelkezik a menekültjog és a nemzetközi emberi jogok területén, a Nemzetközi Bíróság pedig Hágában található.

Belépők

Ösztöndíjak és finanszírozás

Program tandíj

Tanulói beszámolók

Az Iskoláról

Chat with students

Kérdések