Keystone logo
Radboud University

Radboud University

Radboud University

Bevezetés

Az 1923-ban alapított, Nijmegenben, Hollandia legrégebbi városában található Radboud University 7 karral rendelkezik, és több mint 20 000 hallgatót számlál. 35 angol nyelvű mesterképzést kínálunk számos specializációval, amelyek megadják a szükséges készségeket és betekintést a kutatásba és a gyakorlatba a saját tárgykörében.

Személyes tanítási megközelítésünk – rengeteg lehetőséget kínálunk arra, hogy kis szemináriumokon szorosan együttműködjünk professzorokkal és diáktársakkal – biztosítja, hogy az egyetem ne váljon puszta „diplomagyárává”. Nyitott intellektuális légkört ápolunk, amelyben inspiráljuk és kihívjuk egymást, és ahol minden egyén személyes tulajdonságai virágozhatnak.

Egyetemünk hozzá kíván járulni egy egészséges, szabad világhoz, amely mindenki számára egyenlő esélyekkel jár. Számunkra a sokszínűség és az inkluzivitás – mintegy 100 nemzetiség képviselteti magát az egyetemen (2022). A 2021-es Országos Hallgatói Felmérés kimutatta, hogy a jelenlegi hallgatók úgy érzik, hogy a Radboud University mindenki egyenlő bánásmódban részesül, és biztonságosan elmondhatja véleményét. A Radboud University nagyra értékeli tehetségét, és számos ösztöndíjat és hallgatói szolgáltatásokat kínál az Ön támogatására.

Campus jellemzői

Nijmegen, diákbarát város

Radboud University Nijmegenben található, egy igazi egyetemi városban, 165 000 lakossal, akik közül 30 000 diák. Noha ez Hollandia legrégebbi városa, amely a római korig nyúlik vissza, Nijmegen fiatalos és élénk hangulatú. Rengeteg kulturális tevékenység létezik: számos múzeumtól, galériától és mozitól az olyan eseményekig, mint a Nemzetközi Négynapos Menetelés a Nemzetközi Nyári Fesztivállal, a Limburgi Középkori Fesztivál, a Samba és Salsa Fesztivál, a Rockin' Park Fesztivál és még sok más. Pihenhet a városi strandon, a Waal folyó mellett, vásárolhat egy kis vintage kategóriát, vagy fedezze fel a bárok, kávézók és éttermek széles választékát. Mindenekelőtt biztonságos és barátságos hely az élethez és a tanuláshoz.

A megélhetési költségek

A megélhetési költségek Nijmegenben viszonylag alacsonyak Amszterdamhoz vagy más nyugat-európai városokhoz képest. Számítson arra, hogy legalább havi 800 eurót költ a megélhetési költségekre. A bútorozott diákszállás 360 és 450 euró között van, beleértve a gázt, az áramot és az internetet. Számítson rá, hogy 400 euró ételre, ruházatra, testápolásra és utazásra, valamint 30 euróra számíthat a telefonszámlára. A könyvek és fénymásolatok szemeszterenként körülbelül 200-300 euróba kerülnek.

Modern zöld campus

A modern építészetben található, legkorszerűbb létesítményekkel karnyújtásnyira van a(z) Radboud University , amely ideális produktív légkört biztosít mind az oktatás, mind a kutatás számára. Campusunk tökéletes hely a pihenésre és a kikapcsolódásra is. A De Refter egyetemi étteremben hat különböző ételpult található: az ázsiai és olasz konyhától a kizárólag vegán és bioételekig. Egy másik nagyszerű lehetőség a kikapcsolódásra, ha megnézi híres Radboud sportközpontunkat, ahol több mint 80 sportág áll rendelkezésre. A diákok szívesen hűsölnek az egyetem zöld tisztásain, egyszerűen csak gyönyörködnek a természet szépségében, vagy piknikeznek. Itt, az egyetemen, az egyik üzletben beszerezheti élelmiszereit.

  Ösztöndíjak és finanszírozás

  Rangsorok

  102 – ARWU / Shanghai 2022

  24 – Az Európai Tanítási Rangsor 2019

  139. – THE World University Ranking 2022

  220 – QS-rangsor 2022

  Akkreditációk

  AACSB akkreditált

  Helyszínek

  • Nijmegen

   Radboud University P.O. Box 9102

  Chat with students

  Kérdések