Keystone logo
Radboud University

Radboud University

Radboud University

Bevezetés

Az 1923-ban alapított, Nijmegenben, Hollandia legrégebbi városában található Radboud University 7 karral rendelkezik, és több mint 20 000 hallgatót számlál. 35 angol nyelvű mesterképzést kínálunk számos specializációval, amelyek megadják a szükséges készségeket és betekintést a kutatásba és a gyakorlatba a saját tárgykörében.

Személyes tanítási megközelítésünk – rengeteg lehetőséget kínálunk arra, hogy kis szemináriumokon szorosan együttműködjünk professzorokkal és diáktársakkal – biztosítja, hogy az egyetem ne váljon puszta „diplomagyárává”. Nyitott intellektuális légkört ápolunk, amelyben inspiráljuk és kihívjuk egymást, és ahol minden egyén személyes tulajdonságai virágozhatnak.

Egyetemünk hozzá kíván járulni egy egészséges, szabad világhoz, amely mindenki számára egyenlő esélyekkel jár. Számunkra a sokszínűség és az inkluzivitás – mintegy 100 nemzetiség képviselteti magát az egyetemen (2022). A 2021-es Országos Hallgatói Felmérés kimutatta, hogy a jelenlegi hallgatók úgy érzik, hogy a Radboud University mindenki egyenlő bánásmódban részesül, és biztonságosan elmondhatja véleményét. A Radboud University nagyra értékeli tehetségét, és számos ösztöndíjat és hallgatói szolgáltatásokat kínál az Ön támogatására.

Campus jellemzői

Nijmegen, diákbarát város

Radboud University Nijmegenben található – egy igazi egyetemi városban, 165 000 lakossal, akik közül 30 000 diák. Noha ez Hollandia legrégebbi városa, amely a római korig nyúlik vissza, Nijmegen fiatalos és élénk hangulatú. Rengeteg kulturális tevékenység létezik: számos múzeumtól, galériától és mozitól az olyan eseményekig, mint a Nemzetközi Négynapos Menetelés a Nemzetközi Nyári Fesztivállal, a Limburgi Középkori Fesztivál, a Samba és Salsa Fesztivál, a Rockin' Park Fesztivál és még sok más. Pihenhet a városi strandon, a Waal folyó mellett, vásárolhat egy kis vintage kategóriát, vagy fedezze fel a bárok, kávézók és éttermek széles választékát. Mindenekelőtt biztonságos és barátságos hely az élethez és a tanuláshoz.

Cost of living

A megélhetési költségek Nijmegenben viszonylag alacsonyak Amszterdamhoz vagy más nyugat-európai városokhoz képest. Számítson arra, hogy legalább havi 800 eurót költ a megélhetési költségekre. A bútorozott diákszállás 360 és 450 euró között van, beleértve a gázt, villanyt és internetet. Számítson rá, hogy 400 euró étel, ruházat, testápolás és utazás, valamint 30 euró a telefonszámla. A könyvek és fénymásolatok szemeszterenként körülbelül 200–300 euróba kerülnek.

Modern zöld campus

A modern építészetben található korszerű létesítményekkel karnyújtásnyira van Radboud University , amely ideális produktív légkört biztosít mind az oktatás, mind a kutatás számára. Campusunk tökéletes hely a pihenésre és a kikapcsolódásra is. A De Refter egyetemi étteremben hat különböző ételpult található: az ázsiai és olasz konyhától a kizárólag vegán és bioételekig. Egy másik nagyszerű lehetőség a kikapcsolódásra, ha megnézheti a híres Radboud Sport & Culture-t, ahol több mint 80 sport- és kulturális tevékenység áll rendelkezésre. A diákok szívesen hűsölnek az egyetem zöld tisztásain, egyszerűen csak gyönyörködnek a természet szépségében, vagy piknikeznek. Itt, az egyetemen, az egyik üzletben beszerezheti élelmiszereit.

A Nijmegen központjához közel elhelyezkedő gyönyörű zöld campusnak köszönhetően a diákok gazdag tanulási környezetet élvezhetnek. Radboud University rendszeresen kapcsolatba lép a környező szervezetekkel, hogy hidat hozzon létre a helyi és nemzetközi vállalatok között, amelyek a legjobb lehetőségeket biztosítják hallgatóinknak tanulmányaik alatt és után.

Nem számít, mit keresel, az egyetemen megtalálod. Vannak könyvtárak, korszerű tanulmányi területek, kávézók és egy kisbolt közvetlenül az egyetemen, valamint hallgatói támogatási irodák és karrierirodák, amelyek felbecsülhetetlen értékű szolgáltatásokat nyújtanak Radboud University hallgatóinak. Radboud University van egy zöld irodája is az egyetemen, ahol a hallgatók többet megtudhatnak a kínált izgalmas zöld kezdeményezésekről.

Radboud Sport & Culture több mint 80 különböző sportágat kínál, valamint edzőtermet és szabadtéri pályákat teniszezéshez, squash-hoz, focihoz, strandröplabdához, jégkoronghoz és egy úszómedencét (az egyetemen kívül). Számos kulturális tevékenység is várja a vendégeket, mint például filmestek és színházi előadások. A lehetőségek végtelenek. Radboud University csatlakozhat egy sportegyesülethez, vagy csak szabadidejében részt vehet olyan sportórákon, mint a jóga, spinning, aerobik és még sok más!

Nijmegen egy régi város fiatalos hangulattal, és nagyszerű környezet a diákok számára, hogy a holnap vezetőivé váljanak. Radboud University tanuló hallgatók többsége diákkomplexumokban és diákházakban él, osztozik egy lakásban vagy bérel egy szobát egy magánházban. Ezek a szálláshelyek az egyetem közelében és Nijmegen városában találhatók.

Radboud University egyedülálló szolgáltatást kínál nemzetközi hallgatói számára, amellyel minden nemzetközi hallgató (a Németország bizonyos területein élő diplomát kereső hallgatók kivételével) segítséget kérhet a Felvételi Irodától az első tanulmányi évre szálláskeresésben.

A diákoknak kínált szállás privát szobákból áll, de általában a konyha és a fürdőszoba közös. A kínált szállások túlnyomó része vegyes szállás, ami azt jelenti, hogy a férfiak és a nők ugyanazon a folyosón élnek, és (adott esetben) megosztják a létesítményeket. Néhány, csak nők számára kialakított folyosó is rendelkezésre áll. Ezeknek a szobáknak a bérleti díja akár havi 500 eurót is elérhet. A legtöbb szoba bérleti ára azonban havi 370 és 470 euró között van.

Fontos, hogy tanulmányai előtt alaposan tájékozódjon szálláslehetőségeiről.

Radboud University partnere a HousingAnywhere.com-nak, a nemzetközi hallgatók közötti lakhatási platformnak. A külföldről Nijmegenbe érkező diákok a www.HousingAnywhere.com oldalon is találhatnak és foglalhatnak diákszobát. A platformon található szobákat olyan hallgatók kínálják, akik tanulmányi szemeszterre, csereprogramra, Erasmusra vagy szakmai gyakorlatra mennek külföldre.

A szállással kapcsolatos további információkért látogasson el az egyetem weboldalára.

  Ösztöndíjak és finanszírozás

  Radboud University korlátozott számú ösztöndíjjal rendelkezik, amely csak nemzetközi mesterszakos hallgatók számára érhető el. A teljes listát, beleértve a jogosultsági követelményeket és a jelentkezés módját, megtalálja weboldalunkon.

  Fontos megjegyezni, hogy ezen ösztöndíjak többsége nem teljes mértékben finanszírozott. A Radboud Ösztöndíj Program (RSP) az egyetlen olyan ösztöndíj, amely teljesen és részben finanszírozott ösztöndíjakat is kínál.

  Ha ösztöndíjra pályázik, vegye figyelembe, hogy a jelentkezési határidők eltérnek a szokásos jelentkezési határidőktől.

  Az ösztöndíjak elérhetőségével kapcsolatos további információkért látogasson el az egyetem weboldalára.

  Rangsorok

  102 – ARWU / Shanghai 2022

  24 – Az Európai Tanítási Rangsor 2019

  139. – THE World University Ranking 2022

  220 – QS-rangsor 2022

  Akkreditációk

  AACSB akkreditált

  Miért érdemes a Radboud University egyetemen tanulni?

  • Kiváló minőségű oktatás nemzetközileg elismert oklevéllel
  • Változatos és befogadó egyetem, amely hozzájárul egy egészséges, szabad világhoz, mindenki számára egyenlő esélyekkel
  • 2012 óta nyolcszor választották a legjobb hagyományos egyetemnek
  • Egyike annak a 2 egyetemnek Hollandiában, amelyek kampusszal rendelkeznek
  • Ingyenes szociális holland tanfolyamok nemzetközi hallgatók számára
  • Megfizethető megélhetés és segítség a diáklakás megtalálásához
  • Az NSM innovatív lehetőségeket kínál a diszciplináris és multidiszciplináris együttműködéshez
  • Az NSM diákjai megtanítják azokat a készségeket, amelyek ahhoz szükségesek, hogy globálisan foglalkoztatható diplomásokká váljanak
  • Hihetetlen hallgatói támogatás az érkezés előtti szolgáltatásokon, hallgatói tanácsadókon, hallgatói dékánokon, oktatókon, pszichológusokon, peer-to-peer mentorprogramokon, karrierszolgáltatásokon és még sok máson keresztül.
  • Kiváló hallgatói életmód és közösségi hálózatok: például tanulmányi egyesületeken, diákszervezeteken és sportklubokon keresztül

  Campus élet és felszereltség

  • Mentorok, tanulmányi tanácsadók és dékánok, akik támogatják Önt a tanulmányokkal kapcsolatos döntésekben és azon túl
  • A Radboudlife&Care pszichológiai és személyes támogatást nyújt tanulmányai során
  • Nemzetközi mobilitási iroda rengeteg partneregyetemmel, ahol egy szemesztert külföldön tölthet
  • Nemzetközi diákszervezetek, amelyek szakmai gyakorlatokat, önkéntes projekteket és vállalkozói ötletek kidolgozásának lehetőségét kínálják
  • Tanulmányozd a munkahelyeddel összekötő asszociációkat
  • Karrier tisztek, hogy segítsenek munkát találni tanulmányai után
  • Menedzsment Tanulmányi Központ a kar épületében.

  A hallgatók gazdagító élményekre vágynak egész utazásuk során, és Radboud University ezt kínálja tudományos és társadalmi lehetőségeken, valamint nagyszerű diákéletmódon keresztül egy történelmi városban. Radboud University számos diákszervezetnek és tanulmányi egyesületnek ad otthont. Míg egyesek kifejezetten azért jöttek létre, hogy összekapcsolják a nemzetközi hallgatókat egymással, vannak olyan klubok is, amelyek a fotózásra, az irodalomra, az ideológiára, a színházra, a vállalkozói szellemre összpontosítanak, gyakorlati helyeket keresnek (külföldön) és vitáznak, hogy csak néhányat említsünk. Számtalan sportcsapat, kulturális klub és zenei egyesület is működik.

  A tanulmányi egyesületek különösen arra összpontosítanak, hogy összekapcsolják a hallgatókat más, ugyanazon a területen tanuló diáktársakkal olyan informális eseményeken keresztül, mint a bulik, külföldi utazások, olyan tevékenységek, mint a vetélkedők, vacsorák és játékestek. Emellett formális eseményeket is szerveznek, például házon belüli napokat, üzleti utakat és toborzási vacsorákat, hogy kapcsolatba kerüljenek a hallgatókkal a potenciális jövőbeli munkáltatókkal.

  Radboud University és hallgatói egyesületei egész évben társadalmi eseményeket szerveznek, mint például:

  • Az egyetemi fesztivál „ Radboud Rocks”
  • Zöld hét, hogy felhívjuk a figyelmet a fenntarthatóságra
  • RAG hét, ahol társadalmi eseményeket és tevékenységeket szerveznek, hogy segítsenek pénzt gyűjteni jótékony célra – és a helyi éttermek és üzletek az egész városban részt vesznek.

  Nijmegen városa egy nyüzsgő diákváros, 3 felsőfokú és professzionális oktatási intézménnyel, több mint 130 bárral és kávézóval, számos parkkal és egy stranddal a Waal folyó mellett. Mivel Hollandia legrégebbi városa, gyönyörű város, gazdag történelemmel. Nagy történelmi városközponttal büszkélkedhet teraszokkal, kávézókkal és üzletekkel, valamint új és modern infrastruktúrával az egész városban. A diákok számára rengeteg tevékenység várja a lézeres játékokat, szabadulószobákat, mozikat, múzeumokat és palacsintahajót, ahol megtekintheti Nijmegen környékét, miközben korlátlan számú palacsintát fogyaszthat, valamint számos természeti ösvény várja a sétákat, lovaglást vagy piknikezést. .

  Helyszínek

  • Nijmegen

   Radboud University P.O. Box 9102

  Chat with students

  Kérdések