Keystone logo
Queen's University Belfast LLM nemzetközi kereskedelmi és üzleti jog
Queen's University Belfast

LLM nemzetközi kereskedelmi és üzleti jog

Belfast, Egyesült Királyság

2 Years

Angol

Teljes idő, Részidő

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

Az egyetemen

* nemzetközi díj

Bevezetés

Az LLM Nemzetközi Kereskedelmi és Üzleti Jog egy kutatás által vezetett program a jogi és kapcsolódó tudományterületeken végzett hallgatók számára, akik a kereskedelmi jogra, a nemzetközi kereskedelemre és a határokon átnyúló üzleti ügyletekre szakosodnak társadalmi-jogi szempontból. Segít megérteni és elsajátítani a rendkívül dinamikus és összetett jogi és szabályozási rendszereket, amelyek a nemzetközi üzleti életet és a globális gazdaságot szabályozzák. Ha vállalati, pénzügyi vagy kereskedelmi jogi karriert szeretne elérni, programunk alapos ismeretekkel és alapos ismeretekkel ruházza fel a kulcsfontosságú elveket, szabályokat és gyakorlatokat olyan területeken, mint a vállalatirányítás, társasági jog, versenyjog, pénzügyi jog, és a kereskedelmi jog. A vezető akadémikusok támogatásával az LLM során képes lesz arra, hogy olyan releváns készségek széles körét fejlessze ki, amelyek lehetővé teszik, hogy hozzájáruljon a jogi problémák megoldásához a kereskedelmi és üzleti jog kulcsfontosságú területein.

Változatos stábunknak és hallgatói körünknek köszönhetően egyedülálló lehetőség nyílik arra, hogy különböző tapasztalatokkal és hátterű oktatókkal és társaival találkozzon, így tovább bővítheti saját nézőpontját és megértését. A korábbi években diákok csatlakoztak a programhoz mind az Egyesült Királyságból, mind a világ minden tájáról, jelentősen hozzájárulva az osztály- és csoportmunkában zajló beszélgetésekhez.

Az iskola világvezető akadémikusai számos releváns területre specializálódtak, beleértve:

- Nemzetközi és transznacionális kereskedelmi jog, beleértve a nemzetközi kereskedelmi és pénzügyi ügyleteket, a kollíziós jogok/nemzetközi közjog, a kereskedelmi jog harmonizációja és regionalizálása, valamint a kereskedelmi peres és választottbírósági eljárás.

- Nemzetközi versenyjog, beleértve az európai és az összehasonlító versenyjogot

- Nemzetközi kereskedelmi jog, beleértve a Kereskedelmi Világszervezet jogát, a nemzetközi gazdasági jogot, a vitarendezést, valamint a regionális és nemzeti kereskedelmi törvényeket és politikákat.

- Az innováció és az új technológiák jogi vonatkozásai, beleértve a blokkláncot és az intelligens szerződéseket.

- Vállalatirányítás és megfelelőség, beleértve az összehasonlító vállalatirányítást és a vállalati társadalmi felelősségvállalást.

- Nemzetközi Pénzügyi Szabályozás, beleértve a kelet-ázsiai pénzügyi válság és a globális pénzügyi válság utóhatásait követő szabályozási változásokat, a kulcsfontosságú joghatóságok és a globális pénzügyi központok és adóparadicsomok pénzügyeinek szabályozását, a pénzügyi integráció és a pénzügyi széttagoltság elmélyítését, a jog szerepét, technológia a pénzügyekben, valamint a fenntartható és digitális pénzügyekre való átállás.

Összekapcsolt és elkötelezett jogi kar

A jogi kar és oktatói szoros kapcsolatban állnak a felsőoktatási szektoron kívüli intézményekkel, lehetővé téve számunkra, hogy olyan programot biztosítsunk, amely rendkívül releváns a valós problémamegoldás szempontjából. Az ENSZ Kereskedelmi és Fejlesztési Konferenciájával, a több joghatóság versenyhatóságaival, a nemzetközi versenyhálózattal, a helyi és nemzeti üzleti ügyvédi irodákkal, az Európai Bizottsággal, az NI Gazdasági Osztályával és a Bank of England. A jogi kar munkatársai az elmúlt években részt vettek tanácsadásban különböző osztályoknak a kereskedelmi törvényekkel és politikákkal kapcsolatban. Pénzügyi jogi képzést is folytattunk a Gazdasági Minisztérium számára a Biztosított készségek programja keretében. Ezen együttműködések némelyike modulokban vendégelőadásokhoz vezetett, ahol ezek a külső szakértők értékes meglátásokat osztottak meg hallgatóinkkal.

Kiscsoportos tanítás

Az LLM-modulok többsége kiscsoportos tanítást alkalmaz, hogy fokozza a munkatársakkal és társakkal való kapcsolatát az osztályteremben. Ez a beállítás maximalizálja a kultúrák közötti cseréket és a tanulást, tükrözve a kortárs nemzetközi üzleti élet számos összetettségét és változatosságát.

Kutatás által vezetett tanítás

A munkatársak egyedülálló kutatási tapasztalataira és tudására építve korszerű betekintést nyerhet a nemzetközi üzlettel és kereskedelemmel kapcsolatos társadalmi-jogi kihívásokkal és megoldásokkal kapcsolatos kulcskérdésekbe és megbeszélésekbe. Arra is bátorítjuk az LLM hallgatókat, hogy jöjjenek el a Queen's és a Law School kutatási eseményeire, és rendszerint számos előadást tartunk a világ vezető szakértőitől kereskedelmi és üzleti jogi témákban.

Nemzetközi Kereskedelmi és Üzleti Jog Fénypontok

Ipari kapcsolatok

Az üzleti szakértőkkel való integráció segít diákjainknak kulcsfontosságú vezetői pozíciók megszerzésében nemzeti és nemzetközi szinten egyaránt. A Law a 11. helyen áll az Egyesült Királyságban a diplomás kilátások tekintetében (Times és Sunday Times Good University Guide 2022). Észak-Írországban volt az elmúlt években a legdinamikusabb külföldi befektetések beáramlása az Egyesült Királyságban, és a jogi és pénzügyi cégek, köztük a fintech cégek kulcsfontosságú központjává vált az Egyesült Királyságban. Az Egyesült Királyság Pénzügyminisztériuma megbízásából készült Kalifa Review (2021) Belfastot és Észak-Írországot a 10 brit fintech klaszter közé sorolja, amelyek világelső a RegTech, az InsurTech és a Wealthtech területén.

Világszínvonalú létesítmények

A Queen's létesítményei között szerepel egy korszerű jogi épület, kiváló oktatási lehetőségekkel, perbíróság és tanulóterek. A Queen's rendelkezik az Egyesült Királyság egyik legmodernebb egyetemével, beleértve a díjnyertes McClay Library-t, a világ egyik legkiválóbb könyvtárát, amely 1,2 millió kötetnek ad otthont, a világ minden tájáról származó könyvek és folyóiratok csodálatos digitálisan elérhető gyűjteményével. és több mint 2000 olvasói hely. Az egyetem jelentős erőforrásokat fektetett be kapacitásának további bővítésére, hogy lehetővé tegye az online tanulást és elköteleződést, tovább növelve a hallgatói élményt. Testnevelési központunkat a 2012-es olimpia edzőtáboraként használták. A Queen's Elms Student Village és a belvárosi diákszállás (2018-ban épült) rövid sétára található az egyetemtől. A One Elmwood Hallgatói Központ, a Hallgatói Szakszervezet és az Egyetemi Szolgáltatások otthona, 2022-ben nyitotta meg kapuit a hallgatók élettel teli új központjaként kampuszunk szívében és a School of Law épületének közvetlen közelében.

Nemzetközileg elismert szakértők

Az LLM-t olyan oktatók végzik, akik kutatásaik révén jelenleg globális, regionális és helyi vitákat alakítanak ki a jogi ösztöndíjakon és a kapcsolódó tudományterületeken belül. Tapasztalattal rendelkeznek a vezető politikai döntéshozókkal, szabályozókkal, vállalkozásokkal, ügyvédi irodákkal és más kulcsfontosságú érdekelt felekkel való együttműködésben, hozzájárulva a folyamatban lévő fejlesztésekhez mind az Egyesült Királyságban, mind azon kívül. A Law at Queen's a világ legjobb 150 jogi egyeteme között van, és a világ 19. helyén állunk a globális kitekintést tekintve. A Research in Law a 8. helyen végzett az Egyesült Királyságban a legutóbbi kutatási értékelési gyakorlatban (REF 2021). A kereskedelmi és üzleti jog és szabályozás kulcsfontosságú területei, beleértve a vállalatirányítást, a versenyjogot, a kereskedelmi és pénzügyi tranzakciók jogát, a pénzügyi jogot és a kereskedelmi jogot, kutatási erősségünk kulcsfontosságú területei közé tartoznak, ami tükröződik az LLM-ről szóló tanításunkban is. program.

Diákmunka

Ezt a programot kifejezetten úgy alakították ki, hogy diákjaink mélyebben megértsék a jog szerepét a nemzetközi üzleti életben és a globális gazdaságban. A diákok a világ minden tájáról érkező hallgatók és alkalmazottak élénk nemzetközi keverékében tanulnak. Az Ön egyéni karrier- és fejlődési igényeire összpontosítunk, készségei fejlesztésére, a tanfolyam személyes tapasztalatainak és karrierútjának gondolkodására. Nemcsak az elvont elméletet, hanem annak gyakorlati alkalmazását is megtanítják a vállalkozások, a szabályozó testületek, az üzleti ügyvédi szakma és a szélesebb társadalom előtt álló jogi problémákra és kihívásokra. A Queen's-nél részese lesz egy virágzó posztgraduális kultúra, amely a tanítási kiválóságon, az élvonalbeli kutatáson, az innováción, az együttműködésen és az aktív elköteleződésen alapul. Ezeket az összetevőket a Graduate School-ban is összefonják, amely támogatja minden LLM hallgatónkat a további készségek fejlesztésében és a személyes hatékonyság növelésében, amely lehetővé teszi, hogy kitűnjön a zsúfolt és egyre versenyképesebb globális munkaerőpiacon. A Queen's élete nem csak a diplomáról szól. Felajánljuk és ösztönözzük diákjainkat, hogy gazdagítsák tanulmányaikat a Belfast és a tágabb értelemben vett királynői közösség által kínált sokrétű lehetőségek felhasználásával. Legyen szó diák társaságokról, sportról, zenéről, táncról vagy csak egy kávéról a barátaival, a Queen's kivételes lehetőségekkel rendelkezik, hogy minden érdeklődést kielégítsen.

Belépők

Ösztöndíjak és finanszírozás

Tanterv

Program tandíj

Karrierlehetőségek

Az Iskoláról

Kérdések