Keystone logo
Queen's University Belfast LLB jogi vezető státusz
Queen's University Belfast

LLB jogi vezető státusz

Belfast, Egyesült Királyság

2 Years

Angol

Teljes idő

Request application deadline

Request earliest startdate

GBP 18 800 / per year *

Az egyetemen

* nemzetközi díj

Bevezetés

Ez a posztgraduális felvételi gyorsított jogi diploma lehetőséget kínál a hallgatóknak, hogy két éven belül elsajátítsák azokat a kurzusokat, amelyek szükségesek ahhoz, hogy jogi képzésük következő szakaszába léphessenek. Ez a képzési program vonzza a hallgatókat az Egyesült Királyságból, Írországból és Észak-Amerikából, kozmopolita tanulási környezetet teremtve. A hallgatók hasznot húznak abból, hogy jogot tanulnak ezeken a szigeteken az egyik legrégebbi és legrangosabb jogi egyetemen, amely kiváló nemzetközi hírnévnek örvend. Az elmúlt években végzett hallgatóink Kanadában, az Egyesült Királyságban és Írországban folytatták jogi pályafutásukat.

A QUB Law School hallgatóinak lehetőségük van a valós jogi ismeretek elsajátítására, valamint a jog akadémiai szempontból történő kiváló megértésére.

Jogi Senior Status Degree Highlights

A QUB joga a 18. helyen áll az Egyesült Királyságban a Complete University Guide 2022-ben. A jogász a 8. helyen áll az Egyesült Királyságban a karrierkilátások tekintetében a Times Good University Guide 2022-ben.

Szakmai akkreditációk

 • A diploma lehetőséget kínál a hallgatóknak a jogi képesítés tudományos fokozatához szükséges modulok tanulmányozására. Ezen túlmenően, a hallgatók lehetőséget kínálnak arra, hogy az utolsó évben feltárják érdeklődési körüket olyan modulokkal, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy egy adott területre szakosodjanak, vagy egyszerűen csak kerekebb értelemben kapják meg a „jog” fogalmát. E modulok közül sok a törvényt és a törvényszerű interakciókat veszi figyelembe helyi, nemzeti és nemzetközi szinten.
  Ez azt jelenti, hogy a szak azokra a tárgyakra terjed ki, amelyek a jogi szakmai tanulmányok előfeltételének minősülnek. A Senior Status fokozat különösen népszerű a kanadaiak körében, mivel lehetővé teszi a diplomások számára, hogy mindössze 2 éven belül jogi diplomát szerezzenek.
  A Belfasti Queen's Universityn kanadai hallgatók hosszú ideje tanulnak nálunk jogot. Tanulmányaik befejezése után egyes hallgatók úgy döntenek, hogy az Egyesült Királyságban vagy Írországban maradnak és gyakorolnak, míg mások visszatérnek Kanadába, hogy jogi karriert kezdjenek.
  Azok számára, akik Kanadába szeretnének visszatérni, a következő útmutató a kanadai akkreditáció folyamatáról:
  • Amikor visszatérnek Kanadába, az LLB hallgatók számos kihívásvizsgát tesznek le annak érdekében, hogy teljesítsék a Kanadai Jogi Társaságok Szövetsége Nemzeti Akkreditációs Bizottsága (NCA) által meghatározott követelményeket.
  • A hallgatók dönthetnek úgy, hogy önálló tanulással készülnek fel kihívási vizsgáikra, ahol az NCA tantervet biztosít, a diákok pedig otthon tanulnak. A legtöbb diák a Kanadába való visszatérést követő egy éven belül teljesíti a kihívásvizsgát. Alternatív megoldásként a hallgatók visszatérésük után elismert közjogi képesítést szerezhetnek, általában egy évet a kanadai jogi karban.
  • Azoknak a hallgatóknak, akik a 2 éves LLB for Graduates képzést 2:2-es vagy magasabb (ami Kanadában a C fokozatnak felel meg) végzettségükkel teljesítik, általában hét kihívást jelentő vizsgát kell letenniük.
  • Azoknak a hallgatóknak, akik egy 3 éves LLB-programot 2:2-es vagy magasabb arányban teljesítenek (ami Kanadában C-nek felel meg), általában öt kihívásvizsgát kell teljesíteniük. Azok a diákok, akik közvetlenül a középiskolából 3 éves LLB-t vesznek fel, további kihívást jelentő vizsgákat is kapnak az NCA által.
 • A fenti információk tájékoztató jellegűek. Javasoljuk, hogy a hallgatók végezzék el saját kutatásaikat, és a legfrissebb információkért érdeklődjenek az érintett joghatóságoknál, ahol gyakorolni szeretnének, mivel a szabályozás változhat.

Ipari kapcsolatok

A Queen's Law School-ban jól bevált hagyománya van a jogi szakmai testületekkel és a legfontosabb nemzetközi ügyvédi irodákkal folytatott rendszeres konzultációnak, ami nagyon előnyös a hallgatók számára.

A joghallgatók egyedülálló lehetőséget kapnak arra, hogy az iparág vezetőivel dolgozzanak együtt kereskedelmi figyelemfelkeltő eseményeken és egyéb tárgyalási gyakorlatokon, amelyek betekintést nyújtanak a jogi gyakorlat (és a szolgáltatások) világába, de egyben továbbfejlesztett készségfejlesztési tapasztalatot is nyújtanak.

Világszínvonalú létesítmények

 • A Queen's 20 millió fontos iskolája olyan világszínvonalú létesítményeket kínál a hallgatók számára, mint egy teljesen interaktív Moot Courtroom, egy gombos felvételi stúdió és egy jólléti szoba.

Nemzetközileg elismert szakértők

 • A jogi kar hallgatóit a jog, az emberi jogok, a kriminológia és a társadalmi-jogi tanulmányok területén a világ vezető szakértői tanítják. Munkatársaink szoros kutatási kapcsolatban állnak a szakmákkal, a kormányzattal és a civil társadalommal. A Research in Law a 15. helyet foglalta el az Egyesült Királyságban a legutóbbi kutatási értékelésben (2014).

Diákmunka

 • A diákok csatlakozhatnak számos diák által vezetett kezdeményezéshez az iskolán belül, beleértve az Ügyvédi Társaságot, az Alternatív Vitarendezési Társaságot, a Women in Law csoportot és az Street Law projektet. További kezdeményezések közé tartozik a Global Skills Project, a LawPod, a Queen's Student Law Journal, a Lawyers Without Borders, a „The Verdict” diáklap és a Mooting Society.
 • A diákok csatlakozhatnak számos diák által vezetett kezdeményezéshez az iskolán belül, beleértve a Jogi Társaságot, az Alternatív Vitarendezési Társaságot és az Utcai Jogi Projektet. További kezdeményezések közé tartozik a Queen's Student Law Journal, a Lawyers Without Borders, a „The Verdict” diáklap és a Mooting Society.

Karrierlehetőségek

Tanterv

Belépők

Program tandíj

Ösztöndíjak és finanszírozás

Az Iskoláról

Kérdések