Keystone logo

QUB Faculty of Engineering and Physical Sciences (EPS)

A logo

Bevezetés

A Queen's University Belfast az egyik vezető egyetem az Egyesült Királyságban és Írországban.

1845-ben alapították Belfast királynéi kollégiumaként, 1908-ban önálló egyetem lettünk. Ma már a világ 180 legjobb egyetemén (QS World Ranking 2019), és az Egyesült Királyság kutatási intenzív egyetemek Russell csoportjának tagjaként rangsorolunk. a kutatás és az oktatás kiválóságának ötvözése a hallgatóközpontú etoszttal.

Műszaki és Fizikai Tudományok Kar

A modern világ kényelmét és biztonságát a tudomány és a technológia csodálatos fejlődése biztosítja, életünk javítására összpontosítva.

A Mérnöki és Fizikai Tudományok Kar a mai életet befolyásoló tudományágakra terjed ki és alakítja jövőnket. Nemzetközi munkatársaink és diákjaink élénk közösséget alkotnak, amely a leginnovatívabb és legjelentősebb kutatási és oktatási területeknek ad otthont. Olyan területeken működik, ahol az ipar és a kutatás találkozik, és ezáltal platformot biztosít a kereskedelmi lehetőségek kutatására és az iparággal való kapcsolatfelvételre a legmodernebb kutatások során, például a Wrightbussal végzett munka során, hogy a legtisztább hibrid busz-technológiát állítsák elő, amely a London Routemaster-et vagy az Elektronikai, Kommunikációs és Informatikai Intézet úttörő munkája, digitális jövőnk biztosítása a Biztonságos Információs Technológiák Központján keresztül.

A hagyományos mérnöki tudományok erősségével a kar számos különböző témát gyűjti össze, mint például a szén-dioxid-feltárás és az asztrofizika, hogy dinamikus multidiszciplináris környezetet teremtsen a diákok és a tudósok számára. Kutatásunk alátámasztása az, hogy megoldjuk a társadalom előtt álló nagy kihívásokat, függetlenül attól, hogy megértjük-e az emberi agy észlelését a Parkinson-kórokozók támogatására, vagy a tiszta energiatermelés a CenTACat-on keresztül, kutatásunk az Athena eszményeiből származó környezetben vezet. SWAN, ahol aktívan támogatjuk a nőket a tudomány és a technika területén.

A tudósok által biztosított vezetés lehetőséget teremt minden diák számára, hogy tanított és kutatási programjaik révén eleget tegyen ambícióiknak. Gyere és csatlakozz hozzánk, és segítsen megváltoztatni a világot!

Mark Price professzor

Kar-helyettes kancellár

Műszaki és Fizikai Tudományok Kar

Világszínvonalú oktatási és hallgatói tapasztalat

Ösztönző öregdiákunk kiváló kutatókat, Nobel-díjasokat - például Seamus Heaneyt és David Trimble -, valamint befolyásos vezetőket foglal magában, akik hatással vannak Észak-Írországra és világszerte.

Diákjaink élvezik, hogy világszerte vezető tudósok dolgoznak, akik a tudományterületük élvonalában dolgoznak, és a hallgatói tapasztalatok jelentős befektetése magas szintű tanulók elégedettségét eredményezte.

A királynő diplomások több mint 94% -a foglalkoztatásban vagy tanulmányi tanulmányok befejezése után hat hónappal folytat tanulmányozásra; a diplomások dominálnak vezető vezetői pozíciók 80 Észak-Írország első 100 vállalat és a különbség több mint 120 országban.

Az innováció és a hatások vezetői

Vezető szerepet töltünk be a kereskedelmi hatások terén, és az öt legnagyobb brit egyetemen találjuk a kutatás-kereskedelmi forgalomból származó bevételt - £ 71 millió. A QUBIS Kft., A mi kereskedelmi karunkon keresztül több mint 70 spin-out céget hoztunk létre, ami mintegy 1880 tudásalapú magánszektorbeli munkát eredményez. E vállalatok közül három (Kainos, Andor Technology és Fusion Antibodies) nyilvánosan szerepel a londoni tőzsdén.

Az Egyesült Királyságban az első a számunkra a tudásátadási partnerségekben (KTP) való részvételünk. 1993 óta Észak-Írországban 100 vállalkozást támogattunk, ami segített nekik 65 millió font éves nyereség növekedését.

Globális és inkluzív egyetemi közösség

Jelenleg több mint 80 országból állnak a személyzet és a diákok, és segítenek létrehozni egy multikulturális és élénk egyetemet. Egy olyan egyetemhez csatlakoznak, amely elkötelezett amellett, hogy vonzza, megtartsa és fejlessze a legjobb globális tehetséget olyan környezetben, amely lehetővé teszi számukra, hogy teljes mértékben kihasználják a potenciálját.

Innovatív, barátságos és befogadó hely a munka és a tanulás számára, a Queen's a nemek közötti egyenlőség és a sokszínűség vezetője. Mi vagyunk az Egyesült Királyság egyik legsikeresebb egyeteme az Athena SWAN kezdeményezésben, amely elősegíti a nemek közötti egyenlőséget és a karrier előrehaladását. Jelenleg két arany, nyolc ezüst és öt bronzosztályi díj, valamint egy intézményi ezüst van.

Befektetés a jövőbe

700 millió font beruházásunk az egyetemi campust átalakítja, bővítve olyan környezetet, amely ösztönzi, lehetővé teszi és támogatja a világszínvonalú oktatást és kutatást.

Ez magában foglalja a korszerű diplomás iskola fejlesztését is, amely egy virágzó posztgraduális közösség otthona; a díjnyertes McClay könyvtár; egy új informatikai épület; Jogi Iskola; és a Wellcome-Wolfson Kísérleti Orvostudományi Intézet.

Az Egyetem a sportolási lehetőségekbe, a Belfast City Center új céltudatos tanulói szálláshelyeibe fektetett be, és bejelentette a világszínvonalú diákközpont fejlesztésére irányuló terveket, beleértve az új diákok Unió létesítményét is.

A globális kihívások leküzdése előtt

Együtt Észak-Írországban és azon kívül élünk változáson: egy új molekula felfedezése képes meghosszabbítani a cisztás fibrózisban élők életét; a bélrák elleni küzdelem egyik nagy áttörésében élünk, és arra törekszünk, hogy segítsünk az MS-nél szenvedőknek az idegfunkció helyreállításában.

A legfontosabb területeken, mint például az egészségügy, a megbékélés, a béke és az igazságszolgáltatás, az információs technológia, az élelmiszerbiztonság és az energia, az élen járunk az új gondolkodás és technológiák fejlesztésében.

8. helyen végzett az Egyesült Királyságban a kutatási intenzitás érdekében

Az új kutatási támogatások és a Queen's 2016-17-ben odaítélt szerződések összértéke 101,6 millió font volt, az első szám az első alkalommal 100 millió fontot tett ki. A királynő az Egyesült Királyságban is az AHRC által finanszírozott egyetem volt.

Az Egyesült Királyságban a 8. kutatási intenzitás mellett rangsoroltuk, ahol a kutatásunk több mint 75% -a „világvezető” vagy „nemzetközileg kiváló” (REF 2014).

Észak-Írország legendás szépsége

A modern innovációval rendelkező város, a technológiai fejlődés minden szektorba beszivárog, hozzájárulva a versenyképesség globális kiépítéséhez. Észak-Írországban közel 900 nemzetközi cég található, így a belfast az Egyesült Királyság második legeredményesebb városa (London után) az amerikai kereskedelem vonzására.

A városon kívül rengeteg történik, köztük a HBO sorozatú Thrones Játékok híres forgatásának helyszínei, az elbűvölő Giant's Causeway. Narnia.

* Lonely Planet, 2017

Helyszínek

  • University Road, Belfast, BT7 1NN, Northern Ireland, , Belfast

Kérdések