Keystone logo
Piet Zwart Institute

Piet Zwart Institute

Piet Zwart Institute

Bevezetés

A PIET ZWART INSTITUTA: MŰVÉSZETI TANULMÁNYOK ART, DESIGN ÉS ART EDUCATION-ban

A Piet Zwart Intézet a Willem de Kooning Akadémia nemzetközi mesterképzését a Hogeschool Rotterdamban tartja. 1999 óta a művészet, a formatervezés és a művészetoktatás területén folytatott tanulmányok és kutatások támogatása.

Az úttörő holland tervező, Piet Zwart, aki kísérleti úton dolgozik a média és a környezetek között, az Intézet mélyreható specializációt és interdiszciplináris cserét kínál gazdag kombinációjában egy intim tanulási környezetben.

A Piet Zwart Intézet tanfolyama Rotterdam belvárosának szívében található, a Karel Doormanhof 45-ben és a Blaak 10-ben. Miközben a diákok és a tanárok a világ különböző pontjain érkeznek, sokféle kulturális hatással járnak, erős kapcsolatokkal is rendelkeznek a város, a történelem és az állandóan változó városi környezet.

Mind a négy mesterképzés - Képzőművészet, Belsőépítészet: Kutatás + Design, Médiatervezés és Kommunikáció és Művészetoktatás - érdeklődést mutatnak az egyes tudományok összetett társadalmi, kulturális és politikai alapjaihoz.

A kollektív tanulás, az egyéni oktatóanyagok, a gyakorlatorientált kutatás és az elméleti vizsgálat kombinálásával egyedülállóan testreszabott tananyagon keresztül kurzusaink olyan szakembereket oktatnak, akik kritikusan reflektív, innovatív, megkérdőjelezhető és fantáziadús megközelítést mutatnak munkájukhoz. A diplomások folytatják nemcsak a saját szakterületüket, hanem megkérdőjelezik és kreatívan határoznak szakmájuk peremén.

Mint oktatási program és kulturális központ, a "nyilvánosságra hozatal" fogalma a tevékenységünk középpontjában áll. A kiállítások, a programozás, a konferenciák és a kiadványok arra szolgálnak, hogy kutatónkat a tudomány határain túl kiterjesszük, miközben egyúttal értékeljük azt a nagyon szükséges spekulációs teret, amely a gondolkodás és a tudásépítés számára csak olyan akadémiai kereteken keresztül valósul meg, mint a Piet Zwart Intézet.

Helyszínek

  • Blaak 10 3011 TA, , Rotterdam

  • Karel Doormanhof 45 3012 GC, , Rotterdam

Kérdések