Keystone logo
© METADATA
Nord University

Nord University

Nord University

Bevezetés

Nord University 2016-ban jött létre a University of Nordland, a Nesna University College és a Nord-Trøndelag University College egyesülésével. Körülbelül 200 tanulmányi programunk van, 8 új és modern egyetemen. A Biotudományi és Akvakultúra Kar Bodø-ben és Steinkjerben található, amelyek a tengeri és mezőgazdasági fejlesztés fontos régiói. Saját kutatóállomásunkkal, két kutatóhajónkkal és Norvégia 1. Biofinomítójához való hozzáféréssel élen járunk a Norvégia és a világ számára releváns fejlesztésekben.

Nord University relevanciája

A Nord University új tudással fog megfelelni a globális kihívásoknak, régiónk természetére és embereire alapozva. A Távol-Észak Norvégia legfontosabb stratégiai régiója. Nord University megerősíti a Távol-Északhoz kapcsolódó társadalmi és gazdasági kutatásokat.

Nordland és Trøndelag megye természeti erőforrásokban gazdag, és jelentős potenciált jelent a fenntartható érték és munkahelyteremtés terén. Nord University hozzájárul a kutatás és az oktatás fejlesztéséhez, különösen a biotudományok, az üzleti élet, a társadalomtudományok, az egészségtudományok, az oktatástudomány és a szakmai tudományok területén.

Nord University Sámeednam/Saepmie városában található, és a lulei és dél-számi nyelvek és kultúra kutatásáért és fejlesztéséért felelős. A Nord megerősíti a számi oktatási programokat, és növeli a multidiszciplináris számi kutatások körét.

Értéknyilatkozat

Nord University kutatásának és oktatásának minősége, valamint a hallgatók és az alkalmazottak, az oktatási programok és a munka, valamint a kutatás és a társadalom közötti kapcsolat jellemzi majd. Diákjaink és munkatársaink a legfontosabb erőforrásaink.

A Nord University oktatási és munkakörnyezete a részvételen, a tiszteleten és a befogadáson fog alapulni. Nord University továbbra is fejleszti az akadémiai szabadság, az egyenlőség és sokszínűség, a magas etikai normák és az intézményi autonómia elveit, jó vezetés, kollegialitás és társadalmi felelősségvállalás révén a szervezet minden szintjén.

Nord University alapvető értékei a következők:

 • Tisztelet
 • Átláthatóság
 • Kapcsolódás
 • kreativitás

Stratégiai mag

Nord University akadémiai profilja az oktatáson és a kutatáson belüli stratégiai alapterületeinkre épül, amelyek regionális előnyöket és igényeket, valamint nemzeti stratégiákat foglalnak magukban, és megerősítik az egyetem doktori programjait.

Helyszínek

 • Bodø

  Universitetsalléen, 11, 8026, Bodø

  Programok

   Az intézmény a következőket is kínálja:

   Kérdések