Keystone logo

National University of Physical Education and Sports

A logo

Bevezetés

National University of Physical Education and Sports (UNEFS)

A Bukaresti National University of Physical Education and Sports (UNEFS) az első felsőoktatási intézmény a testnevelési tanárok képzésében Romániában. Ez volt a tizedik ilyen intézmény a világon és az ötödik Európában.

Vince Fleming / Unsplash

A tanfolyamok 1922. december 1-jén kezdődtek Bukarestben, és a létesítő okiratot az 1923. június 15-én kihirdetett és a Hivatalos Lapban közzétett testnevelési törvény is elismerte. Az 1923. június 17-i 59. számú Országos Testnevelési Intézet (INEF) néven . Az új INEF első központja a Dealul Spirii-ban volt, ahol 1848. szeptember 13-án Valter Maracineanu tűzoltói védték az ideiglenes kormányt a törökök ellen.

2018 júniusában az UNEFS, amely idővel több nevet kapott, 95 éves szünetet tartott fenn. Ebben az időszakban nagy sportolók, tisztelt edzők, sikeres vezetők és üzletemberek különböző területeken, felelős pozíciójú emberek, a területünkön dolgozó intézményi vezetők és nem csak a valódi román nagykövetek tanultak, képzettek vagy befejezték a képzésüket az intézményben.

Snapwire / Pexels

Az Európai Unió osztályozási rendszerében az UNEFS az „A” szintű oktatási és kutatóintézet , amely az emberhez, az oktatáshoz, az egészséghez, a kultúrához és a társadalomhoz kapcsolódó tudományos ismeretek összes alapvető területét egyesíti. A tanulmányi programok megfelelnek a bolognai folyamatnak, és az egyetem az Erasmus Egyetemi Charta elnyerte az európai térség egyetemeivel való partnerséget.

A 2009-es és 2017-es külső értékelések során az ARACIS Tanács magas szintű bizalmi minősítést adott az egyetemnek .

Helyszínek

  • Strada Constantin Noica,140, 060057, Bucharest

Kérdések