Keystone logo
Masaryk University Faculty of Arts

Masaryk University Faculty of Arts

Masaryk University Faculty of Arts

Bevezetés

A Bölcsészkar a Masaryk Egyetem négy alapító karának egyike. A kar a kezdetektől fogva mind a hagyományos humán tudományágak (azaz történelem, filozófia, klasszikus filológia és szláv, germán és romantikus filológiák), mind pedig az egyetemi oktatás és kutatás új irányait magában foglaló területek, például szociológia, pszichológia fejlesztésére összpontosított. , művészettörténet és zenetudomány. Jelenleg a Bölcsészettudományi Kar továbbra is népszerűsíti a hagyományos tanulmányi területeket, miközben támogatja az újak fejlesztését.

Valamennyi tanszék részt vesz a kutatásban, néhányan ugyanakkor részt vesznek az Európai Unió által finanszírozott közös kutatási projektekben. A Bölcsészettudományi Kar kutatási tevékenysége tehát rendkívül változatos; jelentős kutatási területek közé tartozik az őskori és középkori társadalmi struktúrák régészeti feltárása, a területnyelvészet és irodalomtudomány, a klinikai pszichológia, a latin középkori tanulmányok, az általános pszichológia, az általános és szociálpedagógia szempontjai, a cseh és közép -európai történelem, beleértve a kiegészítő történettudományokat, művészet - beleértve az építészetet, a szobrászatot és a festészetet -, valamint a zenetudományt, az esztétikát, a színház- és filmművészetet, az etnológiát, a néprajzot és a vallástudományt.

A kar ugyanúgy hagyományosan számos nyelvi és irodalmi témára összpontosított, valamint jelentős filozófiai művek értelmezésére, köztük az egyetem alapítójának, TG Masaryknak.

A Bölcsészettudományi Kar egyre inkább elismert kutatásalapú intézményként, évente több tucat támogatást vizsgálnak különböző területeken.

Helyszínek

  • Brno, Csehország

Kérdések