Keystone logo

Mendel University in Brno

A logo

Bevezetés

Mendel University in Brno a Cseh Köztársaság legrégebbi független szakosodott egyeteme. 1919-ben Brno-i Agrártudományi Egyetemként alakult, és 2010 óta Mendel University in Brno (MENDELU) használja a Mendel University in Brno nevét. Az egyetem büszkén viseli JG Mendelt, a modern genetika alapítóját, aki híres kísérleteit Brünn végezte.

A MENDELU az egyik legjelentősebb cseh oktatási intézmény az élettudományok területén. Az egyetem öt karból áll - az Agrártudományi Kar, az Erdészeti és Faanyagtudományi Kar, a Kereskedelmi és Gazdaságtudományi Kar, a Kertészettudományi Kar és a Regionális Fejlesztési és Nemzetközi Tanulmányok Karán. A modern laboratóriumokban az oktatók nem csupán a növénytermesztéssel és az állattenyésztéssel foglalkoznak, hanem az élelmiszertermeléssel, az agroökológiával, a virtuális valósággal vagy a fa technológiával is foglalkoznak. 2011-ben egy független egyetemi intézet, a CEITEC MENDELU, a Mezőgazdaság Agrártudományi Karon belül létrehozta az egyetemet a Közép-európai Technológiai Intézet nemzetközi kiválósági központjává.

Az egyetem széles skáláját kínálja az angol nyelvű tanulmányi programok mind hagyományos, mind pedig modern tanulmányi területen. A MENDELU a mezőgazdaságban, az erdőgazdálkodásban és a fafeldolgozásban, a kertészetben, a közgazdaságtanban, az informatikában vagy a nemzetközi tanulmányokban nyújt tanulmányi programokat. Az egyetem az ECTS kreditrendszert használja, amely lehetővé teszi a tantárgyak / tanulmányi eredmények egyszerű és egyértelmű elismerését. A tanév két félévre oszlik (tél és nyár). Mindegyik 13 hét tanítási időt tartalmaz, majd négy / öthetes vizsgaidőszakot. A legtöbb programnak jól meghatározott tanfolyamszerkezete és időzítése van, amelyet követni kell.

Körülbelül 10 ezren tanulnak az egyetemen, és közel 10 százalékuk nemzetközi. A MENDELU támogatja a saját nemzetközi diákklubot, amely a haver rendszerprogramot működtet - a cseh önkéntes hallgatók segítik a bejövő hallgatókat és partnereket az érkezéskor történő alkalmazkodással. Az egyetem számos akadémiai csereprogramban vesz részt, és speciális workshopokat, konferenciákat, szemináriumokat és nyári kurzusokat szervez. A legtöbb ilyen tevékenység angolul van.

Az egyetem az erős nemzetközi együttműködésről ismert a partneregyetemekkel szerte a világon. A nemzetközi tanároknak és a külföldi tanulmányi lehetőségeknek köszönhetően a MENDEL nagyon vonzó a külföldi hallgató számára.

A még több alkalmazott kutatás és képzés megkönnyítése érdekében az egyetem számos saját létesítményt üzemeltet. Az egyik legfontosabb az Egész életen át tartó tanulás intézete. Az intézet széles választékot kínál a szakmai, nyelvi és speciális kurzusok és műhelyek számára, amelyek meghatározott közönség számára készültek. A nemzetközi diákok számára egy éves csehországi kurzust kínálnak külföldieknek. A hallgatók gyakorlati képzései között vannak speciális egységek: a Křtinyi Erdei Képzési Vállalat (Masaryk Erdő), a Žabčice Egyetemi Oktató Múzeum és a Mendel Pavilion - az egyetem számára minden karon megosztott tér, amely kiváló lehetőséget kínál a hallgatóknak a kutatásukhoz. Az egyetemi campus integrált része a Botanikus Kert és az Arborétum, amely szabadon hozzáférhető az egész egyetemi közösség számára.

Hogyan vehetek igénybe tanulmányi programokat?

• Válasszon egy olyan karokat, ahol a www.mendelu.cz/en honlapon szeretne tanulni.

• Kövesse az Ön által választott kar honlapjának utasításait.

• Töltse ki az online pályázati űrlapot a http://mendelu.cz/en/25225-admissions-procedures címen, és mellékelje önéletrajzát.

Kérem, foglalkozzon minden olyan kérdéssel vagy problémával, amellyel a következő kapcsolattartókra van szüksége:

Helyszínek

  • Zemědělská,1, 613 00, Brno-sever

Kérdések