Keystone logo
© Eva Dang
Maryvale Institute

Maryvale Institute

Maryvale Institute

Bevezetés

Maryvale-ról.

Maryvale az Oscott ősi településének központjában fekszik, mintegy öt mérföldre a Birminghami városközponttól. A hangulatos épületeivel, ahol a keresztény értékek és az ima szinte kézzelfogható, hosszú és érdekes történelme és békés alapja, Maryvale sokak számára spirituális „otthon”.

A Maryvale Institute célja a kezdetektől fogva, hogy lehetőséget biztosítson a laikusok, a papok és a vallás számára a hit mélyebb megértésére és az egyének és közösségek életére vonatkozó örömteli üzenet tisztább megértésére. Maryvale a katolikus teológiai hagyományon belül áll, amelynek gazdagsága megpróbálja feltárni, és e hagyományból ragaszkodik ahhoz, hogy ne csak a hit elméleti megalapozására alapozza a hit alapjait, hanem a hit válaszának okát is. Ennek érdekében az Intézet a témakörök és szintek széles skáláján keresztül lehetőséget biztosít a katolikus formációra és az oktatásra.

Maryvale jól felszerelt könyvtárral rendelkezik, ahol az internet-hozzáférés és a számítógépek a diákok rendelkezésére állnak, multimédiás és audiovizuális erőforrásokkal együtt. Az előadó-, konferencia- és szemináriumi teremben napi 150 fő befogadására alkalmas, 40 fő befogadására alkalmas hálószobával rendelkezik. A Bridgettine nővérek szívesen fogadják a vendégeket, és rendszeresen imádkoznak a kápolnában. Jézus Szent Szívének szentélye népszerű zarándokhely. Az alapok közé tartozik a rózsafüzér séta a keresztállomásokkal, bőséges parkoló, valamint számos történelmi látnivaló, az Oscott College, a Birmingham Oratory és a Birmingham City Center könnyen megközelíthető.

113447_pexels-photo-1451361.jpeg

Történelmi szellemi környezet az akadémiai munkához

Maryvale egyedülálló helyet foglal el a katolikus egyház történetében Angliában. A katolikus istentisztelet több mint 1000 éve ünnepelte a helyszínen. A jelen épület legrégebbi része, eredetileg Oscott-háznak hívták, a Bromwich-család otthona, és a helyi katolikus misszió alapja a 17. és 18. században. Andrew Bromwich az egyik utolsó pap volt, akit a büntető periódus vége előtt bebörtönöztek, és amikor örökölte a családi házat, átadta az egyház használatának, mivel az angol misszió az árnyékokból a fokozatos pihenéssel jött létre. katolikus törvények.

1794-től 1838-ig az első Angliában megalakított szeminárium lett, és a mi áldott hölgyünk védnöksége alá került, az Oscott St Mary's College néven. Amikor a szemináriumot 1838-ban áthelyezték egy új és nagyobb épületbe (Birmingham területén, amelyet még mindig New Oscottnak neveznek), 1846-ban iskolává használták, majd 1849-ben lett az Áldott John Henry Newman otthona, és a konvertibilisek közössége. . Rómában történt ordináció után megalapította az első angol Oratóriumot, és átnevezte a Maryvale házat.

Miután az Oratórium Birmingham központjába költözött, Maryvale röviden vált a Mária Szeplőtelen Oblátusok novitátusává, és meglátogatta az alapítójuk, St Eugene de Mazenod. Majd közel 130 évig egy árvaház volt, amelyet a Mercy nővérei működtetnek, amíg 1980-ig el nem hagyották, amikor a felnőtt hitképzés intézményének jelenlegi szerepét vállalta.

Maryvale is magában foglalja Nagy-Britannia első nyilvános szentélyét Jézus Szent Szívének, amelyet Milner püspök 1814-ben alapított, aki egy kis kápolnát épített, amely a Szent Szív festményét üvegből festette, amint azt Saint Gertrude leírta. A havi első pénteki elkötelezettségeket az Intézeti kápolnában tartják, és van egy éves novena, amely a Szent Szív ünnepségéhez vezet, és amely a következő vasárnapi zarándok tömegével zárul.

Maryvale-kápolna a plébániatemplom és a helyi katolikus közösség központja maradt, amíg az 1950-es években megnyílt a Nagyboldogasszony újasszonya temploma, amely a bővülő Maryvale-plébánia szükségleteinek kielégítésére szolgál.

Szóval, mint egy speciális oktatási központ, Maryvale egy istentisztelet, zarándokhely és egy imádság és küldetés szellemi közössége. 1999-ben Szent Bridget Legszentebb Megváltójának parancsnoka - a Bridgettinek - nővérei egy II. János Pál által finanszírozott új kolostorban éltek Maryvalén. Amellett, hogy az Úr szenvedéseire és a Kápolnában rendszeresen megtisztelt áldott szentségre való mély odaadás mellett a testvérek különleges karizmái a szemlélődés, a vendéglátás és az ima, hogy elősegítsék a keresztények egységét.

A tanulmány és az ima integrációja az összes Maryvale kurzus jellemzője, és a nap folyamán részt vevő diákok, illetve az Intézet rövid lakossági programjai tanítási és tanulási lehetőségeket élveznek az ima és az istentisztelet ciklusához, beleértve a Mass és az Isteni Irodát.

113445_pexels-photo-1326947.jpeg

A tanulmány helye

Egyedi tudományos környezet

A Maryvale elkötelezett a legmagasabb tudományos és szakmai normák mellett, és nemzetközileg elismeri ezeket a szabványokat és egyedülálló lehetőségeit a távoktatásnak az életre való tanulás katolikus filozófiája alapján.

Akár egy speciális szolgálatra is tanít az egyházban, szakmai fejlődésre törekszik, vagy személyes fejlődésre törekszik, Maryvale mindenki számára tanfolyamokat kínál. Segíthet abban, hogy szembe kell néznie azzal a kihívással, hogy segítséget nyújtson a plébániában, taníthasson egy plébánia megerősítő csoportot, vagy ha reméli, hogy a mesterképzésben vagy a doktori szinten akadozik.

Maryvale összes tanfolyamát ellenőrizni lehet

Ha Maryvale egyik tanfolyamát szeretné követni anélkül, hogy munkát vagy szakképzettséget keresne, akkor ezt szívesen fogadja. Az összes kurzus egyszerűen követhető az egyéni érdeklődés és fejlődés érdekében. Az ilyen módon tanuló diákok megkapják a modulokat és követik a tanfolyamot anélkül, hogy képesítésre jogosultak lennének.

Egyéni szükségletek

Számos továbbképzési kurzus lehetővé teszi az egyes területek tanulmányozását azok számára, akik egy adott területet kívánnak tanulni; olvassa el az egyes kurzuslapokat további információkért.

Különleges díjak és megállapodások állnak rendelkezésre azok számára, akik a katekizmus Tanulmányok Tanúsítványát szeretnék használni a vallási és előszemináriusok (korábban vallási tanfolyam) formálási programjaiban.

113446_pexels-photo-279222.jpeg

Maryvale Institute jövőképe és küldetése

Látomás

A Maryvale Institute jövőképe a Trust Deed szerint egy egyházmegyei, nemzeti és nemzetközi kollégium, amely:

  • Él és bemutatja a katolikus hitet, az erkölcsöt és a kortárs vallási, erkölcsi és etikai kérdésekhez való hozzájárulását;
  • Számos formázási kurzust kínál, amelyeket elsősorban, de nem kizárólagosan az egyháznak szóló, szentelt vallási tagoknak ajánlottak, különösen azoknak, akik részt vesznek a katekézisben vagy más fekvő apostolákban;
  • Önkritikus álláspontot képvisel mint tudományos közösség saját kurzusainak és módszereinek nyomon követésében és értékelésében a belsőleg összegyűjtött bizonyítékok és a külső ügynökségek által rendelkezésre bocsátott bizonyítékok fényében, hogy biztosítsa a lehető legmagasabb színvonalat és tudományos tevékenységének relevanciáját;
  • A kurzusokat és egyéb tevékenységeket a folyamatban lévő értékelési eljárások eredményeinek és a szélesebb közösség változó igényeinek megfelelően alakítja ki, ahogyan azt a kuratórium tanácsolta;
  • Együttműködési partnerségeket alakít ki a katolikus teológiai oktatás más központjaival az Egyesült Királyságban és máshol, valamint más brit felsőoktatási szolgáltatókkal;

Küldetésnyilatkozat

  • A Maryvale Institute feladata, hogy vezető szerepet töltsön be az élethosszig tartó tanulás biztosításában mindenki számára, és kutatási lehetőségeket biztosítson a katolikus evangelizációban, a kateketikában, a teológiában, a filozófiában és a vallási oktatásban annak érdekében, hogy Krisztus megbízatását és egyházának evangelizációs küldetését szolgálja a mai társadalomban . Ez a rendelkezés a távoktatás módszertanának és a Szentírásban és a hagyományban az Isten Igéjével való kritikus elkötelezettségnek az egyházi Magisterium által vezérelt megkülönböztető kombinációja. Ezt a munkát a keresztény hit környezetében, az akadémiai és adminisztratív minőségben, a nyílt párbeszédben és a munka kölcsönös értékelésében, ajándékokban, valamint az intézet minden tagjának személyes és szakmai fejlődésében végezzük.
113448_adult-beautiful-beauty-953430.jpg

Helyszínek

  • Birmingham

    Maryvale Institute, Maryvale House, Old Oscott Hill, B44 9AG, Birmingham

Kérdések