Keystone logo

Mahasarakham University

A logo

Bevezetés

MSU egy pillanat alatt

  • Az MSU egy átfogó egyetem, amely 17 karból, 2 főiskolából, 1 iskolából és 1 intézményből áll.
  • Az MSU-nak 2 egyeteme van
  • Az MSU 177 fokozatot kínál: 87 főiskolai, 57 mesterképzési és 33 doktori fokozatot.
  • 2016-ban az MSU 1 268 tudományos személyzettel és 2 316 támogató alkalmazotttal rendelkezik.
  • 2016-ban 40 759 hallgató van az MSU-ban, köztük 49 diploma hallgató (0,12%), 37 644 főiskolai hallgató (92,36%), 2 206 mester hallgató (5,41%) és 860 doktori hallgató (2,11%).
  • 2016-ban az MSU 123 nemzetközi hallgatót vett fel Kambodzsából, Kínából, Indiából, Indonéziából, Japánból, Laoszból, Pakisztánból, Dél-Koreából, Szudánból, Tajvanból, az Egyesült Királyságból, az Egyesült Államokból és Vietnamból.
  • Az MSU több mint 30 kulcsfontosságú egységet foglal magában a közösségi részvétel és az oktatás támogatása érdekében.
  • 2016-ban az MSU 148 közösségi elkötelezettségvállalási projektet vállalt, amelyek teljes költségvetése 11 570 000 THB), és még sok más is elindul a következő években.
  • 2016-ban az MSU 166 különféle kutatási projektet hajtott végre, teljes költségvetéssel 46 100 628 THB.

Mahasarakham University 1967-ben alapított Mahasarakham University (MSU) egy nyilvános és progresszív egyetem, Thaiföld északkeleti részén. Az oktatási központ néven ismert, világszínvonalú panorámát kínálva a környezettudatosabb létezésével és a fenntartható projektekkel. Az MSU hosszú és büszke hagyománya van az akadémiai és kutatási kiválóságnak. Oktatási intézményként az MSU elismeri az ösztöndíjak világa, a hallgatók és az öregdiákok, a szakmák és a társadalom szerves igényét.

Úgy gondolják, hogy az MSU Thaiföld egyik legjobb átfogó egyeteme. Az ázsiai, nevezetesen az ASEAN-ban található neves egyetemek közül az MSU intézménynek bizonyult, amely számos jól megszerzett diplomát adott hallgatóinak. Átfogó állami egyetemenként az MSU összesen 177 egyetemi és posztgraduális programot kínál, köztük 87 Bachelor, 57 Master és 33 doktori fokozatot az egészségtudomány, a humán és a társadalomtudomány, valamint a tudomány és a technológia területén. A széles fokozattartományból az MSU oktatási eszközként angol nyelvű nemzetközi programokat is kínál, amelyek 4 Bachelor, 1 Master és 2 doktori fokozatból állnak, nevezetesen Business Administration Bachelor (Nemzetközi Üzleti), Számviteli Bachelor, Bachelor of Arts ( Nemzetközi Turisztikai Menedzsment), a Nemzetközi Kommunikáció Művészetek Alapképző Programja, Tudománymérnök (Paleontológia), Filozófia doktor (Paleontológia) és Filozófia doktora (Élelmiszer-technológia).

Az MSU-nak jelenleg (2017-től) 17 kar, 2 főiskola, 1 iskola és 1 intézménye van, az alábbiak szerint: Zeneiskola, Politika és Irányítás Főiskola, Kultúrtudományi Kar, Oktatási Kar, Szépművészeti és Iparművészeti Kar, Kar Humán és Társadalomtudományi Kar, Jogtudományi Kar, Idegenforgalmi és Szállodamenedzsment Kar, Mahasarakham Business School, Orvostudományi Kar, Ápolási kar, Gyógyszertár Kar, Közegészségügyi Kar, Állatorvos-és Állattudományi Kar, Építészmérnöki Kar, Urbanisztikai és Kreatív Művészetek, Mérnöki Kar, Környezetvédelmi és Erőforrástudományi Kar, Informatikai Kar, Természettudományi Kar, Technológiai Kar és Walai Rukhavej Kutatóintézet.

Az MSU több mint 3584 embert foglalkoztat. Ezek közül 1 268 akadémiai oktató és 2 316 egyetemi adminisztratív és kisegítő személyzet. Az MSU-ban a 2017-es tanévben összesen 41 000 hallgató lépett fel.

Az MSU-t Thaiföld vezető vezető egyetemeinek tekintik, és egy gyorsan növekvő, világszínvonalú elismeréssel rendelkező egyetemet tartanak számon. Az MSU az egyetlen thaiföldi egyetem, amely diplomázott. és Ph.D. a paleontológiában és a khmer nyelven. Az MSU az első egyetem Thaiföld északkeleti részén, amely könyvelés Bachelor of Arts programot kínál, a második pedig Ph.D. természetesen ugyanabban a tárgyban. Az MSU az ország első egyeteme, amely kulturális tudományi karot hozott létre. Az MSU az első thaiföldi egyetem, amely csatlakozik a Microsoft Regionális Campus IT Programhoz. Ezenkívül az Oktatási Kar, az MSU zászlóshajója Thaiföld legjobb oktatási karának szavazott a Nemzeti Oktatási Hivatal által. Az MSU létrehozta az American Corner és egy új ASEAN Tanulmányi Központot a Bölcsészet és Társadalomtudományi Karon. Ezen túlmenően az MSU Thaiföldön és Ázsiában rendelkezik az első természetes gyógygomba múzeummal, az úgynevezett Természetes gyógygomba gitár múzeummal, amelyet a természetes gyógygombákkal kapcsolatos ismeretek terjesztésének és terjesztésének oktatási központjává alakítottak.

Az MSU világszínvonalú minőségét számos nemzetközi szervezet, köztük az URAP, a QS Asian University Ranking, a SCImago Institutions Ranking (SIR) világjelentése, az UI GreenMetric World University Ranking, Webrometric, 4icu webes népszerűségi rangsor és az Alexa Web Ranking világossá tette. . Ez a siker azt jelenti, hogy a közeljövőben az MSU megteremti kiemelkedő elismerését országos és globális szinten.

Az MSU elismert és nagyra becsült oktatásának és kutatásának kiválóságáért, gyönyörű és modern campusaiért, a közösség iránti elkötelezettségéért és a diplomások minőségéért. Az MSU 5 csillagot kapott a tanításért, a létesítményekért és a QS Csillagok osztályba sorolásáért. Ez nyilvánvalóvá teszi, hogy az MSU csúcstechnológiával rendelkezik és nemzetközileg elismert oktatói karokkal, valamint regionális és közösségi elkötelezettséggel rendelkezik. Ezenkívül az MSU szerepelt az UI GreenMetric World University Ranking-ben, amely igazolja elkötelezettségét a „Zöld Egyetem” kampány mellett, valamint az emberek és a környezet jóléte iránt. Az MSU emellett megpróbálja elősegíteni online kiadványaik elérhetőségét, és a Webometrics rangsorban szerepelt. Az MSU folytatja az akadémiai gazdagítás tervet, és elkötelezett amellett, hogy szoros kapcsolatokat tart fenn partnereinkkel és a közeli közösségekkel a „Tudósok Közössége” révén.

Évente számos kaliforniai kutató és vendégprofesszor jelenik meg a világ minden részéről, mind a kormányzati, mind a nem kormányzati szekciókról, hogy közös kutatási projekteket végezzenek olyan területeken, amelyek ritkán találhatók másutt vagy eltérnek a világ többi részétől; például a Paleontológiai Kutatási és Oktatási Központban, a Walai Rukhavej Botanikai Kutatóintézetben, az északkeleti levélfelirattal rendelkező központban és a Természetes gyógygomba múzeumban.

A 21. századi felsőoktatási intézményként az MSU rájön, hogy már nem vonhatjuk ki a vonalat az oktatás és a kutatás szokásos küldetésein, hanem fel kell vállalnunk azt a missziót is, amely az ismereteknek a közösségekbe történő átadására irányul. Az MSU szilárdan meggyőződése, hogy a közösségekben való részvétel bővítésével az Egyetem elősegítheti az értékek létrehozását és hozzáadását, valamint javíthatja sokféle ember képességeit, ideértve a világszínvonalú kutatókat, a helyi kutatókat, az MSU személyzetét, az MSU hallgatóit, a közösségeket és a helyi embereket. Ezért az MSU akadémiai és elkötelezettségen belüli erős teljesítménye arra készteti az egyetemet, hogy az oktatási világban profi legyen, hisz abban, hogy a világszínvonalú egyetemnek nemcsak képesnek kell lennie kutatások készítésére és közzétételére nemzetközi szinten, hanem képesnek kell lennie arra is, hogy elősegítse a helyi szint fejlesztését és javítását. a társadalomban.

Az MSU határozottan eltökélt szándéka, hogy további nemzetközi elismerést szerezzen.

A tengerentúli partnerintézményekkel folytatott akadémiai együttműködés elősegítése érdekében az MSU egyetértési memorandumokat írt alá huszonnyolc ország, nevezetesen Ausztrália, Belgium, Brunei, Kambodzsa, Kanada, Kína, Dánia, Franciaország, Németország, India, több mint száz intézménnyel. Indonézia, Japán, Laosz, Malajzia, Mongólia, Mianmar, Hollandia, Új-Zéland, Pakisztán, Fülöp-szigetek, Oroszország, Dél-Afrika, Dél-Korea, Tajvan, Thaiföld, Egyesült Királyság, USA és Vietnam.

A világszínvonalú világszínvonalú jövő felé haladva az MSU számos közösen folytatott akadémiai tevékenység révén folytatta szoros partnerségét kollégáival világszerte; például az MSU és a partner egyetemek közös diplomája, ideértve a Groupe Sup De Co Montpellier Business Schoolt (Franciaország), a Hue Egyetemet (Vietnam), a Guangxi Nemzetiségi Egyetemet (Kína) és a Nanjing Audit Universityt (Kína).

Ezenkívül, mint kutatás-orientált tanulási intézmény, az MSU kutatói részt vesznek globális jelentőségű tanulmányokban. Hangsúlyozzák a tudományok, a társadalomtudományok és a humán tudományok interdiszciplináris megközelítéseit. Az MSU teljes mértékben támogatja kutatói közösségét a tanulás előmozdításában a legmagasabb színvonalú oktatás és kutatás kreatív kölcsönhatása révén. Az MSU különösen a kutatási közösség helyi, regionális, nemzeti és nemzetközi tagjaival működik együtt a kutatás kiválóságának előmozdítása és irányítása érdekében (recenzált, magas szintű, nemzeti és nemzetközi elismeréssel). Különös figyelmet fordít az interdiszciplináris kutatásra, amely számos osztály, program, tudományág, központ és intézet közötti együttműködéssel, valamint a hallgatók (mind posztgraduális, mind egyetemi hallgatók) bevonásával jár a kutatási munkában és a projektekben.

Az MSU számos diákfejlesztéssel kapcsolatos projektet hajt végre a hallgatók mobilitásának fokozása, valamint az akadémiai ismeretek terjesztése érdekében az egész régióban. 2015-ben az MSU 126 hallgatói fejlesztéssel kapcsolatos projektet hajtott végre, amelynek teljes költségvetése 5 958 740 Baht volt, és több mint 760 kutatási projektet hajtott végre, teljes kutatási költségvetéssel, belső és külső forrásokból 94 435 305 Baht felhasználásával.

Most és a jövőben az MSU arra törekszik, hogy továbbra is támogassa a nélkülözhetetlen, izgalmas és felelősségteljes kutatásokat, miközben arra törekszik, hogy karjaink tiszteletben tartsák az alapvető kutatási alapelveket, miközben új tudományos korszakot nyitnak meg úttörő kutatásokkal.

Az MSU birtokolja a nemzet szabadalmait a megkülönböztetett és minőségi kutatásoktól, és egyre több szabadalmat élvez az olyan élvonalbeli területeken, mint a nanotechnológia, a biotechnológia, a mérnöki munka és a selyem-innováció. Úgy gondolják tehát, hogy az MSU javíthat a kutatás minőségén és eredményén, ami hamarosan az MSU-nak az ország és a régió egyik vezető kutatási egyeteme lesz.

Ebben az összefüggésben az MSU támogatja az egyetemek és az ipar együttműködését az oktatás, a kutatás és a technológiaátadás terén is, különös hangsúlyt fektetve arra, hogy a közösségbeli vállalkozások elősegítsék a versenyük technológiai előnyeinek megszerzését. Az MSU Egyetemi és Ipari Együttműködési Központja (UIC), amelyet a thaiföldi Felsőoktatási Bizottság és a Nemzeti Tudományos és Technológiai Fejlesztési Ügynökség (NSTDA) finanszíroz, az MSU hallgatói, munkatársai, kutatói, kormányzati szervezeti egységek, magánvállalkozások és más oktatási intézmények között kapcsolatot létesít. innováció vagy termékek kutatása és fejlesztése a rendelkezésre álló legjobb technológiai és kutatási erőforrások felhasználásával.

Az „Állami odaadás a megtanult erénye” mottójával az MSU elkötelezett amellett, hogy leendő hallgatóinak és potenciális partnereinek magas színvonalú programokat biztosítson, amelyekből szerzett ismeretek elősegítik a közösségek és az oktatott egyének közötti erős kapcsolatokat. Miután felismerte a lokális elhelyezkedés előnyeit, az MSU törekszik nemzetközi elismerésére annak érdekében, hogy fokozzák a helyi emberek bölcsességét, és ami még fontosabb: hallgatói és munkatársainak mint képzett kutatóknak a képességei.

Helyszínek

  • Khamriang Sub-District, Kantarawichai District, 44150, Kham Riang

Kérdések