Keystone logo
Lyon Catholic University (UCLy - Faculté de Droit) Online LL.M. Digitális törvény és technológia
Lyon Catholic University (UCLy - Faculté de Droit)

Online LL.M. Digitális törvény és technológia

Lyon, Franciaország

10 Months

Angol

Teljes idő, Részidő

Request application deadline

Sep 2024

EUR 6500 *

Távoktatás

* EU-s vagy nem uniós hallgatók

Bevezetés

Jogi diploma posztgraduális hallgatók számára nyílik, kizárólag angol nyelven tanítják, online, nappali vagy részidős tanulmányok lehetségesek.

Az LL.M. A digitális jog és technológia célja, hogy a hallgatók mélyen megértsék a gazdaságunk digitális átalakulása által okozott jogi kérdéseket és kihívásokat, valamint az ebből eredő innovációk szabályozását. Olyan kulcsfontosságú témákat fognak tanulmányozni, mint a magánélet, a szellemi tulajdon védelme, a digitális gazdaságra alkalmazott szerződésjog, valamint a mesterséges intelligencia etikája és szabályozása.

Teljes mértékben online (kivéve egy lyoni integrációs hétvégét, ha a körülmények megengedik) és angol nyelven tanítják ezt a diplomát, nappali tagozaton tanulmányozhatók a hallgatók jogi oktatásának részeként vagy „à la carte” programként azoknak a szakembereknek, akik fejleszteni kívánják szakértelmüket.

162414_shooting-ucly-mars-3092.jpg

célok

A digitális technológia átjárta gazdaságunk minden aspektusát, és jogi kihívásokat és lehetőségeket teremtett. A hagyományos jogi témáknak, mint például a szellemi tulajdon és a szerződésjog, alkalmazkodniuk kellett az új típusú termékekhez és az új szereplőkhöz fűződő új kapcsolatokhoz. A technológiai újítások szintén szabályozást igényelnek, és igyekeznek megvédeni alapvető értékeinket, miközben nem fojtják el a haladást és az ilyen innovációk gazdasági előnyeit.

Az LLM digitális törvényei és technológiája javaslatot tesz egy programra, amely biztosítja az ügyvédek által a digitális gazdaságban való részvételhez szükséges ismereteket. Ez a gyakorlat egyre növekvő területe, és a szükséges készségek mind a magángyakorlatban, mind az iparban keresettek.

Az LLM négy szempontból vizsgálja gazdaságunk digitális átalakulásának hatásait: a szellemi tulajdon, a szerződésjog, a magánélet és a mesterséges intelligencia szabályozása.

A hallgatók mélyreható ismereteket szereznek a témákkal kapcsolatos alapkérdésekről rögzített előadások, moderált online fórumon folytatott csoportos beszélgetések, személyes olvasás és csoportos gyakorlatok kombinációjával, az online tanuláshoz igazított értékelési rendszerrel kombinálva.

A diplomások hasznos készségeket fejlesztenek a jogi kutatásban, az érvelésben, a jogi szövegezésben és a szerződés-tárgyalásokban. Ezeket a készségeket a munkaadók nagyon keresik.

Szervezet

A hallgatók félévenként négy témát tanulmányoznak 10 hónap alatt, és dolgozniuk kell egy általuk választott témáról (oktatójuk jóváhagyásával).

A programot távolról tanítják, kivéve egy integrációs hétvégét a franciaországi Lyonban, ha az utazási feltételek ebben az időben megengedettek. A programot többnyire aszinkron módon tanítják, így a hallgatók ezzel párhuzamosan folytathatnak szakmai tevékenységet.

A hallgatók hozzáférést kapnak dedikált online platformunkhoz, hogy kövessék a tanfolyamot, valamint egy online könyvtárhoz, hogy folytassák kutatásukat. Az értékelések szintén távolról történnek.

A programot 10 hónapos időtartam alatt tanítják nappali tagozatos hallgatók számára. Lehetséges azonban, hogy részmunkaidős tanulmányokat folytasson kétéves időtartam alatt, vagy a dolgozat befejezésétől a következő tanévtől eltérően.

Belépés

Ez az LLM program nyitott minden olyan hallgató számára, aki már rendelkezik egyetemi jogi diplomával vagy más diplomával, domináns jogi tartalommal vagy azzal egyenértékű nemzetközi képesítéssel.

Kivételesen olyan pályázókat is figyelembe vehetünk, ahol összehasonlítható tanulmányi szintet értek el más posztgraduális tanulmányok révén, és ahol munka vagy tapasztalat tette őket megfelelő jelöltté az LLM-re.

A nemzetközi hallgatók nagyon várják a tanfolyamot.

A Felvételi Bizottság eseti alapon felülvizsgálja az Ön igazolását és releváns szakmai tapasztalatát.

Angol nyelvi követelmények:

 • A külföldi hallgatóknak megfelelő szintű angol nyelvtudással kell rendelkezniük.
 • A hallgatóknak minimum IELTS-pontszámnak 6,5, minimum TOEFL IBT-pontszámnak 90-nek, vagy CAE-pontszámnak 58-nak kell lennie. A Felvételi Bizottság mérlegelhet bármilyen tapasztalatot az angol nyelv vezetésének megállapításában.
 • Nem kell franciául beszélnie ahhoz, hogy az UCLy-be jöjjön! A francia nyelvre vonatkozóan nincs különösebb követelmény. Az órákat teljes egészében angol nyelven tartják.

Alkalmazás

Jelentkezését a Felvételi Bizottság felülvizsgálja. A kar vagy a tanszék hivatalos döntést küld Önnek.

A jelentkezés határideje: 2021. június 30. - Javasoljuk, hogy a lehető leghamarabb jelentkezzenek.

A tanfolyamra való jelentkezéshez kérjük, először e-mailben fejezze ki érdeklődését. Ezután küldünk egy jelentkezési űrlapot a jelentkezési folyamat befejezéséhez.

Alkalmazási dokumentumok:

 • Kísérőlevél angolul,
 • Önéletrajz angolul,
 • Az oklevelek és átiratok másolata (és szükség esetén angol fordítás),
 • Útlevél egy példánya
 • Adott esetben az angol nyelvű tanúsítvány másolata (ha Ön nem anyanyelvű),
 • Két angol nyelvű referencia levél (adott esetben akadémiai vagy szakmai referencia), és bármely más dokumentum, amelyet relevánsnak találhat.

Előnyök

Ez az online LL.M. A digitális törvény és technológia számos különböző előnyt kínál:

 • Szerezzen mélyreható ismereteket és szakértelmet a jog területén, amelyekre mind a magángyakorlatban, mind az iparban nagy szükség van;
 • Szerezzen magas keresletű kompetenciákat a legális piac növekvő ágazatában;
 • Tanuljon a maga idejében és kompatibilis más szakmai elkötelezettségekkel;
 • Részidős tanulmányi lehetőség;
 • Folytassa tanulmányait és határozott terveket készítsen a következő évre, függetlenül a járvány alakulásától és az utazási korlátozásoktól;
 • Az online tanuláshoz kifejlesztett tanfolyam a tervezéstől a lebonyolításig.

Karrierlehetőségek

A programot olyan hallgatóknak tervezték, akik erősen érdeklődnek a digitális és az informatika iránt, és akiknek célja, hogy az adott szektorban vállalati, ügyvédi irodák vagy állami intézmények számára dolgozzanak.

Azok a hallgatók profitálnának ebből a programból, amelyek ügyvédi képesítésre és házi ügyvédi tevékenységre törekednek. Ez az LL.M. célja, hogy kielégítse azon vállalatok igényeit, amelyek digitális szolgáltatásokat vagy termékeket nyújtanak és / vagy használnak a gazdaság minden ágazatában.

Belépők

Karrierlehetőségek

Az Iskoláról

Kérdések