Keystone logo
Lyon Catholic University (UCLy - Faculté de Droit) LL.M. a nemzetközi üzleti jogban (Master 1)
Lyon Catholic University (UCLy - Faculté de Droit)

LL.M. a nemzetközi üzleti jogban (Master 1)

Lyon, Franciaország

1 Years

Angol

Teljes idő

20 May 2024

Sep 2024

EUR 9500 *

Az egyetemen

* Hazai vagy az Európai Gazdasági Térség hallgatói: 8500 EUR. Az Európai Gazdasági Térségen kívüli hallgatók: 9500 EUR

Bevezetés

LL.M. A nemzetközi üzleti jog négy alternatív pályát kínál. A Master 1 programokat előadásokon, előadásokon és szemináriumokon keresztül nyújtják minden félév során.

Ez az angol tanított program nyitva áll azon jogi diplomások előtt, akik karriert akarnak fejleszteni a nemzetközi üzleti jogban. Intenzív és gyors iramú, hogy a hallgatók a tanulás időtartama 10 hónapja alatt nagy növekedésű tanulási tapasztalatokat szerezzenek.

célok

Ez a program bevezeti a hallgatókat a nemzetközi üzleti jog legfontosabb témáiba, és vizsgák, egyéni feladatok és csapatmunka gyakorlatok kombinációjával fejleszti ismereteit és megértését az alapvető kérdésekről. Ez magában foglalja a nemzetközi üzleti jogot, a nemzetközi szerződésjogot, a nemzetközi kereskedelmi jogot, a nemzetközi magánjogot, az európai és az összehasonlító versenyjogot, az etikát a nemzetközi üzleti jogban, a vállalatirányítást és a vitarendezést az általuk választott pályától függően. A hallgatók részesülhetnek előadásokból, előadásokból és szemináriumokból a program során.

Az LL.M. hallgatói a nemzetközi üzleti jogban dupla fokozatra beiratkozott hallgatók megkaphatják az UCLy és az Ír Nemzeti Egyetem Maynooth (Írország) vagy az UCLy és a City Law School, a Londoni Egyetem (Egyesült Királyság) vagy az UCLy & The John Marshall Jogi Iskola által megszerzett duális diplomát (Chicago, USA).

A diplomások tovább tudják szerezni jogi tanulmányaikat a nemzetközi üzleti jog egyes területeinek megismerésével. A diplomások hasznos készségeket fejlesztenek a jogi kutatásban, az érvelésben, a szövegezésben, az érdekképviseletben és a csapatmunkában. Ezeket a készségeket a munkaadók nagyon keresik.

156921_pexels-photo-4427815.jpeg

Számok

Egy LL.M. a nemzetközi üzleti jogban francia Master 1 fokozat a Lyon 2 állami egyetemmel partnerségben. 4 alternatív pályát kínál:

 • Lyoni pálya: Két félév Lyonban (szeptembertől májusig). A sikeres hallgatók LL.M. a nemzetközi üzleti jogban (francia hivatalos Master 1 fokozat) és egy LL.M. a Lyoni Katolikus Egyetemen szerzett diplomát.
 • Maynooth pálya (kettős diploma): Egy szemeszter Lyonban (szeptembertől decemberig) és egy félév Írországban, a partneri Maynooth-i Egyetemen (januártól májusig). A hallgatók részt vesznek az UCLy és a Maynooth Egyetem óráin. A sikeres hallgatók LL.M. a nemzetközi üzleti jogban (francia hivatalos Master 1 fokozat) és a Maynooth Egyetem jogi diplomája (LL.M.).
 • Londoni pálya (kettős oklevél): Két trimeszter Londonban, a City Law School, London University (szeptember-december és január-március), és egy trimeszter Lyonban (április-szeptember). A hallgatók részt vesznek a londoni egyetem UCLy és City Law School óráin. A sikeres hallgatók LL.M. a nemzetközi üzleti jogban (francia hivatalos Master 1 fokozat) és a Master of Law (LL.M.) a londoni University City Law School részéről.
 • Chicago pálya (kettős diploma) ez a pálya nem lesz elérhető a 2021-2022 tanév során : Egy szemeszter Lyonban (szeptembertől decemberig) és egy félév az Egyesült Államokban, a chicagói partneregyetemen (januártól májusig). A hallgatók az UCLy és a John Marshall Law School (USA) óráin vesznek részt. A sikeres hallgatók LL.M. a nemzetközi üzleti jogban (francia hivatalos Master 1 fokozat) és egy LL.M. a Nemzetközi Gazdasági Jog UIC John Marshall Jogi Karán.

Főbb

Konferenciák

A hallgatók különféle témákban vesznek részt nemzetközi konferenciákon:

 • Nemzetközi Szimpózium - Nemzetközi Választottbíróság a globális kereskedelem és befektetések összefüggésében, 2017. november, UCLy
 • Nemzetközi Szimpózium - Intelligens szerződések és blokklánc technológiák 2018. májusában, az UCLy-n
 • Nemzetközi Szimpózium - Multinacionális vállalatok (és más nemzetközi gazdasági szervezetek) az emberi jogi jogsértésekkel szemben 2019. február 14-én, az UCLy-n
 • Nemzetközi Szimpózium - A választottbírósági határozatok bírósági ellenőrzése: hatály, szabadság és közpolitika 2019. április 26–27-én, az UCLy-n

A hallgatók látogató tudósok és gyakorlók által szervezett konferenciákon is részt vehetnek különféle témákban (pl. Az EU adatvédelmi jogszabályai, az Európai Unió, a digitalizáció és a jog, a közös jog stb.).

Mentori

Hallgatóink számára előnyös a mentorálási rendszer. Munkatársaink segítséget nyújtanak az adminisztratív dokumentumok elkészítésében, és útmutatást nyújtanak a gyakornoki kereséshez.

Nemzetközi Lövészverseny

Az UCLy diákjai részt vettek különböző lövöldözős versenyeken (pl. ELSA Moot, Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot, Foreign Direct Investment International Arbitration Moot) és az ICC Commercial Mediation Moot versenyen.

Francia osztályok

A hallgatók francia nyelvet tanulhatnak, miközben az UCLy-n tanulnak. A francia nyelvórák, mint idegen nyelv tanfolyamok, ingyenesek.

Szállás diákjainknak

Szálláshely-osztályunk segít megtalálni a megfelelő szállást a lyoni tartózkodáshoz. A keresett szállás típusától és költségkeretétől (ideális bérleti díj stb.) Függően szállás-osztályunk segítséget nyújthat a kutatásban és a bérleti folyamatban is .

Szálláshelyünk tagjai több nyelven segíthetnek a folyamat során. Franciaul, angolul, spanyolul vagy olaszul beszélnek.

Látogató

A tanulmányi látogatások a program szerves részét képezik. Az elmúlt években a hallgatók tanulmányutakon látogattak el a WTO-ba és a WIPO-ba.

Tanórán kívüli tevékenységek a hallgatók számára

Lyon valóban nagyszerű, függetlenül attól, hogy mit szeret csinálni valaki. Rengeteg lehetőség kínálkozik szabadtéri tevékenységekre, például síelésre, horgászatra, hegymászásra vagy szabadidős természetjárásra.

Sok étterem kínál különféle ételkülönlegességeket (francia, olasz, thai, japán, indiai stb.). Még néhány új Michelin-csillagot is talál, ha ínyenc, a városban több park, múzeumok, színházak és romok találhatók. Ha eredeti lehetőségeket keres, ezek közé tartozik a struccfarm, a pincészetek meglátogatása, ahol jellegzetes borokat állítanak elő (Bourgogne borok, Côtes du Rhone borok), vagy a babák múzeumának meglátogatása.

Hallgatóink általában Lyon központi fekvését használják ki. A diákok a közeli helyekre utaznak, például síközpontokba (Chamonix, Méribel, les 2 Alpes, Alpe Huez stb.); A Miribel-tó nagyszerű úszóstrandot kínál nyáron, a régióban van túrázási és túrázási hely, valamint Genf közelében egy részecskegyorsító, amelyet a majmok meglátogathatnak, ha engedélyt kérnek a kormánytól. Svájc és Olaszország busszal kevesebb, mint 10 euró, Belgium vagy Párizs, Spanyolország vagy Görögország pedig kevesebb, mint 15 euró alatt elérhető. A lyoni repülőtérről repülhet európai városokba és más régiókba.

 • A venezuelai Enrique (Promotion 2017-2018) nagyon ajánlja a Fényfesztivált, amelyre minden évben december 8-án kerül sor.
 • A francia Julie (Promotion 2017-2018) kulturális látogatásokat javasol Lyonban, amely egykori római város, híres selyem kereskedelméről és erős kulturális örökségéről. Szívesen utazott más városokba vagy más országokba.

Célzott készségek

A program célja a hallgatók számára, akik a nemzetközi kereskedelem, a vámügyek és a befektetési pozíciókat célozzák meg cégekben, ügyvédi irodákban és nemzetközi szervezetekben. Az ügyvédi képesítés megszerzését és a házon belüli ügyvédi munkát végző hallgatók profitálhatnak e tudásból. Ez az LL.M. célja a nemzetközi szinten üzleti tevékenységet folytató és külföldön befektető vállalatok igényeinek kielégítése.

Karrierlehetőségek

A legutóbbi diplomások ügyvédi irodákhoz (akár szakmai gyakorlathoz, akár munkalehetőségekhez) vagy nemzetközi szervezetekhez csatlakoztak.

Ez az LL.M. a nemzetközi üzleti jogban hozzáadott értéket ad önéletrajzához. Kapcsolatban lesz a nemzetközi szervezetek és tekintélyes ügyvédi irodák gyakorlóival és szakértőivel több jogrendszerben. Értékes hálózatot is kialakít a világ különböző pontjairól érkező többi hallgatóval.

A tanulmányi látogatások a program szerves részét képezik. Az elmúlt években a hallgatók tanulmányutakon látogattak el a WTO-ba és a WIPO-ba.

156922_pexels-photo-4427612.jpeg

Belépés

Belépési követelmények

A pályázóknak jogi egyetemi diplomával kell rendelkezniük (francia szakszolgálati engedély, LL.B. vagy azzal egyenértékű oklevél). A Felvételi Bizottság eseti alapon megvizsgálja az Ön hátterét és releváns szakmai tapasztalatát. A Felvételi Bizottság eseti alapon mérlegeli a más típusú oklevelekkel kapcsolatos pályázatokat.

Angol nyelvi követelmények: A nemzetközi hallgatóknak megfelelő szintű angol nyelvtudással kell rendelkezniük.

A hallgatóknak minimum IELTS-pontszámnak 6,5, minimum TOEFL IBT-pontszámnak 90-nek, vagy CAE-pontszámnak 58-nak kell lennie. A Felvételi Bizottság mérlegelhet bármilyen tapasztalatot az angol nyelv vezetésének megállapításában.

Fontos információk a London Track-hez: A City Law School megköveteli, hogy a hallgatók teljesítsék a City Law School nyelvi követelményeit: IELTS 7-es pontszám (minden elemnél legalább 6-os). Ez a követelmény nem érvényes, ha Ön anyanyelvi anyanyelvű és / vagy ha Ausztráliában, Kanadában, Írországban, Új-Zélandon, az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban végezte alapképzését.

Nem kell franciául beszélnie ahhoz, hogy az UCLy-be jöjjön! A francia nyelvre vonatkozóan nincs különösebb követelmény. Az órákat teljes egészében angol nyelven tartják.

Alkalmazás

Jelentkezését a Felvételi Bizottság megvizsgálja. A kar vagy a tanszék hivatalos döntést küld Önnek. Ha felveszik, kap egy beiratkozási levelet a Jogi Karról, amely információkat tartalmaz a hallgatói lakhatáshoz szükséges lépésekről, a bevándorlási alakiságok gondozásáról (ha van ilyen) és a hallgatói regisztráció megszervezéséről.

A jelentkezés határideje: 2021. június 30. - Javasoljuk, hogy a lehető leghamarabb jelentkezzenek.

Alkalmazási dokumentumok

 • Kísérőlevél angolul,
 • Önéletrajz angolul,
 • Az oklevelek és átiratok másolata (és szükség esetén angol fordítás),
 • Útlevél egy példánya
 • Adott esetben az angol nyelvű tanúsítvány másolata (ha Ön nem anyanyelvű),
 • Két angol nyelvű referencia levél (adott esetben akadémiai vagy szakmai referencia), és bármely más dokumentum, amelyet relevánsnak találhat.

Tandíj

A lyoni pályára (teljes év Lyonban):

 • Főoldal / Európai Gazdasági Térség hallgatói: 8 500 EUR
 • Az Európai Gazdasági Térségen kívüli hallgatók: 9 500 EUR

A Lyon és a londoni City University közötti duális program esetében (változhat 2021 januárja után):

 • Főoldal / Európai Gazdasági Térség hallgatói: 14 500 EUR
 • Az Európai Gazdasági Térségen kívüli hallgatók: 19 000 EUR

A Lyon és a Maynooth Egyetem közötti kettős szakra:

 • Főoldal / Európai Gazdasági Térség hallgatói: 8 500 EUR
 • Az Európai Gazdasági Térségen kívüli hallgatók: 14 500 EUR

A Lyon és az amerikai chicagói John Marshall Law School kettős programjára

 • Minden hallgató számára: 19 000 EUR

Adminisztrációs díjak: az adminisztrációs díjak évente változhatnak. A 2020–2021-es tanév adminisztratív díjai a következők voltak: 331 EUR (243 EUR államvizsga regisztráció és 88 EUR egyetemi díj).

Változások történhetnek a fenti információkban.

Ideális Diákok

Belépők

Program tandíj

Karrierlehetőségek

Tanulói beszámolók

Az Iskoláról

Kérdések