Keystone logo
Linnaeus University

Linnaeus University

Linnaeus University

Bevezetés

A Linnaeus University egy modern, nemzetközi egyetem Svédország délkeleti részén. Két természetszerető városban találhatóunk, az egyik a Balti-tenger mellett, a másik pedig tavakkal körülvéve, Európa legzöldebb városában.

Tanulmány a Linnaeus University

A külföldi tanulás több, mint puszta végzettség. A tanulás új barátokat szerezni, új kultúrát megismerni, beleszeretni, karriert építeni, új nyelvet tanulni, kerékpárt szerezni és közösséggé válni. Linnaeus University tele van élettel. Válassz olyan egyetemet, ahol lehetséges az élet.

Diákélet

Az egyetemi élet sok mindent kínál a baráti találkozóktól a diákkocsmában, a rendezvényeken és kulturális tevékenységeken való részvételig. A diákszövetség és a diákszövetségek mindent megtesznek azért, hogy otthon érezze magát.

Diákként fontos a minőségi szabadidő. Ha örömöt és teljesítést talál a hallgatói életben, extra energiát nyer a tanulmányaihoz. Nem lesz nehéz megtalálni valamit. A hallgatók nagyszerűen képesek szórakoztató versenyek, partik, koncertek és kirándulások szervezésére.

Ha megragadja a lehetőséget, hogy bekapcsolódjon a hallgatói egyesületbe vagy más, tantervön kívüli tevékenységekbe, hasznos készségeket és tapasztalatokat szerezhet, amelyek felbecsülhetetlennek bizonyulhatnak, ha későbbi munkahelyre jelentkeznek.

A Linnaeus Unió azon dolgozik, hogy a lehető legjobb oktatásban részesüljön, de célja, hogy a tanulmányai mellett élvezetes tevékenységeket is kínáljon. Az egyetemen számos hallgatói szervezet és klub működik, amelyek szabadidős tevékenységek széles skáláját kínálják a hallgatók számára.

Az ESN (Erasmus Student Network) Európa legnagyobb hallgatói szervezete. Ez egy helyi szekciók hálózatából áll, amelyek rendezvényeket szerveznek a külföldre tanulni készülő diákok és a helyi diákok számára. Linnaeus University ESN szekciói az ESN Kalmar és az ESN Växjö (VIS). Mindkét szekció helyi rendezvényeket szervez, például grillezést, sporttevékenységeket és tematikus esteket, jellemző svéd hagyományokkal, valamint kirándulásokat Svédországon belül és kívül.

A haver program

A haverprogram a nemzetközi hallgatókat (főleg svéd) hallgatókkal egyezteti. A barátok napi kérdésekben segítenek a nemzetközi hallgatóknak, bemutatják őket a svéd kultúráról és életmódjáról, valamint arról, hogy milyen a hallgató a Linnaeus University .

Diákszövetségek

Linnaeus University mintegy 70 diákszövetség működik, ahol diákként számos tevékenységben vehet részt. Nézze meg a diákszövetségeket.

Lehet, hogy inkább a sportos eseményeket, a zenét hallgatói zenekarban, a filmes foglalkozásokat, az éneklést részesíti előnyben, vagy olyan témák írásával foglalkozik, amelyek diákként érintik Önt? Az aktív részvétel a diákéletben egy lehetőség új barátok megismerésére, az egyik érdeklődési körének fejlesztésére, és csapatban való együttműködésre olyan emberekkel, akik szeretik ugyanazt csinálni.

Nemzetközi lehetőségek

A Linneus Egyetem hallgatójaként interkulturális perspektívákat kaphat mind a tanítások, mind a nemzetközi hallgatókkal való interakció, a nemzetközi kurzusok szakirodalma és más országok vendégprofesszorai révén. Ily módon kitágítja látókörét, és örömmel fogadja a kihívásokat és a különböző perspektívákat mind saját maga, mind környezete tekintetében. A nemzetközi tapasztalatok révén fejlődhet tudományosan, személyesen és szakmailag.

2. felvételi lehetőség

Vízumkövetelmények

Letelepedési engedély kérelmezése a Svéd Migrációs Ügynökségen keresztül.
Általános információk, kattintson a Tovább gombra.

Ösztöndíjak és finanszírozás 2. opció

Ranglista

  • Times Higher Education Ranking 2021. A(z) Linnaeus University a legjobb 100 egyetem közé tartozik a Minőségi oktatás területén, és a legjobb 200 közé az éghajlatváltozás területén; Tisztességes munka és gazdasági növekedés. Az összesített eredményben Linnaeus University az összesen 1115 egyetem közül a 301–400. helyen áll.
  • Sanghaji rangsor 2020. A(z) Linnaeus University a világ 18 000 egyeteme közül a legjobb 800–900 között van.

Helyszínek

  • P G Vejdes väg, 351 95, Växjö

  • Universitetsplatsen 1, 39231, Kalmar

Kérdések