Keystone logo
Leiden University LLM Advanced Studies az európai és a nemzetközi emberi jogi törvény
Leiden University

LLM Advanced Studies az európai és a nemzetközi emberi jogi törvény

Leiden, Hollandia

1 Years

Angol

Teljes idő

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 19 300 / per year *

Az egyetemen

* teljes munkaidőben minden diák számára: 19,300. Részmunkaidőben minden diák számára: 9,650 euró

Bevezetés

Ha egy adott állam vagy társadalom megsérti az emberi jogokat, hatékonyabb-e a nemzeti, regionális vagy nemzetközi emberi jogi védelmi mechanizmusok alkalmazása a probléma kezelésére? És hogyan befolyásolják a különböző politikai, társadalmi és kulturális környezetek e mechanizmusok működését? Ezek a kérdések az európai és nemzetközi emberi jogi mesterképzésünk egyik fő témája.

Mit jelent ez a mester program?

Az emberi jogok minden társadalomban veszélyben vannak. Bár számos nemzeti, regionális és nemzetközi emberi jogi eszközt dolgoztak ki az emberi jogok védelme érdekében, ezek közül egyesek bizonyos helyzetekben hatékonyabbak, mint mások. Az európai és nemzetközi emberi jogi mesterképzésen összehasonlítja a jelenleg működő különböző védelmi mechanizmusok működését. Ennek érdekében nem csak a "törvényt a könyvekben", hanem a "törvényt a gyakorlatban" is tanulmányozni fogod. Azt is meg fogja tanulni, hogy az emberi jogok előmozdítása különböző politikai, társadalmi és kulturális környezetektől függetlenül különböző stratégiákat igényelhet. Ezt a strassbourgi és/vagy genfi tanulmányút során is megtapasztalhatja.

Miért érdemes a Leideni Egyetem európai és nemzetközi emberi jogi karát választani?

Az európai és nemzetközi emberi jogi jog továbbképzési programjának hallgatójaként Ön részesül:

  • Szakértő oktatók: Az egyetemi oktatók szakértelméből való tanulás mellett részt vehet előadásokon, mesterkurzusokon és workshopokon, amelyeket az ENSZ, az EU, a nem kormányzati szervezetek vagy más szervezetek elismert emberi jogi szakértői tartanak.
  • Életet megváltoztató munka: Megtanulod, hogyan fejleszd ki a saját hangodat, hogy olyan emberekért is beszélj, akiket egyébként elhallgattak volna. Hatékony szószólóvá válik a minden emberhez tartozó alapvető jogok és alapvető szabadságok előmozdítása érdekében.
  • Kiváló hírnév: A Leiden Law School kiváló hírnevet szerzett az emberi jogi kutatásban és oktatásban.

Még több ok, amiért érdemes a Leideni Egyetemen európai és nemzetközi emberi jogi tanulmányokat folytatni.

Az európai és a nemzetközi emberi jogi törvény a megfelelő program az Ön számára?

Szeretne aktívan dolgozni az emberek emberi jogainak védelmében szerte a világon? Szeretné az emberi jogi ismereteit a valós politikai, társadalmi és jogi környezetben alkalmazni? Akkor ez a program az Ön számára készült. Megfelelő jogi háttérrel is rendelkeznie kell.

Belépők

Tanterv

Ideális Diákok

Az Iskoláról

Kérdések