Keystone logo
Faculty of Law - University of Göttingen LLM európai és nemzetközi ip és jog
Faculty of Law - University of Göttingen

LLM európai és nemzetközi ip és jog

0 Years

Angol

Teljes idő

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

Az egyetemen

* Korai kérelmezők jogosultak a kedvezmény. Különösen azok, akik alkalmazzák április 1. előtt meg kell fizetni csak 7500 €. Jelentkezőket január 1. előtt lehet menteni még, mint a tandíj csökken 7200 €.

Ösztöndíjak

Fedezze fel az ösztöndíj lehetőségeket tanulmányai finanszírozásának elősegítésére

Bevezetés

Főbb pontok

 • Diploma: Master of Laws (LL.M.)
 • Szakterület: az európai és nemzetközi törvény a szellemi tulajdon és az információs technológia
 • Oktatás nyelve: angol
 • Időtartam: 1 év (október 1 - szeptember 30.)
 • Óraszám: 60 kredit
 • Felvételi követelmények: diplomát és 1 év szakmai tapasztalat
 • Tandíj: 7.800 €; korai kérelmezők 7200 €
 • Ösztöndíjak: teljes és részleges tandíj mentességek
 • Jelentkezési határidő: június 30.
 • Maximális létszám: 30
 • Program honlapján: www.uni-goettingen.de/lipit
 • Kapcsolat: [email protected]

Áttekintés

A LL.M. Az európai és a nemzetközi szellemi tulajdon és az információs technológia Jog (Lipit) egy posztgraduális program irányul, amely a mélyreható megértését jogi kérdéseket eredő létrehozását és használatát irodalmi vagy művészeti alkotások, a mechanikai vagy tudományos felfedezések, a digitális információs és egyéb immateriális javak. Ez magában foglalja a legkülönbözőbb témákban, ideértve a szerzői jogokat szabadalmak, védjegyek, a távközlés, az elektronikus kereskedelem, az információs biztonság és az adatvédelem.

Mert ez egyre gyakoribb a tranzakciók a szellemi tulajdon és az információs technológiai termékek nemzeti határokat átlépő, ez LL.M. Program fogant, mint határozottan nemzetközi és összehasonlító jellegű. Megoldásokat különféle jogrendszerek gyakran be vizsgálatakor modern problémái az IP és az informatikai jog, és azokat az eseteket beteríti két vagy több országban rendszeresen megvitatását és elemzését. Egyik következménye egy ilyen megközelítés az, hogy ez a program alkalmas az ügyvédek és más szakemberek a különböző országokból származó, és nem korlátozódik egy adott joghatóság.

Emellett a Program nemzetközi jellegét, nagy hangsúlyt helyeznek közvetlen kapcsolatot teremt a gyakorlásra. Sok tanórák tapasztalt ügyvédek és más szakemberek. Előadások és szemináriumok, jogi kérdések kerültek megvizsgálásra nagyrészt az elemzése valós bírósági ügyek, amely kijelöli a konkrét közös problémák, és keresi a megoldásokat a számukra. Keresztül gyakorlati workshopok és projektek, az újonnan megszerzett tudást tovább fokozza, és fejlődött a könnyen alkalmazható gyakorlati ismeretek.

törvény

Célcsoport

A fő célcsoportja LL.M. Program dolgozó jogászok vagy kívánnak dolgozni a kreatív és innovatív iparágak. A program célja, hogy bővítse a szakértelem az IP és az informatikai jog olyan kérdésekre összpontosítva, és szempontokat, amelyek általában nem szerepelnek a szokásos jogi tanulmányok tantervet, például a határokon átnyúló végrehajtását fakadó jogok IP és IT jog.

Mivel az ágak, az IP és IT Law hazugság találkozásánál a törvényt technológia, a tudomány és a művészetek, a program előtt is nyitva áll a mérnökök, számítógépes szakemberek, média menedzserek és más szakemberek célja, hogy jobban megértsék a jogi szabályozás, politika, és mechanizmusok védelem területén a szellemi tulajdon és az információs technológia. Ennek eredményeként, a program résztvevői részesülhetnek véleménycsere, folytató csoport projektek és egyéb együttműködési formák diplomások más tudományágak, amely segíti őket, hogy jobban megértsük a különböző szögekből és perspektívák a témákat tanulnak.

Emellett a különböző tudományos és szakmai háttérrel, mi is arra törekszünk, hogy elérjék a különböző földrajzi képviselet kiválasztásának évente Program résztvevői. Ez a sokszínűség gazdagítja tantermi megbeszélések és együttműködő tevékenységek cseréjének biztosítása és alkalmazása ötletek és megközelítések a különböző jogrendszerek és kulturális környezetben.

A program időtartama

Tanulmányait a Lipit Program fog telni körülbelül egy év (októbertől szeptemberig). Ez idő alatt, akkor meg kell szerezni 60 kredit, beleértve a 20 kredit a befejezése a diplomamunkám. Ha a teljes középfokú oktatás tartott kevesebb, mint 4 éve, akkor lehet szükség, hogy többet keresnek kredit elnyerése érdekében a LL.M. fokozat. Ebben az esetben az oktatási tanácsadója segít, hogy dolgozzon ki egy egyéni tanulmányi tervet, amely lehetővé teszi, hogy keresni a szükséges kredit túllépése nélkül normál program időtartama.

Tanterv

Annak érdekében, hogy megszerezzék a LL.M. fokozatot, akkor meg kell szerezni legalább 60 kredit. 20 kredit kapnak a befejezése az egyes mester modul, amely magában foglalja a készítmény és írásban a diplomamunkám. A fennmaradó 40 kredit nyerhető kitöltésével elegendő számú csoport tanulmányi modulok, amelyek mindegyike megfelel a legalább 5 kredit. A modulok listáját enyhén változhat évről évre, de az alábbi példák általában egy jó ötlet, hogy a rendelkezésre álló modulok:

 • Alapjai a szellemi alkotások joga
 • Alapjai Informatikai Jog
 • Advanced szellemi alkotások joga
 • Advanced Information Technology Law
 • E-Commerce Law
 • Versenyjog
 • Adatvédelmi törvény
 • Média és Telekommunikáció Jog
 • Informatikai és Jogi Informatikai
 • Gazdasági alapjai IP és IT Law
 • Nemzetközi és Összehasonlító IP és IT Law
 • Transznacionális végrehajtása IP és IT Law
törvény

Felvételi követelmények

Tudományos és szakmai követelmények

A felvételi követelmények vannak a főiskolai vagy magasabb fokú jogi, számítástechnika, műszaki, média tanulmányok, vagy egy másik téma, plusz egy év releváns szakmai tapasztalat. Mivel a diákok jönnek a különböző országokban, különböző osztályozási rendszerek, nem hivatalosan megkövetelik, hogy elérjék az adott átlagos minőségű a korábbi tanulmányok (pl brit első osztályú kitüntetéssel), de a fokozatok minden bizonnyal fontos kritérium a folyamat a pályázatok elbírálása.

Bár a legjellemzőbb felperesek jogi diplomával, azt is fogadjuk a diplomások más tudományágak, mint egy módja annak, hogy a sokféle háttérrel, készségek és tapasztalatok vezető gyümölcsöző és kölcsönösen előnyös az ismeretek és ötletek. Ha az előző tanulmányi nem törvény, hogy azt kérjük, hogy egy rövid magyarázata, hogy a tanulmányok vagy szakmai tapasztalat releváns a specializáció Ez a mester program.

Ha még mindig befejezte a főiskolai tanulmányait, vagy kevesebb, mint egy év szakmai tapasztalatot alkalmazása során a Program, ez nem akadályozza az alkalmazás. Csak az a fontos, hogy fejezze be a tanulmányait, és egy év szakmai tapasztalat kezdete előtt a program.

A szakmai tapasztalat kielégítésére különböző gyakorlati tevékenységek, beleértve a szakmai és szakmai gyakorlatok. Például a német jog diplomások gyakorlati képzés (Referendariat) megfelel ennek a követelménynek. Azonban, ha a gyakorlati tevékenység minősül kötelező része a főiskolai program, akkor nem számít a szakmai tapasztalat. Bizonyos esetekben, a felvételi nyújtható kérelmezők szakmai tapasztalat kevesebb mint egy év alatt. Ha nem biztos abban, hogy a tanulmányok vagy gyakorlati tapasztalat kielégíti a program felvételi követelményeket, kérjük, forduljon hozzánk, mielőtt elküldené a hivatalos kérelem.

Nyelvi követelmények

Ha az angol nem az anyanyelve, vagy nem volt az oktatás nyelve a korábbi tanulmányok, akkor kell bizonyítani, hogy az angol nyelvtudás elegendő folytatása céljából az felsőoktatás, beleértve a korlátozásoktól való részvétel tantermi megbeszélések, és a termelés világos és nyelvtanilag helyes tudományos szövegek. Leggyakrabban ez megtörtént keresztül küldött nekünk egy másolatot az eredmények szabványosított angol, mint a TOEFL vagy IELTS. Azonban más típusú igazolás is elfogadható.

Ha úgy dönt, hogy bizonyítani az angol nyelvvizsga révén az egyik a standardizált tesztek, kérjük, vegye figyelembe, hogy el kell érnie legalább az előírt minimális pontszám a felvételi a végzős jogi tanulmányait Göttingenben. Különösen a minimálisan elfogadható teszteredmények TOEFL 80 pont az internet-alapú vizsgálat és 550 pont a papír-alapú vizsgálat. Az elfogadható minimális IELTS pontszám Band 6.

Hogyan kell alkalmazni a

Annak érdekében, hogy a program, kérjük, töltse ki a jelentkezési lapot honlapunkon (www.uni-goettingen.de/en/application-process/546501.html), add meg a CV és PDF másolatot a diplomák (a átiratok) és küldje el mindent e-mailben, hogy [email protected]~~V. Ha az anyanyelve nem angol, és telt TOEFL, IELTS vagy más angol, kérjük, küldjön egy PDF másolatát a vizsgálati bizonyítvány. Azt is hozzá egyéb dokumentumok (pl igazolások, referenciák professzorok vagy a munkaadók másolatot írott művek, vagy azokból kivonatokat), hogy Ön szerint előnyös, hogy a siker az alkalmazás. Ha a diplomákat vagy egyéb dokumentumok nem angol vagy német nyelven, kérjük csatolja az angol fordítás. A másolatok és fordítások nem kell hiteles szakaszában alkalmazás. Azonban, ha már bevezették, akkor lesz, hogy az eredeti vagy hiteles másolatok és fordítások.

Ösztöndíjak

Minden évben Göttingen Jogi Karának ítélhet több ösztöndíjat formájában részleges vagy teljes tandíjat hagyását a legjobb LLM program pályázók. Külön alkalmazás nem szükséges, mivel minden LLM program pályázók automatikusan figyelembe ezeket ösztöndíjak, ha azt jelölték meg érdeklődésüket a program jelentkezési lapot.

Ezen felül, a leendő hallgatók kérheti az ösztöndíj által kínált különböző alapítványok, vállalatok és szervezetek. Például a Német Akadémiai cseregarancia (DAAD) különféle típusú ösztöndíjak a külföldi diákok, akik tanulni Németországban, valamint a német diákok fog tanulni külföldön.

Az Iskoláról

Kérdések

Hasonló tanfolyamok

 • LLM in International and European Law
  • Brussels, Belgium
 • LLM az európai és nemzetközi üzleti jogban
  • Budapest, Magyarország
 • LLM Advanced Studies az európai és a nemzetközi emberi jogi törvény
  • Leiden, Hollandia