Keystone logo
Faculty of Law - University of Göttingen

Faculty of Law - University of Göttingen

Faculty of Law - University of Göttingen

Bevezetés

A Állam- és Jogtudományi Kar, a Georg-August-Universität Göttingen a legrégebbi, legnagyobb és legelismertebb jogi kar Alsó-Szászországban. Alapítása óta 1737, akkor követtek el, hogy az egységet és a szabad kutatás és az oktatás. Vezető pozícióját az észak-németországi megerősítette a pozitív tanári (2008) és a kutatás során végzett (2002) a múltban. A kar célja határozza meg magát, mint a központ kiváló jogi kutatási és oktatási Németországban.

A kar már régóta jellemzi példás és elterjedt kutatás és oktatás az alapvető tananyagot a polgári jog, a közjog és a büntetőjog és a terület alapvető tárgya (jogtörténet, jogfilozófia és elmélet, valamint összehasonlító törvények). Ennek alapján, ha megállapította, innovatív kutatási projektek határokon tárgya témák és különleges területeken. A cross-téma és interdiszciplináris kutatási középpontjában a

 • Európaivá és nemzetközivé tétele
 • Az egyéni orvosi Sciene és családi
 • Gazdasági és Szociális rendszer

A kari célok fokozott profil élezése és további hálózatépítést gazdasági és társadalomtudományok. A hatályát generációváltás, a kar megújult a személyzet, ami a fejlődés előfeltételei az új kutatás középpontjában alapján sikeres kutatás a legfontosabb területek. Ezt a profilt támogatja számos szerkezeti és szervezeti intézkedéseket, ideértve különösen az új kari struktúra.

Kiváló kutatási és oktatási megkövetelik a megfelelő munkakörülményeket, és különösen megfelelő irodalmi kínálat. A Karon - kölcsönhatásban az alsó-szászországi Állami és Egyetemi Könyvtár - egy nagy állomány irodalom minden jogi területek. Minden fontos adatbázisok áll a kutatók és a diákok a munkaterületen keresztül, valamint a vezeték nélküli LAN-Göttingen.

törvény

A kar kínál a hallgatók - alapuló kutatások eredményei - mind átfogó tudományos képzés a kötelező területén jogi tanulmányok és intenzívebbé egyedülálló ebben a nagy sávszélességet a következő tantervi kiemelt területek:

 • Történelmi és filozófiai Jogi alapismeretek
 • Magán és nyilvános Gazdasági Jogi
 • A polgári jog és a jog érvényesülésén
 • Magán és nyilvános médiatörvény
 • Nemzetközi és Európai Közjogi
 • Büntetőjog, a büntetőeljárás és Kriminológiai
 • Munkajogi és Szociális Jogi
 • Egészségügyi Jog
 • Közjogi - Kormányzás, rendelet és Igazgatási

Továbbá, a német diákok elérjék a címet Magister Legum EUROPAE / Magistra Legum EUROPAE kapcsolatban a külföldi tartózkodás keresztül az EU Erasmus program és a sikeres részvétel a kiegészítő tanulmányok "jogi integráció Európában". Külföldi végzős hallgatók is elérjék a címet Master of Laws (LL.M.) hatálya alá agraduate tanulmányokat. A Göttingen Jogtudományi Kar nagyszerű környezetet biztosít a fiatal törvény tudósok. Arra törekszik, hogy tovább növelje annak vonzerejét a doktori hallgatók. A kar egyik alapító kara a göttingeni egyetemre a társadalomtudományok (Göttinger Graduiertenschule Gesellschaftswissenschaften; GGG).

Miért érdemes Göttingenben?

A University of Göttingen folyamatosan rangsorolva a legjobbak között a német felsőoktatási intézmények a különböző nemzeti és nemzetközi egyetemi rangsorok. Alapítása óta 1737, általa szolgáltatott kiváló tanulmányi és kutatási lehetőségek a diákok és tudósok a világ minden tájáról, köztük több mint 40 Nobel-díjas. Emellett az utasítás és iránymutatás prominens professzorok és más szakértők, Göttingen diákok részesülnek a hozzáférést az első osztályú tanulmány létesítmények, például Göttingen Állami és Egyetemi Könyvtár, amely az egyik legnagyobb könyvtár Németországban, amely mintegy 8 millió példány és biztosítja hozzáférést biztosít számos jogi és egyéb tudományos adatbázisok.

Göttingen Egyetem Jogi Kar örvend kiváló hírnevet az oktatás, a kutatás és a szakmai fejlődés. Az évszázadok fennállásának, ez már ismert előre a jogtudomány ötvözi a kiváló jogi képzés neves jogtudósok, mint Johann Stephan Pütter vagy Rudolf von Jhering. Következésképpen Göttingen mindig nagyon vonzó hely azok számára, akik tanulni jog, köztük néhány híres történelmi alakok, mint Otto von Bismarck, vagy a Wilhelm von Humboldt.

Számos vonzó funkciók teszik joghallgató Göttingenben különösen kifizetődő. Például, a jogi oktatás itt van egy erős kapcsolat gyakorolni, órákat nem csak a professzorok, hanem gyakorló ügyvédek és más szakemberek. Ezen kívül sok tanár is aktív kívül a tudományos élet, például jogtanácsosok, tagjai jogi bizottságok vagy bírók legfelsőbb bíróságoknak.

Egy másik vonzó szempont a Göttingen Jogi Karának van a nemzetköziség. Csakúgy, mint a tárhely a diákok szerte a világon, és amely számos csere lehetőséget, a kar is kínál osztályok által vendégtanárok más országokból származó, és részt vesz a folyamatos nemzetközi együttműködés különböző dedikált szervek, mint a német-kínai Jogi Intézet vagy az Európai Jogakadémia és az IKT.

További előnyök joghallgatók Göttingenben származnak sokféle speciális intézetek és egyéb specializáció klaszterek, amelyek biztosítják, hogy számos jogi alanyok lehet tanulmányozni több szempontból és minden tekintetben. Például, az Institute of Business Law lehetővé teszi a diákok, az IP és IT jog részesülnek a kombinált szakértelem professzor Körber, egy jól ismert szakértője telekommunikációs jog, a versenyjog és a jog keresők; Professzor Spindler, a szerző népszerű kommentárok és monográfiák az e-kereskedelem, az elektronikus média, a nyílt forráskódú és más témákról; Professzor Wiebe, híres művei ICT törvény, a tisztességtelen versenyre, a szerzői jog és az adatvédelem; valamint más szakemberek ezeket és a kapcsolódó területeken. Professzorok Körber, Spindler és Wiebe is részt vesznek számos jogi politika fejlesztési tevékenységek Németországban, Európában és azon túl. Ezek professzorok tevékenyen részt vettek létrehozó Lipit Program és jelenleg ők alkotják az Akadémiai Testület.

Amellett, hogy előadásokat és szemináriumokat neves szakértők a saját területén, a diákok kihasználhatják a különböző konferenciák, workshopok, és tanulmányutak szervezésében vagy társszervezésében Kar, illetve az egyedi professzorok. Például, a diákok vehetnek részt az éves nemzetközi kutatási Fórum törvény és az IKT / IP, Göttingen IT Law Forum, és a Nyári Egyetem az európai IP és az IKT törvény.

törvény

Megélhetési költségek

Minden diák megélhetési költségek függően eltérhet az ő életmód, szállás mérete és elhelyezkedése, étkezési preferenciák stb Ezért az egyéni megélhetési költségek magasabbak lehetnek, vagy alacsonyabb, mint az átlagos költségeket alább.

Kiindulásként érdemes megjegyezni, hogy az állami pénzügyi támogatási rendszer célja lehetővé tenni a német diákok, így a felsőoktatás, függetlenül azok eszközök (BAföG) biztosít a német diákok legfeljebb 735 euró havonta. Ezt az összeget kell tekinteni fedezi a diákok megélhetési költségek, de természetesen egy meglehetősen szerény szinten. Általában akkor számíthat arra, hogy fizetni 200-500 euró szállás, 200-300 eurós élelmiszer és 30 150 euróra a kötelező egészségbiztosítás.

Magasabb vagy alacsonyabb a szállás költségeit is, hogy nagy különbség a teljes megélhetési költségek. Ezért azt javasoljuk, hogy kezdeni egy szoba vagy lakás a lehető leghamarabb. Ha alkalmazza a korai, akkor kap egy szobát az egyik a kollégium, ami általában a legolcsóbb megoldás. A hálóterem költsége mintegy 200 euró havonta, vagy még kevesebb. Ezzel szemben a magán piaci akkor valószínű, hogy fizetni mintegy 300 euró egy szobát egy közös lakásban, vagy körülbelül 500 euró egy saját lakás. Ez teszi kollégiumi szobákban nagyon népszerű, így a várólisták általában meglehetősen hosszú. Következésképpen, a legjobb alkalmazni a hálóteremben, legalább fél év kezdete előtt a tanulmányait Göttingenben.

Helyszínek

 • Göttingen

  Faculty of Law of the Georg-August-Universität Göttingen Platz der Göttinger Sieben 6 , 37073, Göttingen

  Kérdések