Keystone logo
KoGuan School of Law, Shanghai Jiao Tong University

KoGuan School of Law, Shanghai Jiao Tong University

KoGuan School of Law, Shanghai Jiao Tong University

Bevezetés

Dean üzenete

A 21. század hajnalán a Sanghaji Jiao Tong Egyetem Jogi Iskolája felhívja a figyelmet a világszerkezet nagy változásából fakadó példátlan kihívásokra, valamint a kínai rendszerreformmal való összehangolás fontos lehetőségeire.

Világosan tisztában vagyunk az alap létrehozásához szükséges kemény munkával és az elődök meghaladásának nehézségével. Tanáraink és minden hallgatónk, az elmúlt évek nagy nehézségeinek leküzdésével és a kielégítő kezdeti eredményekkel 6 év alatt bizonyították, hogy rövidebb idő alatt megvalósíthatjuk azt a várható célt, hogy "hazai vezető és nemzetközi közismert" legyen ha szándékosan felhasználjuk a „késői jövedelem előnyeit” a „ugrás előrelépés” elérésére. Ez egy 110 éves álom, és elkötelezettség az új évezred iránt.

121836_shanghai-jiao-tong-university-3947435_640.jpg

Visszatekintve a történelemre, láthatjuk, hogy elődeink - a Nanyang Public School - alapítói a kezdetektől fogva úgy határoztak, hogy az oktatás elvét az új vezetői tehetségek ápolása, a "Politika szakosodása" ösztönzi az állam modernizációjának elősegítése érdekében. Az 1901-ben létrehozott Nyugati Tanulmányok Különleges Osztályán Dr. Cai Yuanpei fő oktató volt az alkotmányosság, a nemzetközi jog és más tanfolyamok oktatása. Ezt Kína modern jogi oktatásának kezdetének lehet nevezni. Xuhui kampuszunkból négy kiemelkedő öregdiák léptek be a nemzeti és akár a nemzetközi színtéren is: Shao Lizi, a béketárgyaló, aki véget vet a kínai polgárháborúnak; Wang Chonghui, a magas jogi képzettséggel rendelkező kormányzati elit; Huang Yanpei, a szakképző, aki a demokrácia révén hozzájárult az ország létrehozására irányuló párbeszéd megvalósításához a hosszú távú békével és stabilitással; és Xu Mo, az ENSZ Hágai Nemzetközi Bíróságának első kínai bírója. Képviselték a Sanghaji Jiao Tong Egyetem dicsőséges hagyományát az "Az állam pilléreinek tárolásáról", és bemutatták a konkrét modelleket a jövőbeli jogi oktatás és kutatás fejlesztésére.

A csoportosuláshoz a múlt mese érdekes véletlenszerűségeket hozhat létre. Itt van egy, amikor a Nanyang Public School 1896-ban alapult, Dr. John C. Ferguson, aki az Egyesült Államokban a Bostoni Egyetemen végzett, elfogadta a felügyelői megbízatást, amely az iskola helyiségeinek és a tantervi rendszerek kialakításáért felel. 2007-ben, amikor a sanghaji Jiao Tong Egyetem Jogi Iskolája előzetesen kialakult és lendületet igényelt a fejlődéshez, Leo KoGuan, egy amerikai kínai vállalkozó, nagylelkű adományokat adományozott a jogi épület rekonstrukciójára, valamint az oktatás és a kutatás általános feltételeinek javítására. Ez az egybeesés gazdag egyesületeket és küldetési érzetet hoz létre: folyamatunk mostantól egyetemi dicsőségünk történetének példája lesz, méltó a nyugati és a keleti civilizációk kommunikációjának reformjára, és magában foglalja a szuperhatalmak kölcsönhatását. a Csendes-óceán mindkét oldalán, és az új irányítási módok feltárása az intézményi tervek körébe.

Az Oktatási Minisztérium jóváhagyta a Shanghai Jiao Tong Egyetem Jogi Iskoláját KoGuan Jogi Iskolának. Várhatjuk azokat a lehetőségeket, amelyeket a 2008-as változás, az említett "önkéntesek első éve" hozott létre az új civil társadalom kezdete és az állami pillérek ápolásához szükséges magágy létrehozása érdekében, amely alkalmazkodik az új helyzethez. század. Az egyetem várható tervezése szerint a jogi oktatás és kutatás a jövőben kiemelt fontosságú téma lesz, fontos része a világszínvonalú egyetem felépítéséhez, és kiemelendő a bölcsészettudományi és társadalomtudományi iskolákban vagy osztályokban Msgstr "Szelektív kiválósági törekvés". A fenti nemes törekvések megvalósításához minden bölcsességünket fel kell használnunk, és összehangolt erőfeszítéseket kell tennünk annak érdekében, hogy a KoGuan Jogi Iskolát a kiemelkedő tehetségek ápolásának alapjává tegyük, a palotát az intézményi alapelvek és a jogállamiság elméleteinek tanulmányozására, valamint a fórum a nemzetközi tudományos közösség kollégáival folytatott párbeszéd folytatására. Ez az ígéret az új századra.

Ígéretünk teljesítéséhez megfelelő teret biztosítunk oktatóinknak képességeik bemutatására és személyes fejlődésük elérésére, és nyitva hagyjuk az ajtót mind a belföldi, mind a külföldi tehetségek számára. Összegyűjtjük a legmagasabb szintű jogi elit közös, közös célokkal és magas szintű jártassággal rendelkező csoportját, akik a jogi kutatásokra, az oktatásra és az igazságszolgáltatásra fognak törekedni. Itt új értelmezési közösséget hozunk létre, amely biztosítja a szükséges ismeretek alapját Kína demokráciájának és jogrendjének megszilárdításához.

A KoGuan Jogiskola kiválasztásakor, függetlenül attól, hogy tudós vagy hallgató - kiválóságot választott! Innen várjuk Önt.

KONG Xiangjun (dékán, KoGuan jogi egyetemi tanár)

KoGuan School of Law, Shanghai Jiao Tong University","author_url":"","source":""}" alt="137807_Student6.jpg" />

137807_Student6.jpg

Történelmi áttekintés

A 19. század végén Sheng Xuanhuai és az előrelátó emberek egy csoportja alapította a Nanyang Public School-ot Sanghajban - a Shanghai Jiao Tong Egyetem elődjét - abban a hitben, hogy "a nemzet megerősítésének legfontosabb prioritása az, hogy a tehetségek ápolása és a tehetségek ápolása érdekében először jó iskolákat kell működtetnünk ". 1920. december 14-én az iskolát Jiao Tong Egyetemre nevezték át.

Az egyetemi jogoktatás a Nanyang Public School időszakában kínált speciális politikai tantervre vezethető vissza. Cai Yuanpei úr elnökletével a tantervet 1901-ben indították, és tanfolyamokat tartalmazott az alkotmányokról, a nemzetközi közjogról és a nemzetközi szerződésekről. Kiváló öregdiákok, például Xu Mo, Li Shutong (Hong Yi mester) és Wang Chonghui ebbe az osztályba tartoztak. Xu Mo volt az első kínai bíró az ENSZ Nemzetközi Bíróságán, Li Shutong volt a legkorábbi tudós, aki nyugatról Jurist munkákat fordított és mutatott be, és Wang Chonghui volt a Kínai Köztársaság kormányának első külügyminisztere, aki aláírta a Az ENSZ Alapokmánya, mint a kínai kormány küldöttje és kétszer kinevezték az ENSZ Nemzetközi Bíróságának bírójává.

A sanghaji Jiao Tong Egyetem Jogi Iskolájának története az 1986-ban létrehozott Jogtanítási és Kutatási Tanszékre vezethető vissza. Hat év felfedezése után 1992-ben hivatalosan megalapították a jogi egyetemi hallgatói programot. A jogot 1993-ban elismerték, ezáltal elindítva az egyetemen a jogi szakképzés modern történetét. 1996-ban létrehozták a Jogi Osztályt, amely 1998-ban megszerezte a jogot a magiszter diploma megszerzésére. 2002. június 8-án megalakult a Jogi Iskola, és 25 millió jüan jenget különítettek el az építkezés első szakaszának végrehajtására. A Jogi Iskola így a gyors fejlődés időszakába lépett.

2007. július 31-én az Egyesült Államok Leo KoGuan Alapítvány nagylelkűen 30 millió USD-t adományozott a Jogi Iskolának, hogy építsen egy jogi épületet az egyetem Xuhui campusán, híres jogi tanárokat vonzzon be, tudományos márkát építsen ki és tehetségeit ápolja. irányítja az országot és tanítja a jogi nagykövetségek következő generációját. 2008. szeptember 20-án a Sanghaji Jiao Tong Egyetem Jogi Iskolája átnevezte a "Leo KoGuan Jogi Iskola Sanghaj Jiao Tong Egyeteme" címet annak érdekében, hogy megemlékezzen a Leo KoGuan Alapítvány nagyszerű akciójáról. 2012 óta iskolánkat a QS World University Rankings a három egymást követő évben a 100 legjobb jogi iskolába helyezte. Jelenleg a KoGuan Jogi Iskola nemzetközi programjai között szerepel az SJD Program, az LL.M. Program, valamint a kínai jog nyári programjai, a látogató tudósok / hallgatók programja és a hallgatói csereprogramok.

KoGuan School of Law, Shanghai Jiao Tong University","author_url":"","source":""}" alt="137808_Student7.jpg" />

137808_Student7.jpg

További információ: href = "http://en.law.sjtu.edu.cn/

Helyszínek

  • Shanghai

    KoGuan Law School Shanghai Jiao Tong University 800 Dong Chuan Road Minhang District, Shanghai, 200240, Shanghai

    Kérdések