Keystone logo
Kiang Wu Nursing College Of Macau

Kiang Wu Nursing College Of Macau

Kiang Wu Nursing College Of Macau

Bevezetés

Kiang Wu Nursing College Of Macau (KWNC) a Kiang Wu Kórház Jótékonysági Egyesület (KWHCA) leányvállalata. A Kiang Wu egykori ápolói és szülésznői iskolájából származó főiskola Macau legrégebbi ápolási oktatási intézménye. 2015-ben a Főiskola intézményi minőségellenőrzésen (IQA) bizalmi besorolásokat kapott az Egyesült Királyság Felsőoktatási Minőségbiztosítási Ügynökségétől (QAA). A Főiskola arra törekszik, hogy javítsa a tantervet, hogy multidiszciplináris legyen, és előrelépjen a felső szintű képzés felé. Eltökélt szándéka a társadalmi kereslet és az orvosi fejlődés időben történő kielégítése is.

Az elmúlt évszázadban számos ember erőfeszítéseivel és erősségeivel a Kiang Wu Nursing College Of Macau stabilan fejlődött. 1999-ben a kormány főiskolát magán felsőoktatási intézményeként ismerte el, és a Kiang Wu Nursing College Of Macau lett. 2002-ben a Főiskola megkezdte az első négyéves „Bachelor of Science in Nursing” szakot. Ez új oldalt fordított Makaó ápolói felsőoktatásában. A program minőségének biztosítása és a nemzetközi normáknak való megfelelés érdekében a Főiskola rendszeres felülvizsgálatot kért e fokozatról az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok, Brazília, Thaiföld és Hong Kong szakértői részéről. A tanterv tervezését, az oktatás és a tanulás minőségét a szakértők elismerik, és a program tovább fejlődik.

Makaó speciális ápolói fejlesztésének ösztönzése érdekében a KWNC a hongkongi kórházi hatóság támogatásával 2008-ban elindította a „Posztgraduális diploma haladó ápolói programban (PDAN)” programot, amely megfelelő szakismeretekkel rendelkező ápolókat gondozott. Ez növelte a szakápolók hatalmát és elősegítette a különféle szakápolási szolgáltatások klinikai fejlődését. Ha több klinikai tanulási bázist adnak Makaóba, és akkreditálják őket, a képzés kielégítőbb a macaói orvosi rendszer és a rezidensek igényeinek kielégítésére. Ezt követően 2010-ben a Sun Yat-sen Egyetemmel együttműködve létrehozták a „Nursing Science (MNS) programot”. Ez alapot adott a Főiskola mesterképzéséhez, képzett oktatói csapat felépítésével. A Főiskola ezt követően 2018-ban létrehozta saját „ápolói mesterképzését” az ápolók tudományos kutatásának és problémamegoldási képességeinek fokozása érdekében. A Főiskola az első olyan felsőoktatási intézmény, amelyet jóváhagytak ápolói mesterképzés létrehozására Makaó történetében.

Érettségi ünnepség 2005/2006

A KWNC hangsúlyt fektet a humanisztikus ellátásra és a multikulturális oktatásra, hogy képzett ápoló tehetségeket fejlesszen ki, akik kompetenciára és integritásra törekednek. A Főiskola Igazgatótanácsának ösztönzésére és támogatására 2006-ban létrehozták a „Jóindulatú Ösztöndíj Alapítványt”, hogy elérjék a Főiskola jóindulatú és gondoskodó elképzelését azáltal, hogy ösztönzik a vágyakozó fiatalokat ápolói tanulmányok folytatására és az ápolói karrierre való ösztönzésre ösztöndíjak és támogatások révén. . A Főiskola szorosan kapcsolódik az anyaországhoz, valamint a nemzetközi orvosi és tudományos intézetekhez, és sokféle külföldi csere- és tanulási lehetőséget kínál a tanároknak és a hallgatóknak látókörük bővítése és a multikulturalizmus megismerése érdekében. Vannak olyan klinikai cserék, amelyek olyan országokat / régiókat tartalmaznak, mint Peking, Szecsuán, Tajvan, Szingapúr, az Egyesült Államok, Portugália és Belgium stb.

Az ápolási és egészségtudományi tudományos kutatás fejlesztésének elősegítése érdekében a KWNC 2001-ben megalapította a „Macau Journal of Nursing” folyóiratot. Ez volt az első és egyetlen helyi ápolói folyóirat Makaóban, amely szintén szerepel az USA CINAHL és Tajvan CEPS adatbázisaiban. A folyóirat célja az ápolás és egészségtudomány tudományos kutatásának fejlesztése, az ápolási technikák és az ápolói oktatás minőségének javítása, valamint az ápolás fejlődésének áttekintése az új korszakban. 2004-ben elindult az „Egészség és ápolás visszhangja” című hírlevél, amelynek célja az információk megosztása, az egészségügyi és ápolási ismeretek terjesztése, a tényleges működés javítása, valamint a kapcsolat és a csapatszellem fokozása a főiskola kollégái és hallgatói között.

A KWNC a főiskola tanítási, kutatási és szociális szolgáltatásainak integrálására irányuló megközelítésének megvalósítása érdekében, valamint a KKT kormányának legfontosabb politikáival összhangban a 2006-os tanévben megkezdte az Ápolói és Egészségügyi Oktatási Kutatóközpont létrehozásának előkészületeit. 2007-ben, és 2012 szeptemberében működött. A központ kulcsfontosságú fejlesztési projektje volt a „Jóindulat könnyíti meg későbbi életemet: Egy személyre szabott metaprogram az idősödő népességgel szemben Makaóban”. Jelenleg a demencia megelőzésének, az életre és halálra nevelés, valamint a közösségi ápolás népszerűsítésére összpontosít. A program hasznos volt a társadalom számára.

Az elmúlt években a KWNC számos kutatási projektet hajtott végre a KKT kormányának megbízásából, például: „Kutatás az idősek tartós ápolásának szükségességére Makaóban”, „Tízéves terv az ápoló munkaerő számára Makaóban” , „A makaói általános tanulók vizuális pontosságának vizsgálata”, „A Macau-i közösségi ápolói munkaerő tízéves terve”, „Az öregedő társadalom kezelése: Az ápolói szolgáltatások és a munkaerő elemzése Macau-ban”, „Tackling az öregedő társadalom: folyamatos tanulmány a makaói ápolási munkaerő fejlesztésének stratégiáiról ”, és„ Kutatások az idősek életének előkészítésére és a makaói lakosok egész életen át tartó fejlődésére ”stb.

1956-ban Ho Tim és Ho Yin úr a Kiang Wu Jótékonysági Egyesület (KWCA) akkori elnöke pénzeszközökkel járult hozzá a „Cseng-Kai Emlékcsarnok” építéséhez, amely azóta is megmaradt. A növekvő hallgatói létszám és a tanulási erőforrások iránti igény miatt a Főiskola 2013-ban felvette a Mong Ha Campust, hogy fokozza az olyan létesítményeket, mint a speciális ápoló laboratóriumok, valamint a kutatási, önálló tanulmányi és egyéb tevékenységek területeit. A makaói KKT kormányának támogatásával új campus épül a szigetek orvosi komplexuma mellett, amelyet 2020 negyedik negyedévében használnak.

A Főiskola jövője érdekében a szigetek új orvosi központjának elkészültével fokozni fogják a magas színvonalú ápolói és egészségtudományi tehetségek képzésének forrásait. Ez nagyobb fejlődési teret biztosít a jobb minőségű és magasabb szintű ápolási és egészségügyi oktatás számára, kielégítve Makaó jövőbeli egészségügyi fejlesztési és egészségügyi igényeit. Ugyanakkor képzés, kutatás és egyebek révén a Főiskola támogatást nyújt Makaó hosszú távú ápolói szolgáltatásainak.

Helyszínek

 • Macau

  Av. de Venceslau de Morais No. 218A, Edf. Cio do Jornal Ou Mun, 13/F-16/F, , Macau

  Programok

   Az intézmény a következőket is kínálja:

   Kérdések