Keystone logo

Johannes Gutenberg University Mainz (JGU)

A logo

Bevezetés

Johannes Gutenberg Egyetem Mainz-ról

A Johannes Gutenberg University Mainz (JGU) egyike a legnagyobb és legváltozatosabb egyetemeknek Németországban. A JGU szinte minden egyetemi tudományágat egy tető alatt egyesít egyetemi orvosi központjával, a Mainz Képzőművészeti Akadémiával, a Mainz Zenei Iskolával és a Germersheimi Fordítási Tanulmányok, Nyelvtudományi és Kulturális Tanszékkel. Több mint 150 intézetben és klinikán 4 400 fő, akik közül 560 tanár, tanít és végez kutatásokat. A 75 tanulmányi terület és több mint 260 fokos kurzusok révén a JGU rendkívül széles körű tanfolyamokat kínál.

Az egyetlen német méretű egyetem, a JGU szinte valamennyi intézménye a város központja közelében található egyetlen egyetemen, amely szintén négy felsőoktatási intézményben részt vevő partnerintézetnek ad otthont: a Max Planck Intézet Kémia (MPI-C), a Max Planck Polimer Kutató Intézet (MPI-P), a Helmholtz Intézet Mainz (HIM) és a Molekuláris Biológiai Intézet (IMB). Az Egyetemi Orvostudományi Központ egyeteme mindössze egy kilométerre van, és mind a Mainz Leibniz Egyesület intézményei - az Európai Történelmi Intézet (IEG), mind a Római-Német Központi Múzeum (RGZM) kissé távolabb vannak a belvárosban. Emellett számos helyi vállalkozás is végez kutatásokat, így a Mainz egyedülállóan dinamikus kutatási központ.

Világszerte elismert kutatómunka-egyetem

A JGU globális kutatási irányú egyetemnek számít. Fő kutatási területei a részecske és a hadron fizika, az anyagtudományok és a transzlációs orvostudomány, míg az amerikai tanulmányok és a történelmi kulturális tanulmányok területén kiemelkedő kutatási eredményeket értek el a humán tudományokban. A német szövetségi és állami kormányok kiválósági kezdeményezésének sikeressége megerősítette a JGU tudományos helyzetét. 2012-ben a precíziós fizika, az anyag alapvető kölcsönhatásai és szerkezete (PRISMA) kutatási hálózatát a kiválóság klasztereként ismerte el, és meghosszabbították a Mainz-i Anyagtudomány finanszírozását (MAINZ). Továbbá, kiváló helyszínek a nemzeti és nemzetközi rangsorban, valamint számos más kitüntetést és díjat is mutatnak, hogy a Mainz-alapú kutatók és a tudósok mennyire sikeresek.

A JGU egy másik jellemzője a kutatás-orientált tanítás, amely a kutatási alapokon nyugvó témákat tartalmazza a tantervek korai szakaszában. Hasonló hangsúlyt fektetünk a fiatal kutatási tehetségek támogatására és mentorálására. A JGU a kulcsfontosságú feladatok közé tartozik a tudás és a társadalom közötti cseréje is. Nyílt egyetemként a JGU egyedülálló portfóliót kínál a lakosság számára olyan információterjesztési koncepciók számára, amelyek messze túlmutatnak a hagyományos népszerű akadémiai formák körén. Az egyetemi kormányzás rendszerén keresztül a JGU gondoskodik arról, hogy tagjai részt vegyenek a stratégiai tervezésben, és hogy kiemelkedő tudósok vegyenek részt.

Johannes Gutenberg Egyetem Mainzot eredetileg 1477-ben alapították, és ma is törekszik a névadó innovatív szellemének emulálására. Az új ötletek népszerűsítése és bevezetése, a tudás felhasználása az emberek életének javítása érdekében, és arra ösztönözve őket, hogy leküzdjék azokat a sok határot, amellyel naponta találkoznak - a Johannes Gutenberg Egyetem Mainz alapját képezik.

Helyszínek

  • Johannes Gutenberg University Mainz Saarstr. 21 55122 Mainz, GERMANY, , Mainz

  • Faculty 06 of Johannes Gutenberg University Mainz An der Hochschule 2 76726 Germersheim, GERMANY, , Germersheim

  • Porto

  • Luxembourg City

  • Palermo

Kérdések