Keystone logo
Izmir University of Economics

Izmir University of Economics

Izmir University of Economics

Bevezetés

Mivel a hazai politika az Oszmán Birodalom, "kamara" 1885-ben alakult Izmir, a kereskedelmi város az évszázadok során. Ez létesítmény volt az első kedvező a kereskedők. Ez azonban nem lesz aktív a hosszú háborúk és megszállás alatt. Pozitív munkák fokozott Köztársaság időszakban. İzmir kamara megerősítette régóta szerkezet lett a vezető nem kormányzati szervezet Törökország. Most, hogy van 55.000 aktív 85.000 inaktív tagok. İzmir kamara mindig is a szimbóluma újításokat és változásokat, mivel İzmir Economics kongresszus 1923-ban, amely Atatürk is jelen volt. İzmir kamara, amely mindig növelte jövedelmek több mint egy évszázada létrehozott "İzmir kamara Alapítvány ösztönözze a szociális segítségnyújtás" vezetésével Ekrem Demirtaş 1988. Között a célja az volt, "nyitó magánegyetemek érdekében, hogy oktassák a fiatalokat, hogy szolgálják a gazdaság az országban." Ennek alapján volt a cél db 1923 İzmir Economics kongresszuson azt mondta: "Az iskolák közgazdasági oktatást kell kialakítani, végre és támogatja a kereskedelmi kamarák nagyvárosokban, amelyek kereskedelmi központok. "az alapítvány, amely túléli a támogatást a jótevők İzmir támogatta sok diák megnyitásával általános iskolai épületek, İzmir kamara Alapítvány Ipari Szakközépiskola és szakképzések . Az alapítvány, amely egyben az egészségügyi szektor létrehozta İzmir kamara Szulejmán Taştekin Eşrefpaşa Klinikán. Ugyanakkor az alapítvány egyetem, hogy İzmir alig várja lehetett 2001-ben alakult. A támogatás İzmir és Kereskedelmi Kamara Alapítvány a legnagyobb szerepet a sikeres İzmir Közgazdasági Egyetem már az első tanév a mai.

Megalakulása után az első alapítvány egyetem Bilkent Ankara szerint a 130. tétel az Alkotmány, a február 15, 1990 İzmir kamara Alapítvány ösztönzése a szociális támogatás elnök Ekrem Demirtaş azt mondta: "Mi lesz létrehozni egy egyetemi külföldi médium az oktatás. "Mivel a módosításokat felsőoktatási törvény számozott 2547 rendeletek felsőoktatási intézmények hatályba lépett azzal, hogy megjelent a hivatalos lapban kelt április 10, 1991 számozott és 20841 hagyja létrehozó alapítvány egyetemen. Ezek után, Ekrem Demirtaş, az elnök az igazgatótanács az alapítvány, amely megváltoztatta a nevét İzmir kamara Egészségügyi és Oktatási Alapítvány "bejelentette, hogy létrehoz egy közgazdasági egyetemen november 17, 1999.

Ezt követően, a bürokratikus és jogi eljárásokat kezdett. A munkálatok intenzívebbé vált, amikor İzmir kamara Igazgatóság teljes mértékben támogatta az alapító Igazgatóság. Azonban volt egy kis probléma, az a hely létrehozására az egyetem nem található. Időközben az ülésen Privatizációs Nagy-i bizottsági november 14, 2000 számozott 2000 / 83it döntés született, hogy İzmir Közgazdaságtudományi Egyetem Sümer konglomerátum területen 160 000 m²-Halkapınar amelyet pénzt veszít. Ez a döntés ellentétes az a hivatalnokok İzmir, a szakszervezetek, a védelméről szóló törvény a természeti örökség, Építész Kamara és néhány politikai párt tagjai. A Nazilli festett vászon Factory amely ugyanabban a határozatban jelöltek ki Adnan Menderes Egyetem gond nélkül.

Az alapítók éjjel-nappal dolgozott, látszott az alternatív helyek és az egyetem jött létre hivatalosan 2 karral, 5 szakiskolák és 2 intézet a törvény számozott 4633 közzétett hivatalos lapjában számozott 24373 kelt április 14, 2001. A dátum, amikor a megalkotása is ünnepelt az alapja dátumát az egyetem. Közben, miután néhány kutatás azzal a javaslattal, Fővárosi Polgármesteri Ahmet Piriştina az egyetem úgy döntött, meg kell állapítani a július 1, 2001, Grand Plaza Hotel melyet elhagyott kilenc évig. A bürokratikus eljárások és kemény módosítás ellen dolgozik időben került sor. Voltak 288 diák az első évben a konferencia teremben, osztályok, irodai szoba, étterem, kávézók, kollégiumban és a fő épület, amely-ben fejeződött be a három hónapot. Az elején a tanfolyamok hétfő, október 22, 2001, és a hivatalos megnyitó péntek, október 26, 2001 9. köztársasági elnök, Süleyman Demirel adta az első leckét.

Küldetés

A misszió Izmir University of Economics, hogy oktassák és felszerelni képzett hallgatók vezetői tulajdonságok, a vállalkozói képességek, a kritikus gondolkodás készségek és a képesség, hogy hozzájáruljon értékes kutatásokat különböző tudományok. Látomás

A Vision Izmir University of Economics, hogy lesz egy kiemelkedő felsőoktatási intézménye az élvonalban oktatás egyetemes szinten is úttörő értékes kutatás a különböző szakterületekről. Az alapvető értékek az intézmény

Részvétel; ápolását egy akadémiai környezetben, amely egyetemes és rugalmas, pluralista, átlátható és nyitott az együttműködésre. Innováció; hogy részt vegyen az interdiszciplináris kutatási és fejlesztési tevékenységek, amelyek hatékonyak, kreatív és az élvonalbeli új felfedezések, Társadalmi felelősség; hogy felelős a közösség által hatékonyan kezeli a társadalmi erőforrások előállítására és terjesztésére az egyetemes tudás, Perfetionism; hogy konzekvensen a lehető legjobb eredményt minden tevékenységben.

Helyszínek

geopoint
  • İzmir University of Economics, Sakarya Caddesi, No:156, 35330, Izmir

Kérdések