Keystone logo

Italian Academy

A logo

Bevezetés

Az Italian Academy

Az Italian Academy a nemzetközi oktatás központja, amelynek középpontjában a művészetek, a nyelv és a mediterrán kultúra áll. Az Italian Academy a Siena Egyetem CILS helyi központja, és közösen kínálja a MADE Program egyetemi előkészítő programjait a művészet és a formatervezés területén.

A campus a város központjában található, a régészeti múzeum és park mellett, rövid sétára a tengerparttól és Ortygia szigetétől. A campus főépülete egy történelmi villa, amely több mint 2 hektáros buja botanikus kerttel büszkélkedhet, tele citrusfákkal, mediterrán flórával, évszázados pálmákkal és magnóliákkal, valamint sok más egzotikus fával és növénnyel. Ebben a varázslatos környezetben gyakran tartanak szabadtéri órákat, laborokat, műhelyeket, kulturális tevékenységeket, például szabadtéri filmesteket és nyelvi csereprogramokat.

A békés oázis Siracusa szívében, ahol a diákok a történelem, a természet és a nemzetközi diákok dinamikus közössége körül találhatók.

A MADE programról

Jogilag elismert, fokozatot nyújtó Képzőművészeti Akadémia, az első ilyen jellegű Olaszországban, amelynek célja, hogy a design, a művészet, a hagyományos kézművesség és a helyi kultúra kereszteződésében dolgozzon, létrehozva egy operatív platformot hazánk déli részén. , Siracusában.

Siracusa, Szicília

Meleg-üdvözlő közösség

Míg az olaszok kimenő természete és meleg vendégszeretete világszerte elismert, a Syracuse kicsi és biztonságos városában élő nemzetközi diákok mindig meglepődnek a nyitott karokon, hogy szívesen fogadják a helyi lakosokat, ami segít a barátságos és kényelmes légkör megteremtésében. diákjaink örömmel beszámolnak.

Stratégiai kiindulópont Olaszország és Európa felfedezéséhez

A Syracuse stratégiai alapja azoknak is, akik Szicília minden szépségét szeretnék élvezni, mindössze egy kőhajításnyira a sziget többi főbb látnivalójától: a Templomok völgye és az Agrigento-i Scala dei Turchi, Mt. Etna, Európa legmagasabb vulkánja, és Taormina dombtetős városa. Nagyon könnyű elérni az összes fő olaszországi helyszínt: a közeli Fontanarossa repülőtér összeköti a Syracuse-t minden nagyobb városban (Róma, Firenze, Velence, Milánó, Nápoly), napi és olcsó járatokkal.

Az ókori mediterrán világ fővárosa

Siracusa (olaszul Siracusa), az UNESCO Világörökség részeként felsorolt kincskikötő az olasz Szicília szigetének délkeleti partján. 3 évezreden keresztül rengeteg művészetet és értékes építészetet gyűjtött össze, amely sok dicsőséges civilizáció áthaladását tanúsítja.

Kis közösség, élénk város

Ma Syracuse városa egy meleg, barátságos, élénk város, amely sok mindent kínál kalandos lelkeknek és kultúrkultúráknak: úgy dönthetünk, hogy felfedezzük a történelmi központ szűk utcáinak labirintusát. természetes kikötő, vagy fedezze fel a várost körülvevő érintetlen strandokat és tengeri tartalékokat.

Legyen barátok a helyi diákokkal

Az Italian Academy rendszeresen szervez kulturális csereprogramokat, hogy a nemzetközi hallgatók találkozzanak és barátkozhassanak helyi diákokkal. Egy olyan városban, mint Syracuse, könnyű tartós kapcsolatokat és barátságokat kötni olasz társaikkal. Elismerjük, hogy a helyiekkel való kapcsolattartás alapvető szerepet játszik a beszélt nyelv iránti bizalom kialakításában.

Felveszi a kapcsolatot!

Tanulói tanácsadói csapatunk örömmel támogatja az út minden lépését: a beiratkozástól és a vízumkéréstől az indulási előkészületekig, a tájékozódásig és az új városba és otthonba való bejutáshoz.

Az ajtó a művészet és a design felsőoktatására Olaszországban

Helyszínek

  • Piazzale San Marziano, 1, 96100, Syracuse

Kérdések