Keystone logo

IPSA

A logo

Bevezetés

Üdvözöljük az IPSA , egy egyedi mérnöki iskolát!

A Repüléstechnika Mestere

Az IPSA által kiadott "mérnöki oklevél" a CTI által akkreditált francia mesterképzés. Úgy helyezi a birtokost, hogy képes legyen megoldani a levegővel és a térrel kapcsolatos kérdéseket. A diplomások széles körű általános mérnöki ismeretekkel, valamint magasan képzett szakismeretekkel rendelkeznek a repüléstechnika és a térség területén. Az IPSA végzett képzés lehetővé teszi a diplomások számára, hogy olyan más technikailag fejlett területeken is dolgozhassanak, mint az űrkutatás, például az autóipar és a tengeri szállítás, ahol az alkalmazott technikák és technológiák közel állnak a repüléstechnikához.

Kiképzés

A képzés célja, hogy biztosítsa a tudás megszerzését a magas szintű szakértelem szempontjából, és érvényesítse a különböző feladatokhoz szükséges ismereteket, amint azok karrierjük során felmerülnek. Az oktatási és projektmunkák (a tipikus ipari kérdésekkel kapcsolatos) egyensúlya alapján az IPSA tantervében az évek során kialakuló képzés kezdete óta erős légtér-dimenziót jelent. A hallgató a képzést úgy alakítja ki, hogy a mérnöki ciklus során konkrét "technológiai szakokat" választ, és lehetővé teszi számukra, hogy személyre szabott kurzusokat és szakértelmet szerezzenek egy kiválasztott területen.

A vállalati konferenciák és a nemzetközi tudatosság olyan további készségeket biztosít, amelyek a kritikus gondolkodást és a hallgató döntési képességét növelik

* A CTI (Commission des Titres d'Ingénieur) egy francia független testület, amely a felsőoktatási intézmények értékelését és akkreditációját végzi a mérnöki

Egy főiskola, három campus

Az IPSA campus Ivry-sur-seine-ben

Az intézet kiváltságos környezetet biztosít a hallgatók számára. Az angol nyelven tanított programokat csak a párizsi campusban kínálják.

Párizs közelében egy több főiskolai technológiai egyetem:

A párizsi-sivatagi egyetemi kollégiumok több mint 4000 m2 tantermekkel, számítógépes helyiségekkel, adminisztrációs irodákkal ...

Ezek a helyiségek a következőkből állnak:

  • tantermek
  • Laboratóriumok és workshopok a mechanika, az elektronika és a fizika gyakorlati munkájáért.
  • 1 kutatólaboratórium
  • 300 hálózati munkaállomás
  • 1 felszerelt kávézó
  • Több helyiség mintegy húsz diákszövetségre szól.

Diákélet a párizsi-déli egyetemen.

Az egyetem lehetővé teszi az IPSA és az ESME Sudria diákjainak, hogy megosszák egymással a hallgatói egyesületi eseményeket. A campus gyorséttermi éttermek és kávézók közelében található, valamint számos lakóházat is talál.

Az IPSA campus Toulouse-ban

Az IPSA Toulouse-i helyszíne (ahol csak az egyetemi mérnöki képzést francia nyelven nyújtják) élvezi ennek a nagy repülőgép-fővárosnak a különleges környezetét.

Egy több főiskolai egyetem

A Toulouse-i campus kellemes életkörülményeket, együttműködési munkaterületeket és egy induló inkubátort biztosít az induló vállalkozások számára, lehetővé téve a hallgatók és a fiatal diplomás projektek számára, hogy védett környezetben fejlődjenek.

Toulouse, a repülőterek fővárosa

Toulouse kétségtelenül ideális város az aeronautika számára szenvedélyeseknek:

  • Ipari szempontból az Airbus, az Alcatel, az Astrium, a Thales és a Latécoère stb.
  • Ami a felsőoktatást illeti a vezető francia repülőterekkel és térrel, valamint Franciaország egyik legnagyobb egyetemi központjában
  • A CNES, ONERA és számos CNRS laboratóriumban végzett kutatások során.

Az IPSA campus Lyonban

Az egyetemi képzésnek csak az első 2 évében biztosítják Lyont, és az összes kurzust franciául tanítják.

Egy főiskolai diplomát szerzett az iparághoz

Az IPSA több mint 50 éves fennállása óta kapcsolatot és tartós partnerségeket hozott létre az űrkutatási ágazat fő szereplőivel. Ezek a partnerek önként találkoznak a hallgatókkal és megvitatják a mérnöki szakma különböző aspektusait (tudományos, műszaki, kulturális és gazdasági). Ez az iparághoz való közelség lehetővé teszi, hogy az IPSA Fejlesztési Tanácsán keresztül igazítsa a képzést az ipar igényeihez. Alumni, aki az ágazat nagyvállalataiban dolgozik, könnyen visszatér az iskolájukba, hogy megosszák tapasztalataikat az IPSA jövőbeli mérnökeivel.

A szenvedés az alapmotívum

Ha van olyan iskola, ahol szenvedély jelen van, az IPSA . Az egyesületek projektjei - összetettségük miatt - felfedik az Ipsaliens szenvedélyes oldalát. IPSA különféle rendezvényeket szervez annak érdekében, hogy hallgatói IPSA szenvedélyüket, például a repüléstechnikai színészek konferenciája Franciaországban, repülési szimulátorok, jelenlét a különféle légi show-kban és összejöveteleken.

Helyszínek

  • 63 boulevard de Brandebourg 94200 IVRY-SUR-SEINE FRANCE, 94200, Paris

Kérdések