Keystone logo

University of Poitiers

A logo

Bevezetés

A IC2MP (Kémiai Intézet Poitiers: Anyagok és természeti erőforrások) egy multidiszciplináris kutatóintézet alakult 2012 (Rendező: Sabine Petit), szakosodott a tanulmány anyagok (agyag, katalizátorok, ...), a természeti környezet (víz, talaj, ...) és reakciók (természetes vagy okozott). Az Intézet különös figyelmet fordít a szintézis, a fertőtlenítő és a természeti erőforrások kiaknázása. Az intézet függ két intézmény: a CNRS és a University of Poitiers (UMR CNRS 7285).

Ez az intézet az eredménye az egyesítés egészének vagy egy részének a négy laboratórium Kémia és Földtudományi elismerést a CNRS-ből származó mintegy negyven éve. Ez a négy laboratóriumok voltak: Laboratóriumi Katalízis in Organic Chemistry (Lacco, UMR 6503) Laboratóriumi szintézise és reakciói természetes anyagok (SRSN, UMR 6514), Laboratórium Kémiai és Mikrobiológiai Víz (LCME, UMR 6008 - Csapat vízkémiai és vízkezelő ) Laboratóriumi Hidrogeológiai, agyag, a talaj és a változtatások (hydrasa, UMR 6269).

Vivez Poitiers származó Coralie Lali on Vimeo.

IC2MP számokban: A testület létszáma 250 fő: 100 kutató (75 kar tagjai a University of Poitiers és 25 CNRS), 50 állandó személyzet a kutatás támogatására (26 egyetemi és 24 CNRS), 86 PhD hallgatók és 14 posztdoktor és ideiglenes alkalmazottak. Ez magában foglalja 13.055 m2 együtt az egyetemen a tudomány, a University of Poitiers, a helyiségek az SFA Kar ENSIP. Kínál analitikus és kísérleti jelent kivételes platform ENSIP vizek, hidrogeológiai kísérleti helyszín jelölt (PSZ) és a telkek a helyszínen megtiltja; park nagy berendezések: elektron gyorsító, SEM, microtomograph röntgen, NMR, XPS, alacsony tömegspektrométerek és nagy felbontás is (GC / MS, LC / MS, GC / MS-MS, LC / MS-MS, MALDI-TOF ) ... IC2MP fejleszti számos partneri ipari szövetek (ADEME, ANDRA, AREVA, CNES, Franciaország Agrimer, HONDA, IFP, IRSN Lafarge, Pierre Fabre, OSEO, Rhodia, Sanofi, SAUR, Suez, a Total, a Veolia, ...). Az éves átlagos mennyisége magán szerződések és 1 millió eurót, vagyis hozzávetőlegesen 15% az összevont költségvetési Intézet. IC2MP kiterjed kontinuum tudományos és műszaki know-how-kutatás a tiszta folyamatok, beleértve a fejlesztési anyagok, szintézise és jellemzése természetes és szintetikus molekulák, a folyamatok a szennyezés, tanulmányozása révén az átutalások és reaktivitás a természeti környezet, különösen a a víz és a talaj. Az alkalmazási területek az energetikai, anyagok és a természeti erőforrások fenntartható környezetet.

Helyszínek

  • Bât B27 - TSA 51106 4, rue Michel Brunet 86073 POITIERS CEDEX 9, , Poitiers

  • Porto Alegre

  • Heraklion

  • Aveiro

Kérdések