Keystone logo
Hochschule Stralsund – University of Applied Sciences

Hochschule Stralsund – University of Applied Sciences

Hochschule Stralsund – University of Applied Sciences

Bevezetés

Üdvözöljük a HOST ! Arra gondolsz, hogy itt tanulsz? Vagy érdekel egy külföldi tanulmányi vagy szakmai gyakorlat? Ön egyetemi előadó vagy munkatárs, aki többet szeretne tudni a személyzet mobilitásáról a kutatás, a tanítás vagy a szakmai fejlődés részeként, vagy egy nemzetközi egyetemi partnerség megkezdéséről? A HOST International szolgáltatása nem csak az, amit keresett!

Kifelé menni

A külföldi tartózkodás alatt más kultúrák megismerése felejthetetlen és gazdag tapasztalattal jár. Ha külföldön tartózkodik-e külföldi tartózkodása, tanulmánya, szakmai gyakorlata vagy külföldi munkavégzése, nemcsak a nyelv és az interkulturális készségek javítását teszi lehetővé, hanem az Ön szakértelmét és szakmai és személyes hálózatát is. Ez mind jelentős eszköz az önéletrajzához - egy eszköz az egész életedben!

Miért HOST?

Hochschule Stralsund - Alkalmazott Tudományok Egyeteme fiatal és innovatív egyetemi egyetem Németország északkeleti részén. Modern felszereléssel, kitűnő személyzet-hallgatói arányokkal és a Strelasund, a Balti-tenger egyik karjával a fantasztikus helyzetben a HOST a legjobb feltételeket kínálja a tanulmányok, a kutatás és az életminőség számára. Ezért tartja rendszeresen a legmagasabb pozíciókat a német egyetemi ranglistákban.

Gyakorlat-orientált, dinamikus, nemzetközi

A leendő hallgatók választhatnak 27 akkreditált bachelor-és mester programok német vagy angol és egy Diplom program. A kínált programok nemcsak hagyományos kurzusokat tartalmaznak, mint a mérnöki, villamosmérnöki és üzleti adminisztráció, hanem olyan új és innovatív programok is, mint az IT Security és a Mobile Systems, a Motorsport Engineering vagy a Tourism Development Strategies. Jelenleg mintegy 3600 diák vesz részt a három iskolában - a Business Administration, a Engineering, a Electrical Engineering és az Informatics - ban. Ez nem feltétlenül olyan, mint a nagyvárosokban működő egyéb tudományegyetemeken - de az egyértelmű gyakorlati irányultság mellett mindenekelőtt a személyes felügyelet biztosítja a tanulmányi sikert. És: az egyetem nem csak nyugodt légkörben, hanem családbarát tanúsítással is rendelkezik, és teljesen elérhető a fogyatékkal élők számára. Ezt hívod HOSTnak!

Innovációs motor a szakértők hiányának ellensúlyozására

A HOST Mecklenburg-Vorpommern egyik legfontosabb intézménye a magasan képzett szakemberek oktatásának. Kiválóan rangsorolt ​​programjaink kiválóan keresettek, nemcsak a régióban, hanem Németországban és külföldön is. Majdnem minden programot egy kettős program részeként tanulmányozhatunk, nagy mennyiségű gyakorlattal. Ennek érdekében az egyetem együttműködik több céggel. Ugyanakkor a HOST a gyakorlat-orientált kutatásával fontos impulzus szolgáltató az állami ipar számára.

Tevékenységek és a Baltikum a HOST Campuson

És mivel a tanulás természetesen fontos rész, de nem minden, sok a tevékenység az egyetemen. A hallgatói projektcsoportok, a Baltic Racing és a ThaiGer például a legmagasabb szintű versenyautókat fejlesztik ki. A közelmúltban a HOST még az európai bajnoki címet is megünnepelte. A SUS hallgatói üzleti tanácsadói támogatják az egész régióban működő vállalatokat. A Carpe Diem eV partit, kulturális rendezvényeket és a legendás Campusszektaklit szervez. A campus a sporttevékenységek széles skáláját kínálja. Természetesen az egyetemnek saját vitorlásklubja van. És ne felejtsük el: a legközelebbi homokos strand mindössze öt perc sétára van a campustól.

Magas életminőség, alacsony bérleti költség

A Stralsund-ban való tanulásnak másik fontos előnye van: a megélhetési költségek sokkal alacsonyabbak, mint más egyetemi helyszíneken. A Stralsundben egyáltalán nem jelent problémát egy olcsó, nagyon jó minőségű lakás megtalálása a város központjában. Ugyanakkor a Student Services természetesen olcsó szobákat kínál a lakóházban. Kiemelés: a diák falu "Holzhausen" közvetlenül az egyetemen!

Stralsund és környéke kiváló életminőséget nyújt. Az egyetem látható a Rügen szigetén - Németország legnaposabb szigetén. Nem egy, hanem két közeli nemzeti park közelsége teszi lehetővé a fantasztikus természeti élményeket. A hanza-város UNESCO Világörökség része, és vonzereje a világ minden tájáról érkező vendégeknek. Sok szabadidős tevékenység és gazdag kulturális és pártprogram biztosítja, hogy a város folyamatosan bővüljön.

Szeretne kitűnő diplomát szerezni és megismerni egy különleges helyet? Gyere Stralsundba. Örülünk, hogy meghívjuk Önt a kozmopolita egyetemre!

Helyszínek

  • Zur Schwedenschanze,15, 18435, Stralsund

Kérdések