Keystone logo
Heriot-Watt University, University of South-Eastern Norway and Budapest University of Technology and Economics

Heriot-Watt University, University of South-Eastern Norway and Budapest University of Technology and Economics

Heriot-Watt University, University of South-Eastern Norway and Budapest University of Technology and Economics

Bevezetés

Heriot-Watt Egyetem Skóciában


A Heriot-Watt Egyetem (HWU) az intelligens rendszerek alapfogalmait nyújtja az első félév során, tanfolyamokat adva az Eurotraining Quality Label elnevezésű programból. Gyakorlati munkára kerül sor a tisztatérben, ahol a diákok elsajátíthatják és gyakorolhatják a fotolitográfiát, amely a MEMS és érzékelők gyártásának alapvető mikroprocessziós folyamata. Más laboratóriumokat, például lézeres megmunkálást és 3D nyomtatást fognak használni az intelligens rendszerek gyártásának alternatív módszereinek tanulmányozására. Számítógépes tervezési és szimulációs laboratóriumok állnak rendelkezésre, amelyek támogatják az érzékelők és működtetők elméletének és elveinek elsajátítását egy ipari szabványú szoftvercsomag (COMSOL Multiphysics) használatával. Az érzékelőhálózatok gyakorlati laboratóriumait fogják használni az IoT -ról tanított tananyagok támogatására. A HWU-t tizenöt éve nevezték ki az EU ESPRIT programja keretében a mikro-aktuátorok kiválósági központjává. Ez a tapasztalat felhasználható az érzékelőkről, aktuátorokról és az IoT -ról szóló tanfolyam lebonyolításához.


Délkelet -Norvégiai Egyetemi Főiskola


A University College of Southeast Norway (HSN) biztosítja a szilícium-alapú mikrorendszerek oktatási és laboratóriumi munkáját, kiegészítve ezzel a HWU első féléves oktatási és laboratóriumi munkáját. A második félévben az intelligens rendszer specializációját is biztosítja, ahol a hallgatók a Micro/Nano Biological Systems (MNBS) vagy a MEMS Design szakterületét választják. Az MNBS ötvözi a MEMS -technológia, a biomérnöki és a mikrofluidikus rendszerek terén szerzett kompetenciákat az orvosbiológiai alkalmazásokban, míg a MEMS Design mélyebbre hatol a fizikai érzékelők és működtető szerkezetek tervezésében, a HWU első félévében szerzett ismeretekre építve. A második félévben végzett kiterjedt laboratóriumi munkát a HSN legmodernebb „MSTLab” kutatólaboratóriumában végzik, amely a norvég mikro- és nanogyártási létesítmény három csomópontjának egyike, és nemzeti vezető szerepet tölt be a rendszerintegrációs technológiákban.


Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Magyarországon


Az első két félévben megszerzett alapvető tudásbázis adja a harmadik félév tananyagának alapját a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME). A BME kurzus tartalmának gerincét a 15 éves tapasztalat biztosítja a mikrorendszerek tervezésében és jellemzésében, valamint a legújabb H2020 projekttevékenységek a kiberfizikai rendszerek területén. A BME előmozdítja a folyamatos tudományos partnerséget a Mentor Graphics, a Cadence, a National Instruments és az ANSYS vállalatokkal, amelyek az intelligens rendszerek integrációjának legmodernebb tervezőeszközei. A tanszék CAD laboratóriumai a tervezési öltönyök legújabb kiadásával vannak felszerelve, és használatra készek az SSI hallgatók számára. A hallgatók hozzáférhetnek a BME legfontosabb tervezési és gyártási infrastruktúráihoz is.


Nyári Iskola Magyarországon


A nyári iskola a harmadik félév előtt kivételes lehetőség a jelenlegi és végzett (öregdiák) hallgatók számára, hogy találkozzanak és megismerjék egymás munkáját, és visszajelzést is adnak a programhoz. Az ötnapos szakmai program Magyarországon, a Balatonnál, Magyarország leglátogatottabb turisztikai célpontjaként kerül megrendezésre. Az intelligens rendszerek integrációjában akadémiai és ipari szakértők előadásokat tartanak a „legkorszerűbbekről”, valamint workshopokat tartanak az iparággal (a társult partnerek EPoSS és NCE-MNT, valamint más együttműködő ipari partnerek). A nyári iskolában másodéves diákjaink mutatják be újonnan befejezett mesterprojektjeiket.

Helyszínek

  • Edinburgh, Scotland, UK EH14 4AS, , Edinburgh

  • Universitetet i Sørøst-Norge Postboks 235 3603 Kongsberg, , Kongsberg

  • Műegyetem rkp. 3. 1111 Budapest,, , Budapest

Kérdések