Keystone logo

Hamburg University of Technology

A logo

Bevezetés

Üdvözöljük a Hamburg University of Technology (TUHH)

"Technológia az emberiségért a Hamburg University of Technology fő mottója. Így neveljük a fiatalokat elkötelezett mérnökökké, a technológia és a fenntarthatóság együttes szem előtt tartásával. Ezért kutatóink más kollégáikkal és munkatársaikkal közösen dolgoznak az alapokon és az alkalmazásokon. az üzlettel és az iparral.

A Technológia az emberiségért egy olyan dolog, amellyel mi, a TU Hamburgban naponta megtapasztaljuk kompetenciaterületeinket és a több tudományágat átfogó kutatást. A zöld technológia, az élettudományi technológia, valamint a repülési és tengerészeti rendszerek határozzák meg a TU Hamburg profilját. A digitalizálás, az anyagtudományok és a mérnöki módszerek mindennapi eszközeink és egyben frontvonalbeli kutatási témáink is, mivel a technológiát napról napra egy kicsit emberibbé kívánjuk tenni.

Üzleti és ipari partnereinkkel együtt naponta dolgozunk a Technology for Humanity-n. A kutatás átadása az alkalmazásra a TU Hamburg alapvető erőssége. A TU hamburgi leányvállalatával, a Tutech GmbH-val együttműködve tudósaink és hallgatóink tapasztalataikat a régióba viszik be, és gyakran nyernek új betekintést a következő alapkutatási témákba.

Diákjaink minden nap közelebb kerülnek a Technology for Humanity-hez. Alapvető előadásokon és szakmai gyakorlatokon vagy szabadon választható tárgyakon mindig arra törekednek, hogy Hamburgot, a régiót és a világot egy kicsit jobbá tegyék mérnöki know-how és módszerek felhasználásával.

A Technology for Humanity segítségével élettel teli munkahelyet alakítunk ki körülbelül 1500 alkalmazott számára számos nemzetből. Legyenek technikusok vagy adminisztrátorok, diákasszisztensek vagy épületkezelő kollégák, munkájukkal mindannyian hozzájárulnak ahhoz, hogy az oktatás és a kutatás lehetővé váljon a TU Hamburgban.

Meghívom Önt, hogy nézzen körül – digitálisan és a helyszínen egyaránt –, és fedezze fel a TU Hamburgot és annak embereit. Tekintse meg fiatal diákokat és tapasztalt tudósokat napi kutatásaik során Hamburg és távolabbi új távlatok felé. Végül is: Technikailag ez lehetséges!"

Üdvözlettel,

Andreas Timm-Giel
elnök

Küldetés

A TUHH alapító elvei Németországban egyedülállóak. A kutatás elsődleges fontossága, az interdiszciplináris megközelítés, az innováció, a regionalizmus és az internacionalizmus kötelező alapja annak, amit teszünk. A kutatás, a tanítás és a technológiaátadás középpontjában az embereket fejlesztő technológia irányadó témája áll.

Küldetésnyilatkozat:

A TUHH egy versenyképes vállalkozói egyetem, amely a magas szintű teljesítményre és magas színvonalú szabványokra koncentrál. A TUHH elkötelezett a Humboldt (a kutatás és az oktatás egységének) elveire. A TUHH erős nemzetközi orientációval rendelkezik, és a helyi környezetre is összpontosít. Ez így járul hozzá a társadalom technológiai és tudományos kompetenciájának fejlesztéséhez. Stratégiai kutatási területeken nemzeti és nemzetközi szinten kiválóan törekszik. A fiatal mérnökök és akadémikusok oktatása az igényes programokon belül, fejlett tanítási módszerekkel.

Helyszínek

  • Am Schwarzenberg-Campus,1, 21073, Hamburg

Kérdések