Keystone logo
Georgian American University

Georgian American University

Georgian American University

Bevezetés

A Georgian American University története

Az egyetemi projekt kidolgozása

A Georgian American University (GAU) 2001-ben az Elene Jamarjashvili MBA MBA projekteként hozták létre, az Atlanta Állami Egyetemen (USA) folytatott tanulmányai alatt. Kezdetben az egyetemet Jogtudományi Iskolának tervezték, ahol a diplomások Juris doktor (JD) fokozatot kaptak.

Atlanta-ban Elene Jamarjashvili találkozott Kenneth A. Cutshawal, az Egyesült Államokban és Európában elismert ügyvédrel. Mr. Cutshaw őszintén érdekelte az egyetem létrehozását, és beleegyezett abba, hogy segítse az egyetemet abban, hogy partnerséget létesítsen az egyik vezető amerikai jogiskolával - az amerikai egyetem Washingtoni Főiskolai Főiskolával (Washington, DC).

2002 elején Elene Jamarjashvili visszatért Tbiliszibe, és elkezdte finomítani az üzleti tervet, és megkereste a megfelelő befektetőt. Abban az időben találkozott R. Michael Cowgillel, az Egyesült Államok által finanszírozott tanácsadóval a grúz kormány számára a Baku-Ceyhan (BTC) és a Dél-Kaukázus (SCP) csővezeték-projektjeinek megvalósításáért. Mr. Cowgill beleegyezett, hogy tanácsot adjon Jamarjashvili asszonynak, majd az egyetem elnökévé válik.

A Georgian American University

A Tbiliszi valóban nyugati egyetem iránti kereslet annyira kifejezett volt, hogy annak ellenére, hogy abban az időben már két nemzetközi üzleti iskola működött, az üzleti és jogi közös programokat kínáló program iránti érdeklődés elég nagy ahhoz, hogy tovább léphessen a 2005-ben megnyitotta a Business School and Law School-ot a Georgian American University .

2005 februárjában megalakult az amerikai és grúz befektetők közös részvénytársasága. Ez a dedikált csoport és igazgatótanácsa olyan pénzügyi és működési irányítási szabványokat hozott létre, amelyek összhangban vannak a szükséges szigorú nemzetközi, etikai és oktatási normákkal. Ez a befektetői csoport széles körű ismeretekkel és tapasztalatokkal rendelkezik, mint például:

  • Az Egyesült Államok, a grúz és a nemzetközi jog tapasztalatai;
  • Az Egyesült Államok, a grúz és a nemzetközi üzleti, banki, pénzügyi és irányítási ágazatok tapasztalata;
  • Közkapcsolatok Grúziában és nemzetközi szinten;
  • Az Egyesült Államok, a grúz és a nemzetközi oktatási rendszerek tapasztalata; és
  • Tapasztalat az Egyesült Államok kormányával.

Az Egyetem fejlesztése

Eredetétől kezdve a GAU számos változást, kihívást és sikert tapasztalt. Ahol szükség van a piacra, új programokat vezettek be, továbbfejlesztik és javítják a meglévő programokat. Az oktatási folyamat tökéletesítése, valamint az egyetem vezetése az alapító, az igazgatósági tag, a kar és a személyzet tagja.

A GAU-nak van egy, ha nem a legmagasabb besorolási aránya a hallgatóknak és diplomásoknak Grúziában, részben a kifejlesztett kivételes szakmai és gyakorlati készségek, valamint a szakmai angol nyelvek koncentrációja miatt.

A 2011/2012-es tanévben a GAU felvette a Nemzetközi Kapcsolatok és Diplomácia Programot a Jogi Iskolájához, ami a Jogi és Társadalomtudományi Iskola nevének megváltoztatásához vezetett. A 2012–2013-as tanévben mind az üzleti , mind a jogi iskolák sikeres teljesítménye és az állami prioritások és a piaci kereslet miatt a GAU megnyitotta a Természettudományi és Mérnöki Iskolát . A 2013-14-es tanévben a GAU hozzáadta a Liberális Oktatás és Humanitárius Tudományok Iskoláját.

Rendszeresen a GAU hallgatóknak lehetőségük van arra, hogy a helyi szervezetekkel együttműködve szakmai gyakorlatok révén egyedülálló lehetőségeket biztosítsanak. A GAU hallgatók is részt vehetnek külföldi egyetemi csereprogramokban.

A 2012/2013-as tanévre a GAU egy új egyetemi helyszínre költözött (8 Merab Aleksidze St.), amely jobban megfelel az egyetem magas színvonalának. A 6000 négyzetméteres épület nagyméretű tantermekben, modern könyvtárban / számítógépközpontban, kávézóban, edzőteremben, nézőkben és színházban található. Ez a kiterjedt alapokkal együtt kellemes és produktív tudományos környezetet teremt.

Akkreditáció

2014-ben a GAU 5 éves akkreditációt kapott a Grúziai Oktatási és Tudományos Minisztériumtól. A GAU minden akadémiai programja akkreditált és teljes mértékben megfelel az Oktatási és Tudományos Minisztérium által meghatározott szabványoknak. Ezenkívül a GAU megvalósítja a bolognai folyamat elveit .

Etikai kódex

A GAU Etikai Kódex az etikai elvek, értékek és magatartás megfogalmazása a Georgian American University személyzet (tanárok között) és a diákok körében.

A kódex célja, hogy segítséget nyújtson a személyzetnek és a diákoknak az etikai kérdések megoldása és meghatározása során, amelyek a munka és a tanulmányi időszakban felmerülhetnek. A Kódex a kollégák, a diákok, az egyetem és a nemzeti és nemzetközi csoportok közötti kapcsolatok szabályozására is irányul.

A Kódex segítségével a GAU az akadémiai tanulmányokkal együtt irányítja az átláthatóság és az egyszerűség, a becsületesség és az értékek, az erkölcsi és társadalmi felelősségvállalás kérdéseinek tanítását.

A GAU etikai kódexét a rendelkezésre álló források alapján hozzák létre és foglalják össze. A tanárok őszinteségére és az akadémiai személyzet felelősségére vonatkozó speciális irányokat az amerikai egyetem honlapjáról nyerték ki. A Georgian American University etikai kódexét (minden frissített változatát) minden diák, tanár és személyzet írja alá.

Helyszínek

  • 10 Merab Aleksidze Street, 0160, Tbilisi

Kérdések