Keystone logo
© CODE
Göttingen University

Göttingen University

Göttingen University

Bevezetés

A Göttingeni Egyetem folyamatosan a legjobb német felsőoktatási intézmények között szerepel a különböző nemzeti és nemzetközi egyetemi rangsorokban. 1737-es alapítása óta kiváló tanulmányi és kutatási lehetőségeket biztosít a világ minden tájáról érkező hallgatóknak és tudósoknak, köztük több mint 40 Nobel-díjasnak. A neves professzorok és más szakértők oktatása és útmutatása mellett a göttingeni diákok első osztályú tanulmányi létesítményekhez jutnak hozzá, például a Göttingeni Állami és Egyetemi Könyvtárhoz, amely Németország egyik legnagyobb könyvtára, mintegy 8 millió tételt tartalmaz, és hozzáférést biztosít számos jogi és más tudományos adatbázishoz.

A Göttingeni Egyetem jogi kara kiváló hírnévnek örvend az oktatás, a kutatás és a szakmai fejlődés terén. Az itteni jogi oktatás szorosan kapcsolódik a gyakorlathoz, és nemcsak professzorok, hanem ügyvédek, vállalati jogászok és más gyakorlati szakemberek által tartott órákat is kínál. Emellett számos professzor az egyetemen kívül is tevékenykedik, például jogi tanácsadóként, törvényhozási bizottságok tagjaként vagy a legfelsőbb bíróságok bírájaként. A göttingeni jogi kar másik vonzó aspektusa a nemzetközisége. Amellett, hogy a Kar a világ minden tájáról fogadja a hallgatókat, és számos csereprogramot kínál, más országokból érkező vendégprofesszorok előadásait is kínálja, és különböző elkötelezett szervezeteken keresztül - mint például a Kínai-Német Jogi Tanulmányok Intézete vagy az Európai Jogi és Informatikai Akadémia - folyamatos nemzetközi együttműködésben vesz részt.

Campus jellemzői

A göttingeni helyszín a magas színvonalú nemzetközi kutatás szinonimája lett. Annak érdekében, hogy ez a jövőben is így maradjon, a Göttingeni Egyetem, beleértve az Egyetemi Orvosi Központot, és hét nem egyetemi helyi kutatóközpont egyesítette erőit a Göttingeni Campus létrehozása érdekében.

    Helyszínek

    • Göttingen

      Wilhelmsplatz 1 (Aula) Göttingen, 37073, Göttingen

    Kérdések