Keystone logo
© Credits to Ameena Athab
Fordham University Law School

Fordham University Law School

Fordham University Law School

Bevezetés

A Fordham Law School LLM-programjai a szigorú tanulmányokat és a meleg és barátságos környezetet ötvözik New York City szívében – az ország jogi, pénzügyi és kulturális fővárosában.

A Fordham Law tanterv tökéletes keverékét kínálja az elméleti kutatásnak és a gyakorlati bemutatásnak szentelt kurzusok. Az LLM hallgatóknak lehetőségük van beiratkozni olyan kurzusokra, klinikákra és szakmai gyakorlatokra, amelyek gyakorlati jogi tapasztalatot kínálnak számukra. Az LLM-hallgatók speciális munkatársi pozíciókra is jelentkezhetnek a hallgatók által vezetett folyóiratokban. Az LLM-hallgatók minden évben diákszervezetek, például a Hallgatói Ügyvédi Kamara igazgatótanácsában is részt vesznek.

A Fordham Law rugalmasságot kínál napjaink globális szakembereinek. Augusztusban vagy januárban kezdheti meg tanulmányait. Kettős koncentrációs programunk lehetővé teszi, hogy három félévig tanuljon, és egyedülálló előnye, hogy bármelyik két szakterületünkön megkapja az LLM-t. Robusztus esti tantervünk van, hogy lehetővé tegyük a dolgozó hallgatóknak tanulmányaik előmozdítását. Professzionális pályánk maximális rugalmasságot tesz lehetővé az elfoglalt szakemberek számára tanulmányaik beosztásában akár két évre is. A hallgatóknak lehetőségük van a Legal English Institute (LEI) kredit alapon történő felvételére egy kettős koncentrációs LLM program részeként az Egyesült Államok jogában, és az általuk választott második koncentrációban.

A Fordham Law egy korszerű épülete mindössze pár lépésre található a Lincoln Center for the Performing Artstól, néhány háztömbnyire a Central Parktól, és egy rövid sétára vagy metróútra New York városának minden látnivalójától. A számtalan társadalmi és kulturális lehetőség mellett a Fordham Law elhelyezkedése páratlan hozzáférést biztosít a hallgatóknak a hálózatépítéshez és más szakmai lehetőségekhez.

A Fordham Law professzorai éppoly ismertek a tanításukról, mint az ösztöndíjaikról. Tanáraink az oktatási tapasztalatnak szentelik magukat, és ezt személyesen teszik. Főállású oktatóinkat a világ legrangosabb ügyvédi irodáiból, cégeiből és nemzetközi szervezeteiből származó adjunktusok sora egészíti ki.

LLM programok / szakterületek

Kilenc LLM szakunk a globalizáció és a specializáció kölcsönösen összefüggő elveire épül.

Bankjog, társasági és pénzügyi jog

A banki, vállalati és pénzügyi jogi LLM-et kereső hallgatók kifinomultan ismerik a vállalati struktúrát, megértik a tőkepiacokra és a pénzügyi intézményekre vonatkozó törvényeket, és valódi betekintést kapnak az amerikai vezetők és üzleti jogászok céljaiba és stratégiáiba. Ebben a programban a hallgatók beiratkoznak alapkurzusokra, beleértve a vállalatokat, a nemzetközi bankjogot, a bankjogot vagy a pénzügyi intézményeket, és választhatnak a társasági, banki és pénzügyi jogi kurzusok széles skálájából, valamint olyan kapcsolódó témákból, mint a csőd, a vállalati pénzügyek. , vállalatirányítás, társasági adó, határokon átnyúló fizetésképtelenség, egyesülések és felvásárlások, valamint értékpapír-szabályozás és végrehajtás.

Vállalati megfelelés

A Corporate Compliance LLM program az első a maga nemében az Egyesült Államokban. A hallgatók elsajátítják azokat a készségeket, amelyek minden szakember számára nélkülözhetetlenek ezen a gyorsan kialakuló és növekvő jelentőségű területen, amely gyakran globális hatókörű. A hallgatók áttanulmányozzák az alapvető szabályozási kereteket, a házon belüli tanácsadó szerepét, a vállalati megfelelőségi irodát és a megfelelőség különféle elemeit. Ez az LLM program online is elérhető.

Divattörvény

A Fashion Law program LLM hallgatói a tudományág legkiválóbb oktatóinál tanulnak – beleértve az akadémikusokat és az iparági bennfenteseket is – New Yorkban, a világ divatiparának fővárosában.

Felfedezi, mit határoztunk meg a divattörvény négy pilléreként:

 • szellemi tulajdon
 • üzleti és pénzügyek, beleértve az olyan területeket, mint a befektetés, a munkajog és az ingatlan
 • nemzetközi kereskedelem és kormányzati szabályozás, beleértve a fenntarthatóságot, a magánélet védelmét és a viselhető technológiával kapcsolatos kérdéseket
 • fogyasztói kultúra és állampolgári jogok

Közvetlen hozzáférést kap a nonprofit Fashion Law Institute-on keresztül elérhető eseményekhez és hálózati lehetőségekhez. Az Amerikai Divattervezők Tanácsa ( Council of Fashion Designers of America ) közreműködésével hozták létre, és ez a világ első olyan központja, amely a divatjoggal és üzletággal foglalkozik – és székhelye a Fordham Law.

A szellemi tulajdonra és az információs technológiára vonatkozó törvény

A Fordham Law egyedülálló szellemi tulajdonjog és információs technológiai jog programja egyesíti a szellemi tulajdonjogok klasszikus tanulmányozását az információtechnológiai jog gyorsan fejlődő területével. A hallgatók alapvető és haladó szellemi tulajdonjogi kérdéseket tanulnak a szerzői jogi, szabadalmi és védjegyjogban, valamint olyan kérdéseket is megismernek, amelyek a mai digitális információs társadalom élén állnak, mint például a kiberbűnözés, az e-kereskedelem, az információs adatvédelmi törvény és az internetjog.

Nemzetközi üzleti és kereskedelmi jog

A Nemzetközi Üzleti és Kereskedelmi Jogi LLM program felkészíti a hallgatókat arra, hogy megfeleljenek az egyre globálisabbá váló gazdaság kihívásainak. A hallgatók egy fejlődő tantervből választanak kurzusokat, amelyek tükrözik a jelenlegi globális gazdasági szereplőket.

Nemzetközi vitarendezés

A nemzetközi vitarendezési program lehetőséget kínál a hallgatóknak arra, hogy elméleti és gyakorlati szempontból is mélyrehatóan feltárják a viták elbírálásának különböző lehetőségeit, és különösen megvizsgálják, hogyan játszódnak le a viták a nemzetközi színtéren. A külföldi hallgatók általánosságban megbecsülik az Egyesült Államok közjogi rendszerét, és megtanulják az egyesült államokbeli peres eljárási modell néhány sajátos jellemzőjét.

Nemzetközi jog és igazságszolgáltatás

A Nemzetközi Jog és Igazságszolgáltatás program lehetőséget kínál a hallgatóknak, hogy fejlettebb ismereteket szerezzenek az emberi jogok védelméről és előmozdításáról nemzetközi, regionális és hazai szinten. Ez a diploma elsősorban azoknak készült, akik a közszférában dolgoznak vagy karriert kívánnak folytatni, beleértve a magas szintű kormányzati ügyvédeket és a nem kormányzati szervezetek vezetőit és az akadémikusokat.

Ingatlanjog

Az ingatlanjog program szilárd alapot biztosít a hallgatóknak az ingatlanjogban, beleértve a kulcsfontosságú területeket, mint például az ingatlanfinanszírozás, a lakás- és kereskedelmi lízing, a földhasználat, a megfizethető lakhatás, a környezetvédelmi jog, a társasági jog, az adózás és a kapcsolódó jogi területek. A program azoknak az ügyvédeknek szól, akik szeretnék elmélyíteni az ingatlanjoggal kapcsolatos ismereteiket, vagy új karrierlehetőségeket nyitni az ingatlanpiacon.

US Law (online is elérhető)

Az US Law program olyan hallgatók számára készült, akik alapfokú jogi oktatást egy polgári jogi országban szereztek, és akiket érdekel az Egyesült Államok jogrendszerének alapelvei és az amerikai jog alapfogalmai megismertetése. A programban részt vevő hallgatók rugalmasan dolgozhatnak olyan tantervet az amerikai jogi témákban, amelyek megfelelnek sajátos igényeiknek és érdeklődési körüknek. Ez az LLM program online is elérhető.

Belépők

A pályázatokat online kell benyújtani az LSAC LLM fiókján keresztül, az alábbi határidők betartásával.

Megjegyzés: Korán nyújtsa be jelentkezését, hogy elsőbbséget élvezzen az érdemeken alapuló ösztöndíjaink közül. Az ösztöndíjakkal kapcsolatos további információkért lásd alább.

 • Tavaszi felvételire (januári kezdés): október 1.
 • Őszi belépő (augusztusi kezdés): március 1.

Az LSAC díjain kívül 70 USD jelentkezési díj is felszámításra kerül a benyújtás befejezéséért (100 USD a jelentkezési határidő után benyújtott pályázatok esetén).

Minden pályázónak be kell nyújtania a következő dokumentumokat:

 • Minden főiskola, egyetem, posztgraduális iskola és jogi egyetem hivatalos átirata. Az LSAC nemzetközi átirat-hitelesítési és -kiértékelő szolgáltatása nem kötelező. Nemzetközi pályázók esetében minden átirathoz csatolni kell az értékelési rendszer angol nyelvű magyarázatát.
 • Gépelt, 500 szavas személyes nyilatkozat, amely leírja a diploma megszerzésének okait.
 • Két ajánlólevél.
 • Aktuális önéletrajz vagy önéletrajz.
 • TOEFL, IELTS vagy Duolingo pontszám szükséges, kivéve, ha a jelentkező diplomával rendelkezik az Egyesült Államokból, bármely karibi szigetről, ahol az angol az egyetlen hivatalos nyelv, Ausztráliából, az angolul beszélő Kanadából, Írországból, Új-Zélandról vagy az Egyesült Királyságból. Azok a pályázók, akik nem mentesülnek, de jogi képzésüket kizárólag angol nyelven szerezték meg, kérhetnek interjút a TOEFL vagy az IELTS helyett a jelentkezési űrlapon ezt a lehetőséget választva. Felhívjuk azonban figyelmét, hogy a felvételi bizottság határozottan előnyben részesíti az ilyen jelentkezőknek, hogy TOEFL-t (minimum 100 interneten, 250 számítógépen vagy 600 papíron) vagy IELTS-t (minimum 7) vagy Duolingo-t nyújtsanak be. (minimum 120) pontszámot. Ha a pontszáma a követelményünk alatt van, akkor is figyelembe vesszük a jelentkezésénél, és megkereshetjük, hogy egyeztetjünk egy interjút. Azoknak a jelentkezőknek, akik nem tudnak elegendő angol nyelvtudást igazolni a TOEFL, IELTS vagy Duolingo követelményei alapján, örömmel ajánljuk a felvételt a Fordham's Legal English Institute (LEI) teljes munkaidős beiratkozásától és kielégítő előmenetelétől.

Ösztöndíjak és finanszírozás

Öregdiák statisztika

Felvételi feltételek a programra

Mutassa be elkötelezettségét és készségét a sikeres üzleti iskolában való részvételre a GMAT vizsga letételével – ez a legszélesebb körben használt felvételi vizsga, amely az Ön kritikus gondolkodását és érvelési készségeit méri.

Töltse le a GMAT mini kvízt, hogy ízelítőt kapjon a vizsgán található kérdésekből.

Helyszínek

 • New York

  West 62nd Street,150, 10023, New York

Kérdések