Keystone logo

Fondazione Giangiacomo Feltrinelli

A logo

Bevezetés

A fő témák, amelyekkel foglalkozik, Európával , a demokráciával , a munkával , a városgal és az erőforrásokkal foglalkoznak , amelyeket történelmi gyökereikből, valamint a bevált gyakorlatok és a vonatkozó esetek tanulmányozása alapján elemeznek.

A kutatási terület elsődleges célja az akadémia, valamint a vállalatok és szövetségek világának párbeszédbe helyezése. Ennél is fontosabb az Alapítvány azon szándéka, hogy a kutatási eredményeket a polgárok közvetlen bevonására irányuló kezdeményezések, szerkesztői és oktatási termékek, kiállítások és performatív pillanatok révén, több nyelvet és módszereket használó kezdeményezések, szerkesztői és oktatási termékek, valamint az állampolgárok közvetlen bevonása céljából hozza nyilvánosságra .

1949 óta a Fondazione Giangiacomo Feltrinelli - könyvtárként született, majd később intézet lett - összegyűjti az ötletek és társadalmi mozgalmak történetének tanulmányozásához szükséges forrásokat, és a kutatók, intézmények és egyetemek rendelkezésére bocsátja azokat a hálózatokat, amelyekben összesen 350 intézmény található. a világ. Egy olyan örökség körül épült, amely 1,5 millió archív kártyát , 250 000 kötetet , 17 500 folyóiratcímet és 15 000 plakátot , posztert és anyagot tartalmaz , és az Alapítvány azonnal a nemzetközi színpadon helyezkedett el mint a történelem megőrzésének és kutatásának központja. politikai, társadalmi, gazdasági és kulturális, különös tekintettel a kortársak tanulmányozására és dekódolására.

A Feltrinelli Alapítvány új központja a Viale Pasubio épületében található, az első olasz nyilvános épület, amelyet a svájci Herzog stúdió tervezett. Filippo Romano - Feltrinelli Alapítvány, Viale Pasubio

Fondazione Giangiacomo Feltrinelli a különféle közönségnek szánt tevékenységek ütemtervét javasolja: a kortárs vitához kapcsolódó terjesztés mellett, elsősorban a többcélú teremben zajló tevékenységekkel, a könyv és az olvasás körül összejöveteleket szerveznek, amelyek maguk is A cél az archívum örökségének fokozása, valamint a szabad és független tudás előmozdítása, a papírkönyvektől a technológiai innovációig terjedő kérdések megválaszolása, a kreatív közönség és a digitális források kezelése között.

Ezenkívül az Alapítvány elősegíti az innovatív oktatást a hallgatók, a tanárok, a gyermekek és a felnőttek számára jelenlétében és távolról is, amely kísérletezik a nem szokatlan tanulási technikákkal, amelyek gyakran a cselekvés során történő tanuláson alapulnak, annak érdekében, hogy funkcionális élményt nyújtsanak egy igazi beilleszkedés a munka világába . Az alapítvány oktatási területe egy ellátási lánc érkezési pontja, amelynek célja a kutatás örökségének és eredményeinek fokozása a tartalom terjesztése céljából. Az alapítvány oktatási programjai a folyamatosan változó munkaerő-piaci átalakítások által meghatározott jelenlegi képzési igények kielégítése érdekében változatos közönséget céloznak meg: szakemberek, posztgraduális hallgatók és kutatók, középiskolák, gyerekek.

www.fondazionefeltrinelli.it

Posztgraduális oktatási ajánlat

Köztudományi Mesterképzés

A folyamatosan változó munka világához reagálva Fondazione Giangiacomo Feltrinelli és a Milánói Egyetem közönségtörténeti I. szintű mestert hirdetett "A történelem története, a kultúra szakma". Felsőoktatási tanulmányok, amelyek célja a történelem jövőbeli munkája a 4.0-as munka forgatókönyvben.

Tanulságokkal a projektmenedzsmenttől a kulturális kommunikációig, az alkalmazott historiográfiától az új médiáktól az audiovizuális produkcióig, a multidiszciplináris képzés, a szakképzés és a transzverzális készségekre összpontosítva.

Az elméleti és módszertani foglalkozásokat magában foglaló oktatási ajánlat gazdagodik laboratóriumokkal, gyakorlatokkal, műhelyekkel és helyszíni tapasztalatokkal a kiadói és médiaágazatban működő kulturális intézményekkel, vállalatokkal és magánvállalkozásokkal együttműködve, a múzeumok és az archívumok területén. bibliográfiai és történelmi. Több mint 25 mesterpartner, ideértve a történelmi elbeszéléssel, a kommunikációval és a kulturális örökség fejlesztésével kapcsolatos szervezeteket, intézményeket, vállalatokat.

href = „http://fondazionefeltrinelli.it/publichistory

Fenntartható Fejlődés Munkahelyi Master

A globalizáció , a digitális forradalom , az ökológiai válság és a kortárs gazdasági rendszerek fenntarthatatlansága csak néhány a nagy jelenség közül, amelyek újratervezik az ENSZ menetrendjének fenntartható fejlődési céljainak ( SDG ) által bemutatott főbb fejlesztési kihívásokat. Ebben a változó és összetett forgatókönyvben, amely intézmények, kutatóintézetek és nemzetközi szervezetek fellépésére szólít fel, Fondazione Giangiacomo Feltrinelli és a Milánó-Bicocca Egyetem előmozdítja a fenntartható fejlődés első magiszteri fokozatát a „fenntarthatóság munkahelyein”, a milánói egyetemmel, a milánói politechnikával, a Pavia Egyetemmel és az Olasz Fenntartható Fejlődés Szövetségével (ASviS) együttműködve. Nagyon professzionalizáló, multidiszciplináris út, erősen orientálva a munka világát, amely szorosan összekapcsolja az elméletet és a fenntarthatósági gyakorlatokat . A képzés olyan oktatási tevékenységekből áll, amelyek a tárgyalt témák elméleti keretein kívül az elemzéshez, a tervezéshez, a menedzsmenthez és a monitorozáshoz szükséges eszközöket biztosítanak a fejlesztést ösztönző társadalmi, környezeti, gazdasági és kulturális szempontok megértéséhez és integrált kezeléséhez. fenntartható.

href = „http://fondazionefeltrinelli.it/mastersdj/

Helyszínek

  • Viale Pasubio 5 Milano, 20154, Milan

Kérdések