Keystone logo
Fondazione Collegio Europeo di Parma

Fondazione Collegio Europeo di Parma

Fondazione Collegio Europeo di Parma

Bevezetés

Harminc éves tapasztalat az európai tanulmányokban

Az Európai Parma Alapítvány Alapítvány egy felsőoktatási szervezet, amely harminc éve aktív az EU jogáról, közgazdaságtanáról és politikájáról szóló posztgraduális képzés területén.

Az oktatás célja a hallgatók képzése az EU, nemzeti és helyi intézményekben, szakmai szövetségekben, a vállalati világban és a magánjellegű gyakorlatok terén. A kollégium egyik célja a szakmai készségek fejlesztése a hallgatók számára, hogy betekintést nyerjenek az európai politikákba és részt vegyenek azok végrehajtásában.

Hida a tudományos világ és az európai intézmények között

A Pármai Európai Főiskola tanulmányi programját rendkívül nagyra becsülik az EU szintjén, és oktatói az európai és nemzeti intézmények volt vezető tisztségviselőit, az egyetemi tanárokat és az EU kérdéseivel foglalkozó szakértőket foglalják magukban.

A fokozott európai tanulmányok diplomájához és egyetemi mesteréhez vezető posztgraduális program, az EU-programokról és az európai projektmenedzsmentről szóló tanfolyamok és workshopok, valamint az EU aktuális témáival foglalkozó szemináriumok és képzési tevékenységek, valamint az EU jogáról, közgazdaságtanáról és politikájáról szóló egyéb speciális képzések a helyi szervezetek (regionális kormányzat, tartományok, önkormányzatok stb.) és az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) számára - végrehajtásra került sor.

Buro Millennial / Pexels

Alapító tagok, támogatók és tudományos bizottság

A Pármai Európai Főiskola alapító tagjai a Pármai Egyetem, a Pármai Vállalkozók Szövetsége és a Pármai Kereskedelmi Kamara.

A Fondazione Cariparma speciális hozzájárulása mellett az Európai Főiskolai Pármai Alapítvány a következő szponzorokból áll: Parma Önkormányzat, Parma tartomány, Emilia-Romagna regionális önkormányzat és az olasz külügyminisztérium .

A Pármai Európai Főiskola tudományos bizottságába tartoznak: Nicola Antonetti, Cesare Azzali, Marco Baldassari, Martin Bangemann, Antonio D'Aloia, Etienne Davignon, Jacques Delors, Franco Frattini, Franco Mosconi, Ana Palacio és Romano Prodi.

Tanulni és élni egy európai városban

Az alapítvány a Parmai Egyetem fő épületében található, a város központjában. Párma egy diákbarát város, ideális az oktatás, a kultúra és a szabadidő ötvözésére. Ez a város nyitott és könnyű élni, és az egyik legértékesebb olasz és európai város.

Az adatok azt mutatják, hogy Parma az életminőség szempontjából az egyik vezető európai város, amely nemcsak a gazdagságnak, hanem a szociális szolgáltatásoknak és a sok kulturális eseményhez való hozzáférésnek is megfelel: dráma, zene, koncertek, mozi, könyvtárak, múzeumok és kiállítások . A város számos fontos vásárt rendez be, és számos sportlétesítménygel rendelkezik.

A Parmában élő egyetemi hallgatók nagy száma miatt a társadalmi élet meglehetősen aktív és izgalmas. A szabadidős lehetőségek végtelenek és változatosak. Az ételek híresek, és az „együtt étkezés” társadalmi és ízletes hagyomány. A belváros tele van borbárokkal, kicsi „trattorikkal”, pizzahelyekkel, kocsmákkal és kávézókkal, amelyek gyalog vagy kerékpárral könnyen elérhetők.

Helyszínek

  • Strada dell'Università,12, 43121, Parma

Kérdések