Keystone logo
University of Luxembourg, Faculty of Humanities, Education and Social Sciences Mester jogalkotási tanulmányokból
University of Luxembourg, Faculty of Humanities, Education and Social Sciences

Mester jogalkotási tanulmányokból

4 Semesters

Angol, Francia

Teljes idő

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 1500

Az egyetemen

Bevezetés

A jogalkotási tanulmányok mestere célja, hogy hozzájáruljon a kortárs döntéshozatali folyamatok működéséhez kapcsolódó ismeretek és tanulmányok további fejlesztéséhez regionális, nemzeti, európai és nemzetközi szinten. A kurzus elméleti és gyakorlati megközelítések keveréke, amelyek célja a leendő diplomások foglalkoztathatóságának biztosítása, amikor karrierjüket választották, akár az állami, akár a magánszektorban. A program a közigazgatásra, jogra, etikára, földrajzra, filozófiára, politechnikumra, politológiára és szociológiára szakosodott akadémikusok és gyakorlati szakemberek által tartott előadásokból és szemináriumokból áll.

Ez a multidiszciplináris megközelítés felvértezi a hallgatókat, hogy jobban foglalkozzanak a jogalkotási eljárások összetett kérdéseivel, valamint a politikai rendszerek előtt álló antropológiai, kulturális, környezeti, geopolitikai és technológiai kihívásokkal.

A jogalkotási tanulmányok mestere a Luxemburgi Egyetemen, a Luxemburgi Nagyhercegség Képviselőháza Parlamenti Tanulmányok Kutatási Tanszékének égisze alatt működik. Ez egyben az Assemblée Parlementaire de la Frankophonie és az Európai Parlament Főtitkárságával való partnerség eredménye is.

A kurzus francia nyelven (75%) és angol nyelven (25%) folyik. A mesterprogram a Luxemburgi Egyetem, az Aix-Marseille Egyetem, a Babes-Bolyai Egyetem és az Université Laval* közötti egyedülálló oktatási és kutatási partnerség gyümölcse. Ezek az egyedülálló együttműködések a Frankofónia Parlamenti Közgyűlésének égisze alatt 90 parlamentet ölelnek fel 5 kontinensen (56 képviselő-parlament, 15 társult parlamenti parlament és 19 megfigyelő-parlament), köztük a Nagyhercegség Képviselőháza. Luxemburg társjogalkotó testületekkel (alkotmánybíróságok, államtanácsok, számvevőszékek, ombudsmanok stb.) együtt.

*2021 szeptemberétől (kétfokozatú út)

Belépők

Program tandíj

Az Iskoláról

Kérdések