Keystone logo
Faculty of Science, Technology and Medicine

Faculty of Science, Technology and Medicine

Faculty of Science, Technology and Medicine

Bevezetés

Az egyetemről

A 2003-ban alapított Luxemburgi Egyetem a Luxemburgi Nagyhercegség egyetlen állami egyeteme. Többnyelvű, nemzetközi és kutatás-orientált, modern hangulatú intézmény, személyes légkörrel.

Rólunk

• 2003-ban alapították

• Többnyelvű, nemzetközi, kutatás-orientált

• 850 szakmai szakértő (tudományos és kutató személyzet) 250 professzort, egyetemi adjunktust és oktatót támogat oktatásukban

• Közel az európai intézményekhez és Luxemburg pénzügyi központjához

Üdvözöljük Faculty of Science, Technology and Medicine (FSTM)

A Faculty of Science, Technology and Medicine (FSTM) multidiszciplináris szakértelemmel járul hozzá a matematika, a fizika, a mérnöki tudományok, a számítástechnika és az élettudományok területén. Kettős oktatási és kutatási küldetése révén az FSTM az ismeretek előállítására és terjesztésére, valamint a felelős polgárok új generációinak kiképzésére törekszik annak érdekében, hogy jobban megértsük, megmagyarázzuk és elősegítsük a társadalom és a környezet életét.

Tanulmányok az FSTM-nél

Több mint 2000 hallgató vesz részt 8 alapképzésben, 18 mesterképzésben, 1 doktori iskolában és egész életen át tartó tanulási programban. A hallgatókat 80 nemzetközi és neves professzorból és vezető oktatóból álló csapat mentorálja. Az FSTM kiváló munkakörnyezetet és lehetőséget kínál többnyelvű és kiscsoportos kurzusok lebonyolítására, kutatási projektekben való korai részvételre, valamint intézményekkel és iparágakkal való szoros kapcsolatokra.

Kutatás az FSTM-nél

Az 5 részlegből álló FSTM helyi és nemzetközi partnerekkel együttműködve részt vesz az élvonalbeli tudományban és innovációban. Több mint 270 professzor, posztdoktori, PhD hallgató, tudományos és műszaki személyzet végez interdiszciplináris kutatást dinamikus, kedvező és többnyelvű környezetben.

Helyszínek

  • 2 Avenue de l'Universite, 4365 Esch-sur-Alzette, , Esch-sur-Alzette

Kérdések