Keystone logo
Evangelische Theologische Faculteit, Leuven

Evangelische Theologische Faculteit, Leuven

Evangelische Theologische Faculteit, Leuven

Bevezetés

Az ETF profilja

Az Evangelische Theologische Faculteit (ETF) Leuvenben egyedülálló felsőoktatási intézmény. A Benelux-ban található legrégibb egyetemi városban vagyunk, ahol a protestánsok csak egy kisebb kisebbség. Ugyanakkor, mint az európai felsőoktatás néhány evangélikus intézményének egyike, az ETF hatással van a nemzeti határokon túlmutató hatásokra.

Küldetés

Az ETF célja, hogy elmélyítse, erősítse és felkészítse a nemzetközi evangélikus mozgalmat tudományos szinten. Ezért van a karunk minden olyan személy számára, aki tudományosan felkészíteni kívánja az egyházak, a vallási nevelés, a keresztény szervezetek és a küldetés területén való szerepet. A tudományos kutatás, a kiadványok és az egész életen át tartó tanulás révén az ETF hozzájárul az evangéliumi mozgalom teológiai reflexiójához Belgiumban, Hollandiában és világszerte. Az ETF feladata tehát, hogy minden tevékenységét Isten és szomszédunk szolgálatába helyezze.

Látomás

Az ETF azt akarja felruházni az embereket, hogy helyet szerezzenek az egyházban és a társadalomban annak érdekében, hogy elterjesszék Jézus Krisztus jó híreit a világon. A megközelítés Biblia-alapú , tudományos szinten és kulturálisan gazdagodik .

Biblián alapuló

A reformáció hagyományában és az evangéliumi világmozgalomnak megfelelően a Biblia a keresztény élet és gondolkodás elsődleges és hiteles forrása. A szentírásokra fordított figyelem nem szünteti meg a hagyomány, az ok és a tapasztalat fontosságát. De a Biblia Isten Igéjének érzékelésére hangsúlyozza az Ó és az Újszövetség tudományos exegézisének fontosságát. Azt is jelenti, hogy a Biblia központi helyet kap az oktatásban, a kutatásban és a szolgálatunkban.

Tudományos és naprakész

Meggyőződésünk a korszerű és tudományosan megalapozott oktatás fontosságáról, és akadémiai szinten elismert fokozatokat (Bachelor, Master és PhD) kínál. Ugyanakkor ösztönözzük a spirituális képződést a vezetői képességek fejlesztésével együtt.

Nemzetközi és nemzetközi

A különböző országokban / kontinenseken és az egyházi hátterű emberek tanulmányozzák és dolgoznak az intézményünkben. Ez a multikulturális légkör gazdagítja a formációt, kiterjeszti a horizontot és felkészíti diákjainkat az interkulturális társadalomban és egyházi kontextusban dolgozva, élnek és hisznek.

Leuven

Az ETF megtalálható Heverlee-ban, a század régi, mégis létfontosságú Leuven városában . Leuven csak egy kőhajításnyira van Brüsszeltől, Európa szívétől és a nemzeti repülőtértől. Leuven történelme, mint egyetemi város , 1425-re nyúlik vissza, amikor az egyetemet megalapították. Erasmus, Vesalius és Mercator néhány nagyszerű elméje, amelyek itt tanultak. Az Alacsony Országokban található legrégebbi egyetem épületei szinte minden sarkon díszítik, és a város életében az év során több mint 55 000 diák lakik. Lényeges, hogy Leuven Belgium diákvárosának ismert.

Leuven számos kincset tartalmaz: egy gyönyörű történelmi városközpont gyöngyszemekkel, mint az 1439-ben épült városháza vagy a még nagyobb Grand Béguinage. De az új Múzeum, a botanikus kert, a bájos bevásárló utcák, éttermek és szabadtéri kávézók. Számos lehetőséget talál a kultúra, a természet és a sport élvezetére. Leuvenben számos kis protestáns evangélikus egyház található. A környéken még többet találsz.

Kerékpárral vagy tömegközlekedéssel könnyedén elérhető Leuvenben. Maga Leuven is könnyen megközelíthető : a város két fő autópálya metszéspontjában fekszik, egy vasútállomás található a város központjában, a brüsszeli repülőtér pedig 15 km-re található.

Tények és adatok

Evangelische Theologische Faculteit 2015 februárjában, néhány számban kifejezve:

203 diák

  • 80 Bachelor's
  • 71 Mesterek (beleértve a Speciális Tanítási Képzési Programot)
  • 52 PhD
  • 19 nemzetiség / ország </ Li>

60 alkalmazott

  • 34 független tudományos munkatárs (előadó, egyetemi docens, egyetemi tanár)
  • 12 egyetemi tanár (asszisztens, posztdoktori kutató, gyakorlati tanári asszisztens)
  • 5 speciális oktató (vendégelőadók, látogató kutatók, vezető kutatók)
  • 9 adminisztratív és műszaki személyzet
  • 11 önkéntes, közülük 4 misszionárius

Több mint 1000 alumnium

Több mint 100 publikáció 2014-ben

62 doktori fokozat ítél oda

6 osztály

16 partnerintézmény

70 egyetemi hallgató tartózkodott az egyetemen

Akkreditációk

Helyszínek

  • Evangelische Theologische Faculteit Sint-Jansbergsesteenweg 95-97, 3001, Leuven

Kérdések