Keystone logo

European School of Political and Social Sciences

A logo

Bevezetés

ESPOL, többnyelvű és multikulturális iskola

A politikai tudomány a kiválóság által vezérelt fegyelem, amely vonzó karrierlehetőségeket kínál, erős nemzetközi kilátásokkal. Ebből a célból az ESPOL, az European School of Political and Social Sciences interdiszciplináris oktatást kínál a politikai karrier és Európa felé. Az 1894-ben a Lille Katolikus Egyetemén belül létrehozott Társadalmi és Politikai Tudományok Iskolájának utódjaként az ESPOL az emberi értékekre és a felelősségi etikára helyezi a hangsúlyt - nélkülözhetetlen tulajdonságai a mai világban való út megteremtéséhez.

Kétnyelvű francia-angol nyelvtanfolyamai eredeti és innovatív platformot biztosítanak a politikai tudományok oktatásához.

A főiskolai és mesterfokozatok az ESPOL diplomások számára kulcsszerepet kapnak az egyre versenyképesebb munkaerőpiac sikeréhez: elméleti ismeretek és kreativitás, professzionalizmus és szellemi kíváncsiság, kompetenciák és kezdeményezésérzet.

Az ESPOL európai, többnyelvű és idővel párhuzamosan biztosítja a szükséges készségeket, hogy sikeresen beléphessen a munkaerőpiacra Európában és azon túl!

Az ESPOL három alapelvre épül:

 • Tanítás
 • Kutatás
 • Közszolgálat

Lille katolikus egyeteme

A Lille-i Katolikus Egyetem története 1875-ben kezdődött öt alapító karával, amelyek azóta tanították a diákok sok generációját, hogy irányítsák őket társadalmi, politikai és gazdasági változásokon keresztül regionális, nemzeti és nemzetközi szinten.

A Lille-i Katolikus Egyetem további iskolákból és intézményekből áll, köztük ESPOL (politikai tudomány), ISEA (számvitel), Etikai és Filozófiai Tanszék, valamint az IU2S (egészségügyi adminisztráció). A Lille-i Katolikus Egyetem karai által megfogalmazott misszió a hallgatók képzése a magasan képzett, kreatív és rugalmas szakemberek, valamint az aktív és felelős polgárok számára. E cél elérése érdekében a karok, a tanítás, a kutatás és a társadalom szolgálatának alapvető tevékenységei révén mindenkor figyelmesek maradnak az őket körülvevő világra, és készek alkalmazkodni. Elsődleges törekvésük az, hogy a diákok számára ideális környezetet teremtsenek az oktatás fő szereplői legyenek, és felelősségteljes polgárok legyenek, humanista értékekkel és a kiválóságra törekedve. Ezek felbecsülhetetlen értékek a sikeres munkaerőpiacra való belépéshez.

A karok által kínált előnyök:

 • Minden kurzus a jelenlegi munkaerő-piaci trendekhez igazodik
 • Segítségnyújtás a karrierprojekt kiépítésében
 • Személyre szabott felügyelet a felsőoktatásban
 • Karrierközpont és szakmai gyakorlatok, amelyek segítik a diákokat a munkaerőpiacra való belépésben
 • Külföldön tanulási lehetőségek minden diák számára, hogy megismerjék más kultúrákat és tanulási módszereket (Erasmus, Nemzetközi Kapcsolatok osztály).
 • Gazdag diákélet, számos szövetséggel (kultúra, sport, jótékonyság, stb.), Amelyek több generáció óta aktívak Franciaország egyik legjobb egyetemén
 • Szolgáltatások a mindennapi élet megkönnyítésére (lakhatási szolgáltatások, kávézók, sportok, klubok stb.)
 • Támogató szolgáltatások (szociális szolgáltatások, támogatások és pénzügyi támogatás)
 • Figyelem a diákok igényeire és a humanista értékek megosztására
 • Alumni közösségi hálózatok
 • Alapvető és alkalmazott kutatás, amely a tudás és a készségek előmozdítására irányul, hogy megteremtse, innoválja és fejlessze.

Bejövő diákok

Az ESPOL minden évben a külföldi diákok mintegy 30% -át kapja csereprogram vagy az Európai Politika Program keretében. Számunkra fontos, hogy minden hallgató integráltnak érezze magát, és élvezi az itt eltöltött időt az ESPOL-ban és ebben az új környezetben is. E cél elérése érdekében számos szolgáltatás és eszköz használható nemzetközi diákjaink, mint például a Nemzetközi Ügyek Hivatala, a hallgatói szövetségek és útmutatók.

Ezt a linket követve talál egy nemzetközi tanulói útmutatót, amely segíthet Önnek az új életben.

Nemzetközi hallgatói útmutató

Diákélet

„Az ESPOL határozottan ösztönzi az innovatív és szakmailag orientált hallgatói kezdeményezéseket (iskolai újság létrehozása, kerekasztal-rendezvények szervezése a közelmúltbeli politikai eseményekről, nyilvános beszélgetés, találkozók és viták a jelenlegi témákról) azáltal, hogy támogatást nyújt a diákoknak ötleteik kidolgozásához és projektjeik kialakításához .”

OLIWIA BARAN

Kommunikációs és hallgatói élet vezetője

Közösségi élet

BDE

A „BDE” néven ismert Student Union képviseli a diákokat az iskolaigazgatással kapcsolatban. A BDE szerepe az iskola életében való részvétel, különféle kezdeményezések és tevékenységek (pártok, előadások, utazás és szabadidő, humanitárius cselekvések stb.) Révén.

ESPOMUN-MODEL EGYESÜLETEK

A MUN-delegáció az ESPOL-diákok által létrehozott társadalom, amelynek célja, hogy az iskola képviselete az egész Európa-szerte szervezett különböző MUN-üléseken. A küldöttség természetesen nyitva áll minden ESPOL diák számára, akit érdekel a projekt.

Cosmopol

A 2015-ben létrehozott társadalom célja, hogy integrálja az ESPOL-ba érkező külföldi diákokat. Hogyan? A „haverok rendszerének” megszervezése, a diákok eljuttatása a régióba és a francia kultúrába, és segítségnyújtás a közigazgatási eljárásokkal Franciaországba érkezéskor.

Kapcsolat: [email protected]

ESPOL'ART (Művészeti iroda)

Az ESPOL'art a művészeti tevékenységért felelős iskola. Olyan tevékenységekkel segíti elő az iskolai kulturális életet, mint a színház, a festészet vagy a mozi.

VOX JUVENIS

A „Vox Juvenis” társadalom vitákat és politikai vitákat szervez a diákok között, de a politikai életben aktív emberek részvételével is, akik tapasztalataikról és a mai politika működéséről beszélnek. Minden ideológiamentes környezetben.

REVOLTE-TOI ESPOL

A „Révolte-toi Espol” egy olyan diáktársadalom, amely a „Francia vitaföderációval” együtt népszerűsíti az Oratórium művészetét. A „Révolte-toi Espol” 30 aktív tagja hetente szervez gyakorlatokat és képzéseket a francia kupa és a világbajnokság előkészítése érdekében.

Mindenki számára nyitva áll, a „Révolte-toi Espol” jóváhagyta az „FFD” mottót: „hangszórók készülnek, nem születnek”.

A BDS (Sport iroda)

Az ESPOL Sport Iroda felelős a sport és a fizikai aktivitásért. Rendszeresen szerveznek különböző tevékenységeket, beleértve a kocogást, a labdarúgást és a korcsolyázást. A BDS ESPOL együttműködik más sporthivatalokkal, valamint az Egyetemmel az egyes intézményeken belüli sport előmozdítása érdekében. A „Mens Sana in corpore sano” a BDS ESPOL mottója.

UNICEF ESPOL CAMPUS KÖZPONT

Ez a társadalom a gyermekek jogainak érdekképviseleti csoportja, amely hivatalosan is elindul a 2015-2016-as tanév elején. Elsődleges célja a lehető legszélesebb körű nyilvánosság elérése az érdekképviselet és a forrásszerzés révén. Kezdeményezései különböző körülmények között alakulnak: előadások, kiállítások, divatbemutatók és így tovább. Mindenki szabadon jöhet és javasol egy ötletet. Kérjük, bátran lépjen kapcsolatba, ha szeretne csatlakozni hozzánk, vagy egyszerűen csak kölcsönözhet egy kézben.

Kapcsolat: Hélène Odier [email protected]

EURÓPAI KÖZPONT

Az Európai Központot a hallgatói élet fokozására és az európai kérdéssel kapcsolatos diákvita előmozdítására alapították. Az Európai Központ egy lelkes csapat, amelyet az EU fejlődésének kihívásai iránt érdeklődnek, a tudatosság, a megbeszélés és a megosztás helye. Előadások, poszter- és cikkversenyek, hallgatói viták, találkozók az Európai Unió életének szereplőivel és a középiskolák eseményeivel. Mindenkinek van valami!

ALUMNI ESPOL

2015 júniusában az ESPOL ünnepelte első diplomáját. 2015 májusában ezek a „jövőbeni öregdiákok” kezdeményezték az „Alumni ESPOL” Alumni Egyesület létrehozását, amelyet az év végi akadémiai gála megnyitotta. Az alumínium ESPOL arra törekszik, hogy a korábbi ESPOL hallgatókat hálózatba kapcsolja, és különösen az iskolával való kapcsolat fenntartása érdekében. Ezek az első ESPOL diplomások továbbra is erősen kötődnek az iskolájához, és törődnek a jövőjével.

Kapcsolat: [email protected]

Lille, a tanuló város definíció szerint

Lille és 87 települése határokon átnyúló, kozmopolita és eklektikus, több mint egymillió lakosú európai várost alkot. Európa kereszteződésénél Lille Párizstól 1 órával, Brüsszeltől 40 percre és Londontól 90 percre található.

Lille, egy fiatal és dinamikus város

A több mint 100 000 hallgatóval Lille Franciaország egyik legfiatalabb városa: lakosságának 36% -a 25 év alatti. A Lille Katolikus Egyetemének két területének egy lakosa, a Vauban quartier 25 év alatti.

Kulturális metropoliszként Lille művészi tevékenységet folytat: Lille Operaház, Lille Nemzeti Zenekar, színházak, a Ballet du Nord és számos múzeum.

A város minden este több mint 100 különböző eseményt javasol. Ezen kívül Lille-nek több mint 20 színháza van!

Metropolisz Európa szívében

Lille csak 1 óra távolságra van Párizstól TGV-vel, 30 percre Brüsszeltől és 90 percre Londontól. A város kitartóan nemzetközi kilátásait tükrözi számos nemzetközi jellegű rendezvény megszervezése, mint például a World Forum, a lille3000, az UEFA Európa Liga és az igazán híres Braderie de Lille szeptemberben, amely évente mintegy 3 millió embert vonz a világot, és amely a 12. századból származik!

Építészeti örökség

A művészet és a történelem városaként felsorolt Lille számos múltbeli épületet tart fenn, amely a középkortól a XIX. A gótikus és a klasszikus, a flamand reneszánsz és az Art Nouveau között a nem-tipikus építészet öröm a szemnek!

Ösztöndíjak és finanszírozás 1. opció

Helyszínek

 • 60 boulevard Vauban, 59016, Lille

Kérdések