Keystone logo
European Centre for Career Education

European Centre for Career Education

European Centre for Career Education

Bevezetés

European Centre for Career Education gyakorlati oktatást biztosít egyedi nyári programok formájában a jog, a nemzetközi üzlet, az információs technológia, az építészet és tervezés, a fenntarthatóság és a mérnöki területek területén. Az ECCEDU-nak két kulcsfontosságú célja van: a fiatal és tehetséges hallgatók oktatása a szakmai világ valódi működéséről, ugyanakkor üzleti lehetőségeket teremt a partnereink számára.

Az ECCEDU programjai azoknak az egyetemistáknak és diplomásoknak szólnak, akik szeretnék pályakezdésük előtt ismereteiket bővíteni és több tapasztalatot szerezni.

A program két fő szempont körül forog:

- Három hét intenzív karrier-központú tanfolyamok és mentorálás releváns és sikeres iparági vezetőktől, kiegészítve
- Négy hetes szakmai gyakorlat az Ön szakterületén belüli vállalatnál számos európai nagyvárosban.

Nyári programok

Az ECCEDU azért jött létre, hogy hosszú távú megoldást nyújtson az egyetemi oktatás és pályaválasztási tanácsadás túlságosan elméleti tendenciáira. Áthidaljuk a szakadékot diákjaink tudományos ismeretei és a valós életben szerzett tapasztalatok között, az egyetemek által biztosított elméleti támaszra építve.

Meggyőződésünk, hogy az elméleti tudás és a gyakorlati készségek kombinációja elengedhetetlen előfeltétele annak, hogy a hallgatók sikeresek lehessenek jövőbeni szakterületükön. Két hónapos nyári programjaink a jogra, a nemzetközi üzletre, az információtechnológiára, az építészetre és tervezésre, a fenntarthatóságra és a mérnöki tudományokra összpontosítanak. A programok három hét intenzív gyakorlati kurzusból és négy hét szakmai gyakorlatból állnak a schengeni övezet több mint 450 nemzetközi vállalatának egyikében.

Az elmúlt években az ECCEDU nyári jogi programja a legnagyobb jogi oktatási projektté vált Európa és Kína között. 2019-ben több mint 650 jelentkezés érkezett a világ 50 országából, és mintegy 200 diákot fogadtunk, akiket felvettek a programba.

Előadások és előadók

A programok tervezése és szervezése során mindig két alapértéket követünk - az élményt és az inspirációt. Minden nyáron három héten keresztül 30 olyan gyakorlati témát tanítunk diákjainknak, amelyek ritkán kerülnek be a tudományos tantervbe. Ezt a 30 témát nagyon körültekintően választottuk ki, hogy biztosan relevánsak maradjanak, és 30 különböző aktív szakember foglalkozik velük, akiket szakterületük szakértőjének tartanak. Előadóink között szerepel Radek Špicar (elnök, Aspen Intézet), Leoš Dvořák (Digitalizációs részleg vezetője, Valeo), Václav Nekvapil (ügyvezető partner, CEC kormányzati kapcsolatok), Klára Sommerová (társalapító és vezető, (S)právně), Miroslav Černý (a ŠKODA AUTO, as Szellemi Tulajdon Osztályának koordinátora), Petra Hrušková (A Red Hat globális TA-műveleteinek menedzsere), Pavlína Louženská (üzleti és innovációs stratéga, 2FRESH Prága) és még sokan mások.

Szakmai gyakorlatok az ECCEDU által

Az ECCEDU programok nem csak az osztálytermi időtöltésről szólnak; éppen ellenkezőleg. Három hét intenzív gyakorlati kurzus után diákjaink lehetőséget kapnak frissen megszerzett tudásuk kamatoztatására és fejlesztésére egy négyhetes szakmai gyakorlaton, az ágazatukban működő egyik vezető cégnél.Olyan cégekkel dolgozunk együtt, mint a Siemens, az UniCredit Bank, a Lego és a Coca-Cola; ügyvédi irodák, mint például a DLA Piper és a Linklaters; és olyan stúdiók, mint a Jestico+, a Whiles Architecture és a Chapman Taylor Architects, valamint még sokan mások, hogy értékes tapasztalatokat, készségeket és know-how-t biztosítsanak.

Minden partnerünk tisztában van a hagyományos oktatás és a valós élethelyzetek közötti óriási szakadékkal; ezért örömmel vállalták, hogy részt vesznek diákjaink felkészítésében, hogy a jövőben sikeres vezetőkké, szakterületük elismert szakértőivé váljanak. Nagy fogadás és ballagás

Nyári programjaink hagyományosan egy üdvözlő gálaesttel nyitják meg az ECCEDU hallgatókat. Ez az esemény alkalmat ad arra, hogy találkozzunk inspiráló emberekkel, például alapítókkal, jogászokkal és vállalati vezetőkkel, valamint más ECCEDU hallgatókkal.
A program előadási időszakában munkatársaink különböző csapatépítő rendezvényeket szerveznek a hallgatók számára, hogy különféle szabadidős tevékenységekbe vonják be őket és megismertessék velük az európai kultúrát. Menekülési játékokat és lézerjátékokat szervezünk, vagy városnézésre indulunk, hogy felfedezzük a hagyományos termékeket és ajándéktárgyakat vásároljunk. Csehországba és külföldre is szerveznek kirándulásokat: korábban Český Krumlovba, Kutná Horába, Bécsbe és Berlinbe is jártak a diákok.

Az ECCEDU bizonyítványt minden program végén egy kötetlen díjátadó ünnepségen adják át, általában egy esti grillesemény formájában. Ezenkívül a gyakornoki cégek ajánlólevelet vagy gyakornoki bizonyítványt adnak ki.

Helyszínek

  • Prague, Csehország

  • Dubai, Egyesült Arab Emírségek

Kérdések