Keystone logo
ETH Zurich Institute of Science, Technology and Policy

ETH Zurich Institute of Science, Technology and Policy

ETH Zurich Institute of Science, Technology and Policy

Bevezetés

Az ETH Zürich

Szabadság és egyéni felelősség, vállalkozó szellem és nyitottság: az ETH Zürich az igazi svájci értékek alapjain áll.

Tudományos és technológiai egyetemünk 1855-ben nyúlik vissza, amikor a mai Svájc alapítói létrehozták az innováció és a tudás központjaként.

Az ETH Zürichben a diákok ideális környezetet fedeznek fel az önálló gondolkodáshoz, a kutatók pedig olyan légkört kutatnak, amely a legjobb teljesítményt inspirálja. Az Európa szívében elhelyezkedő, mégis világszerte kapcsolatokat építő ETH Zürich úttörő hatékonyságú megoldásokat kínál a mai és a holnapi globális kihívásokra.

portré

Szabadság és egyéni felelősség, vállalkozó szellem és nyitottság: az ETH Zürich az igazi svájci értékek alapjain áll. Tudományos és technológiai egyetemünk 1855-ben nyúlik vissza, amikor a mai Svájc alapítói létrehozták az innováció és a tudás központjaként. Az ETH Zürichben a diákok ideális környezetet fedeznek fel az önálló gondolkodáshoz, a kutatók pedig olyan légkört kutatnak, amely a legjobb teljesítményt inspirálja. Az Európa szívében elhelyezkedő, mégis világszerte kapcsolatokat építő ETH Zürich úttörő hatékonyságú megoldásokat kínál a mai és a holnapi globális kihívásokra.

Tények és adatok

  • 19 800 hallgató, köztük 4000 doktorandusz hallgató több mint 120 országból
  • 500 professzor
  • 355 spin-off 1996 óta
  • 21 Nobel -díjas, köztük Albert Einstein és Wolfgang Pauli (1 Fields -érmes, 2 Pritzker -díjas)
  • Évente 90 szabadalmi bejelentés és 200 találmányi jelentés
  • 1,8 milliárd CHF, amely a szövetségi kormány 1,3 milliárd CHF alapfinanszírozását tartalmazza
  • 9. a THE rangsorban (2016)
  • 8. a QS rangsorban (2016)
  • 19. az ARWU rangsorában (2016)

Fő fókuszterületek

Ahhoz, hogy megbirkózzunk az emberiség legnagyobb kihívásaival, gyakran szükség van a multidiszciplináris csapatok fegyelmi megközelítéseinek kombinációjára, vagy multidiszciplináris megközelítésre. Ezért az ETH Zürich a főosztályi tevékenységek mellett több fő fókuszterületre koncentrál. A kutatás a társadalom - legyen az helyi, nemzeti vagy globális - szükségleteire összpontosít, és így értékes hozzájárulást jelent a politikához, a gazdasághoz és a társadalomhoz.

Az ETH Zürich főbb területei a következők:

Orvosság

Műszaki és tudományos egyetemként az ETH Zürich évtizedek óta jelentős mértékben járul hozzá az orvostudomány fejlődéséhez fundamentális kutatásokkal, a prognosztikai, diagnosztikai és terápiás technológiák fejlesztésével, a spin-off cégek megalapításával, képzési és oktatási programokkal, valamint infrastruktúra.

Adat

Az ETH Zürich kutatói új megközelítéseket dolgoznak ki az adattudomány és a gépi tanulás területén annak érdekében, hogy óriási mennyiségű adatot biztosítsanak és értékeljenek.

Fenntarthatóság

Az élelmezésbiztonság, az energiaellátás és az éghajlatváltozás, élőhelyeink fenntartható kialakítása és a természeti erőforrások gondos kezelése a legnagyobb globális kihívások közé tartoznak. Az ETH Zürich évtizedek óta intenzíven tanulmányozza ezeket a témákat, és ma vezető szerepet tölt be az energia-, táplálkozási és környezetvédelmi kutatásokban.

Gyártási technológiák

A vállalat gazdasági sikere attól függ, hogy képes-e innovatív termékeket kifejleszteni és költséghatékony termelést biztosítani. Az ETH Zürich kutatásai hozzájárulnak a jövőorientált termelési folyamatok és gyártási technológiák fejlesztéséhez.

Kritikus gondolkodás kezdeményezés

Az ETH Zürich 2012 -ben indította el a Critical Thinking Initiative (CTETH) kezdeményezést azzal a céllal, hogy az ETH diákjait kritikus és önálló gondolkodásra nevelje. Ez a kezdeményezés lehetővé teszi az egyetem számára, hogy a speciális szakértelem mellett kritikus gondolkodást, kommunikációs és vezetői készségeket biztosítson.

Helyszínek

  • ETH Zurich Institute of Science, Technology and Policy Universitätstrasse 41 8092 Zürich Switzerland , , Zürich

Kérdések