Keystone logo
ESCP Business School

ESCP Business School

ESCP Business School

Bevezetés

Az 1819-ben alapított ESCP Business School vezetőket és vállalkozókat generált. A berlini, londoni, madridi, párizsi, torinói és varsói hat városi campusával az ESCP valódi európai identitása lehetővé teszi, hogy egyedülálló multikulturális oktatási stílust kínáljon az üzleti életben, és globális képet nyújtson a nemzetközi menedzsment kérdésekben. Minden évben az ESCP több mint 6000 hallgatót és 5000 vezetőt fogad több mint 120 különböző országból, átfogó menedzsment tanfolyamokat és speciális programokat kínálva nekik (Bachelor, Master, Executive MBA, PhD és Executive Education). www.escpeurope.eu - Kövessen minket a Twitteren @ ESCPeurope

Történelem

Bár az ESCP Business School márka csaknem 200 éves története során fejlődött, mindig hű maradt az első három betűhöz. 1819-től École Spéciale de Commerce et d'Industrie néven, majd rövid időn belül École Supérieure de Commerce néven , ötven évvel később, 1869-ben ESCP-vé fejlődött. Miután testvéreivel, az Európai Vezetési Iskolával (EAP) beolvadt, 1999-ben az iskolát körülbelül egy évtizedig ESCP-EAP-nak hívták. Végül 2009-ben az iskola neve ESCP Europe-val változott, egyértelműen utalva az európai örökségre és elhelyezkedésre.

Az ESCP Business School nemzetközi köre már kora életkorától kezdve látható volt. Már az 1824-es osztályban a 15 különböző nemzetiségű nemzetközi hallgató 30% -a volt, köztük hét spanyol, öt brazil, öt holland, négy német és két amerikai.

A nyelvoktatás elengedhetetlen része volt az első tantervnek, amely a francia nyelvtan mellett angol, német és spanyol tanfolyamokat is tartalmazott. 1825-től az ESCP-n összesen tíz nyelvet tanítottak, és a hallgatóknak legalább hármat kellett tanulniuk.
Körülbelül másfél évszázaddal később az ESCP ismét úttörő szerepet töltött be egy több campusú üzleti iskola létrehozásával. Az iskola európai hívására reagálva 1973-ban Németországban és az Egyesült Királyságban nyitottak egyetemeket, majd Spanyolország 1988-ban, Olaszország 2004-ben és Varsó 2015-ben. Az egyre globalizálódóbb világban az ambíció Az ESCP Business School mai célja, hogy valóban európai vezetőket képezzen a humanista értékek és a menedzsment oktatás közötti kapcsolat előmozdításával. Az ESCP valóságos, a világ számára nyitott európai iskolává válik.

21. századi kiemelések

 • 2001: Az ESCP Master in Management programját a londoni City University validálja, amely lehetőséget biztosít a hallgatóknak európai menedzsment MSc megszerzésére.
 • 2002: Az ESCP Business School akkreditációját az Association for Advance Collegiate Schools of Business (AACSB) végzi, amely az első olyan Triple Crown akkreditációval rendelkező üzleti iskolák közé tartozik: AACSB, EQUIS és AMBA.
 • 2004: Egy turinói olaszországi ötödik campus alakult. A menedzsment hallgatók kaphatnak az olasz diplomát Laurea Magistrale, hitelesített a University of Torino.
 • 2005: Az iskola felavatja londoni campusát, miután elköltözött Oxfordból. Az ESCP most öt európai nagyvárosban rendelkezik városi campusokkal: Párizsban, Londonban, Berlinben, Madridban és Torinóban.
 • 2007: A menedzsment mesterképzést a madridi Carlos III Egyetem ismeri el, és a hallgatók megszerezhetik a spanyol Mastero fokozatot Europeo en Administración y Dirección de Empresas. Az ESCP képes öt fokozatot adni az implantáció öt országában.
 • 2015: Az iskola stratégiai szövetséggel létrehozza hatodik európai egyetemét a varsói székhelyű Kozminski Egyetemmel, az egyetlen kereskedelmi középiskolai középiskolai egyetem három akkreditációval (AACSB, EQUIS, AMBA).
 • 2016: A párizsi Campus kiterjed a Montparnasse kerületre (párizsi bal partra), fejleszteni az Executive Education tevékenységeket, támogatva az iskola fejlődését és növekedését.
 • 2018: Az ESCP Business School függetlenné válik a Párizs Île-de-France regionális kereskedelmi és ipari kamarától, amely ma az iskola többségi részvényese.

Küldetés

"Az ESCP Business School küldetése, hogy inspirálja és oktassa a jövő üzleti vezetőit."

Meggyőződésünk, hogy a holnap üzleti vezetőinek nemzetközi, digitális és kulturális szempontból hatékonyaknak kell lenniük. Az oktatásra és a szervezeti felépítésre való törekvésünk ezt tükrözi, erős nemzetközi programokkal, melyeket egy integrált (páneurópai) kar szervezett el az egyetemeken minden európai fő piacon.

Ezt a küldetést továbbfejlesszük a nemzetközi irányítási oktatás és kutatás egyedi megközelítésével, amely transznacionális tapasztalatokat, együttműködést és tanulást támogat egy pán-európai keretben.

2015-ben az iskola egy egyedülálló megközelítést és perspektívát formált a C4B betűszó alatt: Cultures for (4) Business . Ez továbbra is irányítja munkánkat, és most egy új Stratégiai Tervbe illeszkedik a 2018-2022 közötti időszakra.

A látomásunk

(Mi és hol akarunk lenni 2022-ig)

„2022-ben az ESCP világszerte elismerten lesz a vezető európai üzleti iskola a nemzetközileg összpontosított vezetői oktatásban.A látomásunk magában foglalja

 • Világszínvonalú kutatások készítése és terjesztése a nemzetközi / összehasonlító irányításban, amely alakítja a szervezetek és vezetők módját és viselkedését;
 • kulturálisan és digitálisan okos diplomások készítésében, akik képesek alakítani és összekapcsolni a holnap üzleti világát;
 • az üzletekkel, az öregdiákokkal és a kormányzattal való kapcsolattartás előmozdítása a nemzetközi vezetési gyakorlat és az interkulturális kapcsolatok előmozdítása érdekében;
 • a sokféleséget minden formájával az innováció, az erő és a vezetés forrásaiként használja fel

Akkreditációk

Helyszínek

 • Spain Online, Spanyolország

 • c/ Arroyofresno, 1 28035 - Madrid Spain, , Madrid

Kérdések