Keystone logo

EMOTION

A logo

Bevezetés

Kik vagyunk

Az UPO ( www.uniupo.it ) 15000 hallgató, 400 professzor / kutató és 300 adminisztrációs és támogató személyzet. 19 egyetemi kurzus (BA / BSc), 12 2 éves egyetemi kurzus (MA / MSc), 5 egyetemi ciklus (MA / MSc), 3 Ph.D. programok, valamint számos felsőoktatási tanfolyam. Jelenleg 9 megállapodást kötöttek az európai egyetemekkel közös programokkal, köztük az Európai Bizottság által finanszírozott európai kábítószer- és alkoholkutatási mesterekkel (EMDAS). Az egyetem a közelmúltban a 31. közepes méretű egyetemek közül az ötödik helyet foglalja el a nemzeti ügynökség által a kutatás minőségének értékeléséhez. Az UPO jelenleg 21 FP7 projektben (1 ERC támogatás) és 9 H2020 projektben (2 mint koordinátor) vesz részt.

A DSF ( www.dsf.uniupo.it ) Gyógyszerészmérnöki Tanszék 35 alkalmazottból áll, és kutatási és képzési célját a kábítószerek, kozmetikumok és táplálkozási szerek köré helyezi, a padról az ágyra. Tanulmányait gyógyszertár, kémiai és gyógyszerészeti technológiák és a szabályozási tudományok és a piacra jutás mesterképzése. Kutatói az elmúlt 3 évben két támogatást kaptak az Európai Uniótól: a TriforC (Prof. Addino, a természetes termékek területén) és az Foodintegrity (a nutraceutical területén). Több mint 100 megállapodást kötött a gyógyszer- és kozmetikai iparággal a kirendelésre. Jelenleg 5 részleg keletkezik az osztályon.

Az UMH ( www.umh.es/ ) állami egyetem az egyetemi és posztgraduális hallgatók képzésére. Az ötödik kiadás a U-rangsorolása spanyol egyetemek által termelt BBVA Alapítvány és a valenciai Institute of Economic Research (Ivie), UMH elfoglalja az 5. pozícióban a rangsorban a legjobb spanyol egyetemeken.

Az IBMC ( ibmc.umh.es/ ) a Molekuláris és Celluláris Biológiai Intézet multidiszciplináris transzlációs programját hajtja végre molekuláris és celluláris szinten, melynek célja bioaktív molekulák azonosítása, validálása és fejlesztése a biotechnológia és az egészség területén. Célja elérése érdekében az IBMC a Tudományos Park Kvórum Alapítványán keresztül támogatja a vállalkozói tevékenységeket. Ezen túlmenően az Intézet több technológiai platformot is összeállít: i) biológiai nagy átfolyásmérő platform; ii) molekuláris modellező platform; iii) Bőrkutató Platform (SRP), köz- és magánszféra kezdeményezés, amelynek feladata molekuláris és celluláris kutatások elvégzése a bőrrel kapcsolatos minden szempontból a technológiailag fejlett termékek és szolgáltatások fejlesztése érdekében a kozmetikai és dermatológiai területen.

Az IBMC kutatócsoportjai nemzetközileg versenyképesek, kiváló termelékenységgel rendelkeznek a szabadalmi bejelentések és a Spin-off cégek létrehozása terén is. Az elmúlt öt évben az IBMC átlagosan 1,5 millió euró értékű forráshoz jutott, főként a volt Tudományos és Innovációs Minisztérium Nemzeti K+F+I tervéből (65%) és magáncégekkel kötött szerződésekből (23%), ami magas értéket jelent. versenyképességi szintje. Az IBMC egy 6,0 millió eurós allokációt koordinál öt éven keresztül a CONSOLIDER-INGENIO 2010 projekt részeként. Az IBMC partnerei közé tartozik a Lipotec, a GP Pharma, a Centro Demológico de Alicante és a BioArray.

Az UNamur (www.unamur.be) több mint 40 különböző programot kínál a főiskolai, mesterképzési és doktori szinten, és mintegy 7000 hallgatót fogad hat szakon: művészet, jog, közgazdaságtan, társadalomtudomány és üzleti adminisztráció, informatika, orvostudomány és tudomány. A kutatást 11 transzdiszciplináris kutatóintézetben fejlesztették ki, amelyek a művészet, a jog, a szociális és a pontos tudományok, az orvostudomány és a számítástechnika területén tevékenykednek. nanotechnológiák és nanotoxikológia, felületi kezelések, új anyagok és megújuló energiák, biofotonika, komplex rendszerek, mobilitás, szoftverfejlesztés) és humán tudományok (fejlesztési közgazdaságtan, jelnyelvi nyelvészet, információ, jog és társadalom). A kutatási tevékenységek a legmodernebb, 8 technológiai platformra csoportosított tudományos eszközökre támaszkodnak, a kutatók pedig az inter- és transzdiszciplináris projekteket dolgoznak ki, amelyek alap- és alkalmazott kutatást igényelnek. és a Vallónia Brüsszeli Szövetsége.

A Bölcsészettudományi Tanszék (www.unamur.be/en/med/mbi) 34 alkalmazottból áll. Kutatócsoportjai a NURILIS, a Namur Élettudományi Kutatóintézet részét képezik, és a nem-klinikai és transzlációs kutatásra összpontosítanak a molekuláris és sejtbiológiában. A Biomedicinális Tudományok Tanszék az alábbi programokat nyújtja: 1997-től egy főiskolai (577), 2014-től egy Master 60-as (n ° 578), 2012-től egy Master 120-as (n ° 579) és egyetemi bizonyítvány a szabályozási ügyekben Egészségügyi termékek 2016-tól (1834). A Master programokat 2014-től teljesen angolul tanítják.

A Biológiai Orvostudományi Tanszék benyújtotta az ARES-nek azt a kérést, hogy 2019-ben multidiszciplináris programokat nyújtson a nem klinikai és klinikai kutatás és az adatkezelés területén. Ezeket a mesterképzéseket is teljes mértékben angolul tanítják. Az ARES jóváhagyásáig 2019-ben az alábbi új programokat fogjuk biztosítani: a Master 120 a preklinikai kutatásban, a klinikai kutatásban és az adatkezelésben.

HU ( www.hu-berlin.de/en/about/humboldt-universitaet-zu-berlin ) egy nyilvános egyetem, amelynek 32.553 hallgatója van (Charité kivételével) és 189 fokos kurzus, 424 professzor, 2.012 előadó / asszisztens. 2015-ben a Times Higher Education World Reputation Rankings a Humboldt-Universität-ot a világ 50 legjobb egyetemei közé helyezte (41. pozíció). A németországi versenypályán nemzetközi, interdiszciplináris kutatási és oktatási fókusza biztosította a vezető pozíciót a német nemzeti és regionális kormányzatok kiválósági kezdeményezésében.

A Charité Universitätsmedizin ( www.charite.de/ ) története 1710-re nyúlik vissza, amikor karanténlétesítményeket állítottak fel a berlini város határán kívül eső pestis áldozatok számára. 1997-1998-ban egyesült a Humboldt Universität és a Freie Universität Virchow-Klinikum orvosi karával, hogy az "Universitätsklinikum Charité, a Medizinische Fakultät der Humboldt-Universität zu Berlin" -et alkotja, így Európa egyik legnagyobb klinikájává vált . A Charité 4 egyetemen található, és több mint 100 klinikával rendelkezik. Jelenleg több mint 7000 diák (1300 külföldről) érkezik be a Charité-ba. A Charité 7 mesterképzést kínál: cerebrovaszkuláris gyógyászat, molekuláris orvostudomány, fogyasztói egészségügy, toxikológia, nemzetközi egészségügy, egészségügyi szakmák oktatás, orvosi idegtudomány.

A Dermatology, Venerology and Allergology Department ( international-health-care.charite.de/en/treatment_spectrum/treatment_of_adults/dermatology/ ) több mint 80 orvos foglalkozik az egész tudományággal. Ez az egyik vezető bőrgyógyászati ​​létesítmény világszerte, és komolyan részt vesz az emberi kutatásban és a klinikai vizsgálatokban.

Statisztika

  • Hallgató/oktató arány:

    38 1-hez

Helyszínek

  • Largo Guido Donegani,2, 28100, Novara

  • Unter den Linden,6, 10099, Berlin

  • Avinguda de la Universitat d'Elx,s/n, 03202, Elche

  • Rue de Bruxelles,61, 5000, Namur

Kérdések