Keystone logo
EIT Food

EIT Food

EIT Food

Bevezetés

Az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) tudás- és innovációs közösségének (KIC) részeként az EIT Food összekapcsolja partnereit a vezető európai vállalkozások, egyetemek, kutatóközpontok és intézmények 13 európai országában és az egész élelmiszer-értékláncban.

EIT Food egy páneurópai, fogyasztóközpontú megközelítésű partnerség, amely felhatalmazza az újítókat, vállalkozókat és hallgatókat arra, hogy világszínvonalú megoldásokat dolgozzanak ki a társadalmi kihívásokra, felgyorsítsák az innovációt, munkahelyeket teremtsenek és növeljék Európa versenyképességét.

A partnerség célja egy magasan képzett élelmiszeripari ágazat kifejlesztése, amely együttműködik a fogyasztókkal olyan termékek, szolgáltatások és új technológiák biztosítása érdekében, amelyek egészségesebb életmódot kínálnak minden európai polgár számára.

A világ egyik legnagyobb élelmiszerekkel kapcsolatos kezdeményezése. EIT Food azt akarja, hogy Európa vezesse az élelmiszer-innováció és termelés globális forradalmát. EIT Food ambíciója az, hogy újratervezzük azt a módot, ahogyan termelünk, szállítjuk, fogyasztjuk és újrahasznosítjuk az élelmiszerünket, és létrehozunk egy jövőképes és hatékony élelmiszer-ágazatot, amely támogatja a fenntartható és körkörös biogazdaságot.

Fogyasztói-centrikus megközelítésünk

EIT Food összekapcsolja a tudásháromszög pilléreit - az innovációt, az oktatást, a vállalkozás létrehozását - a fogyasztóközpontú megközelítéssel, amely lehetőséget nyújt az európai polgároknak arra, hogy valódi változásokká váljanak.
EIT Food bevonja a fogyasztókat a változás folyamatába, javítja a táplálkozást és erőforrás-hatékonyabbá, biztonságosabbá, átláthatóbbá és megbízhatóbbá teszi az élelmiszer-rendszert.
EIT Food megszólítja és összekapcsolja a vezető üzleti vállalatokat és vállalkozókat, kutatókat és újítókat, hallgatókat, tudósokat és minden európai állampolgárt, hogy világszínvonalú megoldásokat dolgozzanak ki a társadalmi kihívásokra, és hozzanak létre egy jövőbiztos és hatékony élelmiszer-ágazatot.

EIT Food hat stratégiai célkitűzéssel rendelkezik:

  1. Az alacsony fogyasztói bizalom leküzdése Az élelmiszerek támogatják az európai polgárokat az intelligens élelmiszer-rendszer felé való átmenethez, amely befogadó és megnyugtató.
  2. Hozzon létre fogyasztói értéket képviselő élelmiszereket az egészségesebb táplálkozás érdekében Az EIT Food lehetővé teszi az egyének számára, hogy tájékozott és megfizethető személyes táplálkozási döntéseket hozzanak.
  3. Egy fogyasztói központú, összekapcsolt élelmiszer-rendszer kiépítése Az EIT Food egy digitális élelmiszer-ellátási hálózatot fejleszt ki a fogyasztókkal és az iparral egyenrangú partnerként.
  4. A fenntarthatóság növelése az erőforrás-gazdálkodás révén Az EIT Food olyan megoldásokat fejleszt ki, amelyekkel a hagyományos "termék-felhasználás-eldobás" modellt körkörös biogazdasággá alakítja át.
  5. Az EIT Food az "élelmiszer-rendszer" készségeit több mint 10 000 diák, vállalkozó és szakember számára biztosítja fejlett képzési programok révén.
  6. Az élelmiszer-vállalkozói tevékenység és az innováció katalizálása Az EIT Food előmozdítja az innovációt a vállalkozásépítés minden szakaszában.

Célja, hogy növelje az ágazat készségeit és vállalkozói szellemét, és felszabadítsa a kis- és középvállalkozások (KKV-k) azon lehetőségeit, amelyek felgyorsítják az innovációt, munkahelyeket teremtenek, előnyökkel járnak a vállalkozások számára és növelik Európa versenyképességét.

Ezt a következőképpen érik el:

  • Új tehetségek fejlesztése: az EIT Food oktatási programok új tehetségeket vonzanak és új tehetségeket vonzanak az innovatív kurzus tartalmának köszönhetően, amely az élelmiszer-rendszer bizonyos területein a tudás és készségek "silóinak" leküzdésére irányul. EIT Food olyan új tanulási módszereket, vállalkozói eszközöket és üzleti gyakorlatokat vezet be, amelyek felkeltik a diákokat, a szakembereket és a vezetőket minden karrier szakaszban, hogy vállalkozói bajnokká váljanak az európai élelmiszer-ágazatban.
  • A vállalkozások létrehozásának és gyorsításának támogatása: Az EIT Food növelni fogja az uniós élelmiszer-ágazat versenyképességét és biztosítja, hogy Európa továbbra is az élelmiszerek és italok közül az első számú globális exportőr. EIT Food proaktív módon támogatja a vállalkozókat, hogy elképzeléseiket átalakítják az üzleti folyamatokba a teljes induló cikluson keresztül és egyértelműen meghatározzák piacukat. A jövőbeli vállalkozói bajnokokat fog előállítani az élelmiszer-ágazatban, akik teljesítik azon törekvéseiket, hogy javítsák a táplálkozást, elérjék az élelmiszerbiztonságot és elősegítsék az erőforrás-hatékony élelmiszer-rendszereket.
  • Készítsen fogyasztó által értékelt ételeket az egészségesebb táplálkozás érdekében: Az EIT Food olyan innovatív eszközöket és technológiákat fog kifejleszteni, amelyek támogatják a személyre szabott étrendprofilokat, valamint a testreszabott étrend hatásának önértékelésének képességét nem invazív otthoni diagnosztika, mobil eszközök és egyéni online coaching révén. Ez segít csökkenteni az emberek szándékai és az egészségesebb ételekkel szembeni tényleges magatartás közötti jelenlegi szakadékot, és Európa egész területén javulni fog az emberek egészségén.

Az első 7 év során a partnerek közel 1200 millió eurót fektetnek be, az EIT által finanszírozott 400 millió eurós összeggel. Ezenkívül várhatóan jelentős forrást vonz majd a magán- és közszféra egyéb befektetéseiből származó forrásokból, megszorozva az EIT beruházásait.

Helyszínek

  • Ubicenter A Philipssite 5 box 34 Leuven (3001 Heverlee), 3001, Leuven

Kérdések