Keystone logo
Edinburgh Law School - The University of Edinburgh LLM a szellemi tulajdonjogra
Edinburgh Law School - The University of Edinburgh

LLM a szellemi tulajdonjogra

0 Years

Angol

Teljes idő, Részidő

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

Az egyetemen

* Teljes munkaidős: Otthon / EU: £ 12,300, tengerentúli / nemzetközi: 21,600 £.

Ösztöndíjak

Fedezze fel az ösztöndíj lehetőségeket tanulmányai finanszírozásának elősegítésére

Bevezetés

A program leírása

Ez a program célja, hogy felkészítse Önt a szellemi tulajdonra vonatkozó jog fejlett tudására és megértésére egy nemzetközi, európai és hazai (UK) környezetben.

A program fő tárgyai mind a tárgyi szellemi tulajdonjogra, mind a szellemi tulajdon helyére és szerepére vonatkoznak, nemcsak jogi környezetében, hanem társadalmi, etikai, kulturális és kereskedelmi környezetében is. A program kiterjed a szabadalmakra, a szerzői jogokra, a védjegyekre, a formatervezési mintákra, az adatbázisokra vonatkozó jogokra, a bizalom megsértésére, a jogsértések és a sui generis jogokra, valamint a szellemi tulajdonjog és a politika jelenlegi szellemének számos kérdésére.

Programszerkezet

Teljesen 180 kreditet kell elvégeznie - 60 kredit a kötelező értekezésben, a fennmaradó 120 kredit a tanított kurzusokon.

A kurzusokat a Jogi Egyetem tudományos közösségének tagjai vezetik, akik a saját területükön vezetők. Ön várhatóan előre elkészíti a szükséges anyagokat, és megvizsgálja a megvitatásra kerülő kérdéseket, és értékelni fogja az osztályokban való részvételt.

A disszertációhoz olyan felügyelő lesz, akitől útmutatást és támogatást várhat, de az értekezés célja, hogy Ön önállóan tervezzen és végezzen kutatást és elemzést.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy az előre nem látható körülmények vagy az egyes kurzusok iránti kereslet hiánya miatt nem tudjuk az összes tanfolyamot olyan módon működtetni, amilyennek a meghirdetettek a tanév kezdetét jelzik.

Tanulási eredmények

A fokozat alanyai arra szolgálnak, hogy felkészítsék a diákokat a szellemi tulajdonra vonatkozó alaptörvény, valamint a szellemi tulajdon helyének és szerepének belföldi, regionális és nemzetközi összefüggéseinek fejlett ismeretével, amely egy speciális értekezés alapját képezi.

E fokozatokkal elvégzett tanulmányok befejeztével a diákok magas szintű ismereteket szereznek a szellemi tulajdonhoz fűződő jog területén, a terület problémáinak kifinomult tudatossága és megoldásuk eltérő megközelítése.

Miután tanulmányozta a programot, a hallgatók a szellemi tulajdonra vonatkozó jogszabályok megértésén fognak megjelenni, nemcsak jogi, hanem társadalmi, etikai, kulturális és kereskedelmi összefüggéseiben is.

Tanulmányaik során a diákok hozzáférhetnek a legmagasabb minőségű innovatív, átfogó kutatásokhoz. A program alkalmas arra, hogy felkészítse a hallgatókat a fejlett kutatásokra.

Karrierlehetőségek

Ez a program kitűnő előkészítést nyújt mindazoknak, akik jogi, üzleti, ipari vagy tudományos környezetben szellemi tulajdonban dolgoznak, vagy akik szeretnék tudásukat előmozdítani a területen. A közelmúltban érett diplomások a szellemi tulajdonjogokkal foglalkozó szakemberek jogászként lépnek fel, és védjegyügyvédi és jogdíjas ügyintézőként dolgoznak.

Belépési követelmények

Az Egyesült Királyság 2: 1-es díjazása, vagy annak nemzetközi megfelelője, a jog.

A társadalomtudományi tantárgyban egy brit 2: 1-es kitüntetést vagy nemzetközi megfelelőjét is figyelembe lehet venni.

Angol nyelvi követelmények

Minden pályázónak az alábbi képesítéssel kell rendelkeznie az angol nyelvtudás bizonyítékaként:

 • egyetemi vagy mesterképzés, amelyet angol nyelven tanítottak és értékeltek többségi angol nyelvű országban, ahogy azt az Egyesült Királyság vízumai és bevándorlása meghatározza
 • IELTS: összesen 7,0 (minden egyes modulban legalább 6,5)
 • TOEFL-iBT: összesen 100 (minden egyes modulban legalább 23)
 • PTE (A): összesen 67 (legalább 61 a "kommunikációs készségek" szakaszokban)
 • CAE és CPE: összesen 185 (minden egyes modulban legalább 176)
 • Trinity ISE: ISE III mind a négy komponensen

Az angol nyelvtanítással és -értékeléssel rendelkezőknek legfeljebb három éveseknek kell lenniük a szakok kezdetén. A nyelvvizsgáknak legfeljebb kétévesnek kell lenniük a szakok kezdetén.

Jelentkezési határidők

Javasoljuk, hogy alkalmazzon legalább egy hónappal a belépés előtt, hogy elegendő idő álljon rendelkezésére az alkalmazás feldolgozásához. Ha Ön is pályázik a finanszírozásra, vagy vízumkötelezettséget igényel, javasoljuk, hogy a lehető leghamarabb alkalmazzuk. Késői jelentkezéseket lehet fontolóra venni, ha rendelkezésre állnak a helyek, de először tanácskozni kell az illetékes felvételi hivataltal.

Hogyan kell alkalmazni

Adjon hivatkozást az alkalmazásával.

Az Iskoláról

Kérdések

Hasonló tanfolyamok

 • LL.M. a szellemi tulajdon és technológia jogában
  • Washington, Amerikai Egyesült Államok
 • LLM a szellemi tulajdonjogban LLM
  • Belfast, Egyesült Királyság
 • Graduate Diploma in Intellectual Property
  • Sydney, Ausztrália
  • Moore Park, Ausztrália
  • + 2 több