Keystone logo

Ecole Camondo

A logo

Bevezetés

Az igazgató előszava

Az Ecole Camondo több mint 70 éve Ecole Camondo és oktat tervezőket, akik belső és külső környezetet alakítanak ki és képzelnek el; akik felfedezik azokat a felhasználásokat és funkciókat, amelyeket a magán- és a kollektív terekből vár. Iskolánk otthon és külföldön egyaránt kiemelkedik a felsőoktatási tájképben, köszönhetően a belsőépítészet és az objektumtervezés tantervi tanfolyamainak magas színvonalának. Mi adunk diákjainknak kulcsokat egy dinamikus és szakképzett szakmai gyakorlathoz, amely mindig úton van, és tudásuk és készségeik megosztására fordítanak. Ez a nemes és lenyűgöző felelősség, közösen szállítjuk diákjainknak a szakma vezetésének szolgálatában az elkövetkező évtizedekben. Belsőépítészet van egy tekercsen, több mint valaha!

René-Jacques Mayer, az Ecole Camondo vezetője

A mi történelmünk

Egy egyedülálló helyzet Európában, az 1944-ben létrehozott Camondo iskola a Les Arts Décoratifok kulturális intézménye .

Egy múzeum által támogatott iskola

A kulcsfontosságú fegyelem születése

A Központi Művészeti Décoratifok Uniója (amely 2004-ben Les Arts Décoratifok lettek) 1882-ben jött létre, az összegyűjtők, építők és ipari szakemberek kezdeményezésére. 1944-től a Camondo iskola művészeti és technológiai központja a stílusok történetében kezdte meg a hallgatók képzését; két év múlva diplomát szerzettek. A hatvanas évek a belsőépítész szakma elismerését jelezték. A CADU folyamatosan fejlesztette támogatását a kortárs alkotásoknak, és 1969-ben vezetett mozgalmat indított az Ipari Teremtési Központ (CCI) létrehozására.

Ebben a termékeny környezetben, amely a szellemi, szociológiai és technológiai áramok kedvező, az iskola egy kortárs nyelv építésére összpontosított erőfeszítéseit, és a tantervet egész 5 évre bővítette. Az iskola felbecsülhetetlen értéket hagyott a belsőépítész - tervezői szakma - történetén és DNS-jén. Ma az általa szolgáltatott oklevelet a Ministère de l'Enseignement Supérieur et de la Recherche tanúsítja, és az RNCP az 1. szintet ismeri el.

1988 óta az iskola Párizsban, 266-os Boulevard Raspailban található, Cuno Brullmann építész épületében, szemben a jelenlegi Cartier Alapítvánnyal.

2019 szeptemberében az Ecole Camondo nyit egy második helyet Toulonban (építész Devillers

Helyszínek

  • 1 Parvis des écoles, 83000, Toulon

  • 266 Boulevard Raspail, 75014, Paris

Kérdések