Keystone logo
Eötvös Loránd University Mester az európai emberi jogokban LL.M.
Eötvös Loránd University

Mester az európai emberi jogokban LL.M.

Budapest, Magyarország

1 Years

Angol

Részidő

30 Jun 2024

Sep 2024

EUR 1000 / per semester

Az egyetemen

Bevezetés

A program célja az, hogy olyan nemzetközileg elismert jogi szakértőket alakítson ki, akik hajlandóak globális szinten kihívásokra reagálni és magabiztosak abban, hogy magas szintű bizalommal kezeljék a komplex kérdéseket a nemzetközi szabályozási környezetben.

Az emberi jogok az Európai Unió jogrendjének jelentős részévé váltak, amelyet a növekvő társadalmi igény a jobb védelemhez vezetett. Az emberi jogi elvekről és normákról szóló nemzetközi megállapodás is egyre inkább befolyásolja a gazdaságpolitika kialakulását.

A Közép-Európa Jogtudományi Karának állandó besorolása a Jogi Karon az ELTE programot indít az Európai Emberi Jogok területén, amely összehozza vezető tudósokat, ügyvédeket és politikai döntéshozókat. 2016 szeptemberétől kezdve az Európai Emberi Jogi Programunk összetett és kreatív problémamegoldásra összpontosít az emberi jogi jog területén, és azt akarja, hogy a hallgatók új megközelítéseket alakítsanak ki az emberi jogi peres ügyekben különféle európai fórumokon.

A globalizáció érdeklődést keltett az emberi jogok és a hagyományos jogterületek közötti kapcsolat megértésében. Különböző nemzetközi szervezetek fontos erőfeszítéseket tettek az etika, az emberi jogok, a fejlődés és a közgazdaságtan közötti kapcsolatok szétválasztására.

Az emberi jogok képviselõi jogokon alapuló megközelítést alkalmazhatnak nemcsak a magasabb szintû védelem elérésére, hanem jobb gazdasági és fejlesztési eredmények elérésére is, ezáltal az emberi jogok értékeinek és elképzeléseinek a megvalósításához.

Belépők

Tanterv

Karrierlehetőségek

Az Iskoláról

Kérdések