Keystone logo

Darmstadt University of Applied Sciences

A logo

Bevezetés

Hochschule Darmstadt University of Applied Sciences

Darmstadt University of Applied Sciences (Hochschule Darmstadt, h_da) a tudományot cselekvésre helyezi. Mintegy 17.000 hallgatói testületével Németország egyik legnagyobb és legelismertebb egyeteme. Kiváló hírneve a tudományosan megalapozott, valós felsőoktatási megközelítés eredménye és a diplomások szakmai sikere.

A Darmstadt University of Applied Sciences diplomái különösen népszerűek a német vállalatok HR vezetői körében. Ezt megerősíti az éves "Wirtschaftswoche" rangsor. Az egyetemi rangsorban 2019-ben az Universum Global személyzeti szolgáltatója 650 kis-, közép- és nagyvállalatot vizsgált országszerte. Összesen 216 németországi alkalmazottiskolai egyetemen képesek voltak kiválasztani azokat, akiknek a diplomái különösen jól teljesítették elvárásaikat. Ennek megfelelően a h_da Németországban a top 10 közé tartozik a gépgyártás (3. rangsor), a számítástechnika (8. rang), az elektromos technika (7. rang) és az ipari mérnöki (4. rangsor) területén.

A 2019-es Felsőoktatási Központ (CHE) egyetemi rangsorában a h_da különösen a gyakorlati relevanciát és a szakma előkészítését illeti. Ennek megfelelően a tanulmányi tanfolyamok polgári mérnöki, villamosmérnöki és informatikai, gépészmérnöki és környezetvédelmi mérnökei dicsérik a gyakorlati laboratóriumok nagyon jó felszerelését. A h_da itt van a nemzeti felső csoportban. Ugyanez vonatkozik a kirándulások minőségére, melyet az építészet és a környezeti mérnöki szakma nagyon jónak tart. A h_da országos szinten is kiemelkedik a szakmai gyakorlatra való kapcsolattartás terén. A CHE rangsorban a Darmstadt Iparművészeti Egyetem az elektrotechnika és az informatika, a gépipar és a mechatronika tanfolyamaiban szerepel a nemzeti felső csoportban.

A h_da tanfolyamok jó hírneve jó felügyeleti arányon alapul, kezelhető csoportokkal és világos gyakorlati orientációval. Itt a tudomány és a gyakorlat célzottan összefonódik. Ennek oka, hogy a h_da professzorai tudják, mit csinálnak: mindannyian szakmai gyakorlatból származnak, és ismerik a diákok jövőbeli szakmai követelményeit. A tanulmányi programok gyakorlati szakmai szakaszaiban a hallgatók tesztelhetik és bővíthetik azt is, amit a vállalkozók és a társadalom munkáltatói tanultak.

vezetés

 • Prof. Dr. Ralph Stengler elnök
 • A tanítás, a tanulás és a kollégium ügyekért felelős alelnöke Prof. Dr. Manfred Loch
 • Kutatási és tudományos infrastruktúra alelnöke Prof. Dr. Arnd Steinmetz
 • Reichert Norbert hivatalvezető

diákok

 • Körülbelül 17.000
 • Körülbelül 18% külföldi diákok

Az alkalmazottak

 • Körülbelül 900

A tudomány városa Darmstadt

Luisenplatz felülről

Fotó: Alex Deppert

Statisztika

Diákok

 • Körülbelül 17.000
 • Körülbelül 18%-a külföldi hallgató

Alkalmazottak

 • Körülbelül 900

  Helyszínek

  • Haardtring 100, 64295, Darmstadt

  Kérdések