Keystone logo
Czech University of Life Sciences - Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources

Czech University of Life Sciences - Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources

Czech University of Life Sciences - Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources

Bevezetés

Történelem és jelenlegi fókusz

Az egyetem és a kar története azzal kezdődött, hogy a prágai Cseh Műszaki Egyetemen 1906 -ban megalapították a mezőgazdasági tanszéket, Ferenc József császár rendelete alapján. Stoklasa professzort, az akkori agrártudomány vezető személyiségét nevezték ki első dékánnak.

Az egyetemet 1952. július 8-án kormányrendelettel hozták létre önálló testületként. Az Agrártudományi Kar, ahogy akkoriban nevezték, egyike volt az új egyetem három alapító karának. Azóta a Kar a szakemberek oktatásának és képzésének fő központja, elsősorban a mezőgazdasági vállalkozások, a kutatás és az államigazgatás számára.

A közelmúltban a Kar kibővítette tevékenységi körét, és 2005-ben nevét Agrobiológiai, Élelmiszeripari és Természeti Erőforrások Karra (FAFNR) változtatta. Ez a névváltoztatás jól jellemzi, hogy az elsődlegesen mezőgazdasági oktatás és kutatás helyett a természeti erőforrásokkal való gazdálkodás és az élelmiszer-minőség újonnan felmerülő kérdéseit is magában foglaló, szélesebb körű fókuszra helyeződött át.

A kar végzősei a mezőgazdaságban, a kertészetben, az állattenyésztésben, a növényvédelemben, a mezőgazdasági termékek minőségében, az agráriparban, a természeti erőforrások kezelésében, a hulladékgazdálkodásban, a tájépítészetben, a vidékfejlesztésben és a nemzetgazdaság szempontjából fontos egyéb területeken dolgoznak. Végzőseink nemcsak menedzserként találnak munkát, de dolgozhatnak államigazgatási, kutatási és felsőoktatási intézményekben vagy magánvállalkozóként is.

Kik vagyunk

Közel 4000 hallgatójával és 300 alkalmazottjával a FAFNR a Cseh Élettudományi Egyetem (CULS) második legnagyobb kara, és a Cseh Köztársaság legnagyobb hasonló irányultságú kara, amely elismert és elismert itthon és külföldön egyaránt.

Amit ajánlunk

Magas színvonalú oktatást biztosítunk a bachelor, mester és doktori programok széles körében. Számos tanulmányi programot kínálnak, amelyek a mezőgazdasági és kertészeti termelésre, a kert- és tájépítészetre, a társállatok tenyésztésére, a természeti erőforrások fenntartható használatára, az élelmiszerekre és az emberi táplálkozásra, és még sok másra összpontosítanak. Széles körű kutatásokat végzünk, amelyek előfeltételei a képzési programjaink akkreditációjának, és lehetővé teszik a magas szintű gyakorlati képzést a hallgatók aktív részvételével. Szoros együttműködést folytatunk a vezető ipari termelőkkel és szolgáltatókkal, ahol megvalósítjuk az alkalmazott kutatások eredményeit, és diplomásaink elhelyezkedhetnek.

Hosszú távú stratégiánk

Célunk kiválóság és széles körű elismerés elérése szakterületeinken. Ezért jelentős beruházásokat fektetünk a műszaki infrastruktúrába. Támogatjuk munkatársaink folyamatos tudományos és pedagógiai képzettségének javítását, és támogatjuk a nemzetközi szabványokkal összehasonlítható, magas színvonalú munkát. A tudományos publikációk egyre növekvő száma és minősége, a magasan foglalkoztatható diplomások, a nemzetközi konzorciumokban és hálózatokban való részvétel iránti kereslet ösztönzése, valamint az ipar vezetőivel való folyamatos együttműködés fenntartása a legfontosabb célkitűzéseink, és fontos mutatói a jövőbeni irányunknak.

Statisztika

Ma az Agrobiológiai, Élelmiszer- és Természeti Erőforrás Kar egy modern és elismert oktatási és tudományos intézmény, amely több mint 4000 hallgatónak és 300 alkalmazottnak ad otthont, erős pozícióval itthon és külföldön.

  Campus jellemzői

  Épületeink modern eszközökkel jól felszereltek, és a magas szintű folyamatos technikai és személyi fejlődésnek köszönhetően a kar 110 éves hagyománya alatt a mezőgazdaság, élelmiszer és természeti erőforrások területén végzett oktatási és kutatási tevékenysége során virágzott.

   Helyszínek

   • Prague

    Kamýcká 129 165 00 Praha 6 - Suchdol , , Prague

   Programok

   Kérdések