Keystone logo
© TESS
CY Cergy Paris University - School of Law

CY Cergy Paris University - School of Law

CY Cergy Paris University - School of Law

Bevezetés

A Cergy Pontoise-i Egyetem (UCP) 1991-ben jött létre. 2020. január 1-jén az UCP több más felsőoktatási intézménnyel egyesült, és így jött létre a CY Cergy Paris University ("CYU"). A CYU Párizstól nyugatra, Val d'Oise megyében található. Kiváltságos földrajzi fekvése lehetővé teszi, hogy Párizs és a nyugati foglalkoztatási zónák előnyeit élvezze.

A CYU közintézmény és vezető oktatási és kutatási központ, amely 54 különböző országból több mint 1500 nemzetközi hallgatót fogad a 25 000 fős hallgatói létszámból, amely 600 doktoranduszt, 1200 kutatót és 4132 diplomást foglal magában. A több mint 1000 oktatóval rendelkező egyetem az egyetemi és posztgraduális tanulmányok minden szintjét kínálja, és a 20 legjobb nemzeti egyetem között szerepel.

A CYU több mint 135 külföldi egyetemmel alakított ki nemzetközi cserekapcsolatokat, részt vesz az európai csereprogramban, és elfogadta az ECTS-rendszert (European Credit Transfer System), amely lehetővé teszi az európai hallgatók számára, hogy a külföldön elvégzett kurzusokért krediteket szerezzenek az egyetemükön. A CYU-t a francia kormány többször is "mintaegyetemként" emelte ki.

A Jogi Iskola

A CYU jogi kar több mint 3100 diákot fogad, akik licenc-, mester- és doktori fokozatokra oszlanak, és valódi felügyeletet és támogatást nyújt számukra tanulmányaik során és szakmai beilleszkedésükig. Ez egy dinamikus és tekintélyes iskola, amelyet a francia oktatási minisztérium Franciaországban a 3. helyre rangsorolt, Párizsban és annak elővárosaiban pedig az 1. helyre a végzettek átlagfizetése és foglalkoztatási integrációja tekintetében.

A jogi kar többször is elnyerte a rangos Fulbright-székfoglaló címet. Ezt jellemzi a nemzetközi és csereprogramok fejlesztésére irányuló törekvése.

A jogi iskola egyik fő célkitűzése a hozzáértő jogászok képzése volt, amit a szakmai hálózattal való sokrétű kapcsolat, valamint az ügyvédi kamarával és a helyi és nemzeti hatóságokkal való szoros kapcsolat is bizonyít.

Helyszínek

  • Cergy

    CY Cergy Paris Université 33 Bd du port Cergy Pontoise Cedex, 95011, Cergy

Kérdések